Frostiga mornar, Gotland och höst på torpet

Förra helgen åkte vi en sista sväng till torpet för att stänga igen inför vintern, ordna inför renoveringen och götta oss i höst lite extra. Med oss i bagaget hade vi farmor, farfar, en blommig hätta och all säsongens värmande ull.
Efter första, kalla natten (innan vi fått upp värmeni torpet) begav vi oss ut på en frostig morgonpromenad i den gamla kohagen.
Solen bredde ut sig allt längre över åkrarna …

Och Bodil plockade små blommor som hon gav till Majken (som i sin tur planterade dem i gamla komockor)

De här två – som de leker, skrattar och härjar nu!

De har så roligt, och mitt hjärta studsar liksom lite extra när jag ser dem njuta av varandras sällskap. Inte minst för att jag själv är uppväxt med en syster som alltid funnas där för mig.

<3

Jag och Bodil.

Vi sparkade i lite löv också.

Jag städade undan en massa döda växter, plockade undan sommarens krukor på trappan och Majken hämtade sin hammare och hjälpte mig, farfar och John att spika upp ett stöd till rosorna (resultatet får ni se i vår!).

Sedan var det dags att gå in för lite lunch och vila …

Medan barnen sov lunch gav jag och John oss ut i trädgårdslandet. Med min trädgårdsexpert till mamma i luren fick vi direktiv om vad som skulle göras. Så vi plockade upp den sista salladen, majsen och skördade solrosor. Och så vände vi trädgårdslandet och lade på en massa täckmaterial. Blir fint till våren det!

Efter någon timme eller två vaknade de små och vi myste i soffan ett tag.

Det hade regnat en skvätt så jag och Majken tog på oss full regnmundering och gav oss ut för att gegga i pölar.

Kikade på alla fina drömhus längs vägen. Glasveranda alltså. #livsmål

Innan mörkret föll tittade vi på Nils Karlsson Pyssling …

… och tände nya lampslingan i äppelträdet. 

Farmor, farfar och John fixade med maten och tände ljus inne i köket … medan jag smög runt utanför. Sedan klev jag in, lade undan kameran och njöt av en torparkväll med rödpang, sällskapsspel och levande ljus. Bästa!

 

 

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. när syskonen är fina mot varandra… det är ju liksom något magiskt just i att de här barnen som man har skapat börjar interagera med varandra. och ger varandra kärlek. det bästa jag vet.
  och ljuvliga bilder, sådan stämning!

  1. Håller helt med!

 2. Så mysigt torp 🙂
  Är på Öjn 1-2 ggr per år. Min svåger har ett hus i Autsarve/Garda som vi brukar åka till. En tradition är att vara där hela familjen på Kristihimel. Älskar lugnet som finns där 🙂

  1. Men vad härligt det låter!

 3. Kan inte få nog av dina Gotlandsbilder! Man vill ju bara flytta ut på landet bums! Och Bodil är ju ljuvlig i lilla hättan, får jag reposta någon av dessa höstiga bilder på vår Insta? Ha en fin vecka!

  1. Åh, vad härligt! Och självklart får du reposta hur mycket du vill =)
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny