Frukost på Pom & Flora och vackra innergårdar på Söders höjder

IMG_6915

Förra lördagen åkte hela lilla familjen in till Söder. Medan Majken sov i vagnen åt jag och John gruvligt god frukost på Pom & Flora. Där har jag inte varit sedan jag var höggravid, knallröd i fejjan samtidigt som jag mufflade i mig godsaker och väntade på barn. Jag tog en massa bilder därifrån då, men hann aldrig blogga om det, för ja, Majken kom.
Nu var vi tillbaka. IMG_6945

Med frukost i magen flanerade vi Bondegatan ner, gick in på Saltåkvarn och köpte kikärtor i mängder. Alltså, jag älskar kikärtor. Äter det … jämt.

IMG_6953

Hittade södriga avkrokar som jag aldrig tidigare gått på.

IMG_6954

Barnvagnen var fullastad med kikärtor, eterneller från Tellus blommor, ett barn och tusen andra grejer. Alltså hur bar jag mig åt innan barnvagnen? Jag förstår då inte. IMG_6978

Dagen till ära bar jag min nygamla Beyond retro-klänning och min sönderburna Emmy-kofta. Love it!IMG_6980

Vi gick förbi Katarina kyrka där det ringdes in för bröllop …IMG_6999

Och där och då tröttnade Majken. Hon ville opp, opp, opp medan jag skrålade “Nants ingonyama bagithi Baba!

IMG_7006

Vi traskade vidare över kullerstensgator med Majken i famnen. IMG_7008

Förbi gamla, nötta hus …IMG_7072

… stannade till på ett barnkalas, blåste ballonger och firade lilla Anita två år. IMG_7081

När solen började gå ner var det dags att gå hemåt. IMG_7083

Och vi tog ungefär den längsta vägen hem, men det var så svårt att slita sig. Gick förbi Mariatorget, rosaorangeochröda hus, nya ekologiska matmarknaden Paradiset (hej himmelrike!) och hittade oss därefter …IMG_7098

… på väg åt helt fel håll. Inte alls i tunnelbanan mot Midsommarkransen, utan här. På väg  upp mot Söders höjder, fast denna gången Skinnarviksberget. IMG_7104

Vägen upp kantas av ett brunt 60-talshus på ena sidan och det här på den andra: gamla hus och trädgårdar. Vilken sida skulle du vilja bo på? I ett fult hus med utsikt över de söta husen eller i ett urvackert hus med utsikt över en brun kloss?
IMG_7109

Jag skulle välja den här sidan. IMG_7114

Alltså tänk att bo här. Vilken dröm! Kändes som en innergård i Frankrike.  IMG_7128

Vi letade oss upp på berget och ner igen. John och Majken gick först. Kikade över plank, in på innergårdar medan jag skumpade efter med barnvagnen.

IMG_7133

Någon var gaaaaanska så nöjd över äventyret. IMG_7147

Med trötta ben styrde vi kosan mot Zinkensdamm.  IMG_7151Sa adjö till alla gamla hus, prunkade trädgårdar och mini-drömvärldar, och så åkte vi hem.
Skepp å hoj, söderskoj.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Känner så väl igen det där – barn som helst vill bli burna. Och det är ju inte något konstigt! Det är väl mycket roligare att se allt omkring sig, än tvingas ligga och bara titta upp i himlen….

  2. Hej! Jag undrar lite hur dina funderingar går gällande att köpa Saltåkvarn som ägs av Vidarstiftelsen och därmed stödja deras filosofi? Dels den biodynamsika odlingen men även hur antroposofin är emot vaccination?

  3. Åh vilket fint inlägg! Så mycket fina bilder! Jag kände nu att en barnvagn skulle ju inte va så dumt att investera i även fast jag inte har det minsta lilla barn. Skulle nog bespara axlarna en del….

    Jag brukar också fundera över dilemmat bo i ett fint hus och blicka ut över ett fult eller vice versa… jag kan fortfarande inte bestämma mig…

  4. Du är otroligt vacker! din stil klär dig såå! hela denna dag kändes bara —> MYS <3

  5. Vilken fin dag ni har haft! Otroligt fin promenad! Läser Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström just nu, så bilderna på Söders höjders gamla hus får mig verkligen att drömma mig bakåt i tiden! Du har väl läst Stadserien?

    1. Nej, jag har inte läst den. VILL, men har aldrig tagit mig för. Borde jag? Kram emma

Kommentera

Stäng meny