Formex: Gult, trä, tofs:igt och hållbara favoriter

Det är pressvecka i Stockholm och kommande nyheter presenteras i en rasande fart. En av de största grejerna som händer är Formex-mässan som är lite som en inrednings-psykos. Eller bläcka. För efter n dag på Formex blir en garanterat helt slut.
Jag var där i går för att lägga ögonen på inredningsnyheter, babbla med massa härliga människor och samla på mig hållbara tips.

På årets Formex-mässa haglade natur-referenserna. Förutom att det fanns torkade blommor i stort sett varje hörn så hade naturmaterialen verkligen tagit över. Så himla bra!
Det här vackra lövet hittade jag i en av de små utställningarna som finns lite varstans under Formex.

Jag fastnade för den här mattpiskan från Iris hantverk som är som ett konstverk att hänga på väggen. Perfekt för trasmattorna på torpet!

En elogé till Formex som plockat fram hållbara, ekologiska och naturliga produkter i en av alla utställningar. 

Mest spännande under Formex är nya designers som ställer ut. Där tummade jag på Älvis kontorsmaterial. Jag äääälskar kontorsmaterial, särskilt sådant som är gjort av recyklade papper.

På Young designers-avdelningen hittade jag även Kunskapstavlan som jag blev så himla glatt överraskad av. Förutom ekologiskt papper så har de gjort tavlor med Hjärt-lungräddnings-manual. Jag har ju gått kurs och kollat på hundra klipp om hur en gör, men behöver ständigt påminnas. Jag fick med mig några exemplar hem, så jag ska visa. 

Om jag ska ringa in några trender på Formex måste det vara blått, gult, rosa (fortfarande), tofsar, vaser, torkade blommor, trä och tapetliknande blommönster. Och så klart: att ha någon form av hållbar tanke. 

Jag fastnar alltid hos Gyllstad. Dels för att de har så mycket fina mönster, är genuint trevliga och dessutom är produkterna ekologiska. Och tidlösa. 

Allt för mönster-älskaren med Marimekko-kärlek. 

Kanske den bästa nyheten på Formex är att Kockums gör comeback! Det ska bli så kul att se vad de hittar på och de som jobbar med detta varumärke är så himla trevliga. Alltid ett plus tycker jag, för trevliga människor gör ofta bra grejer. Kockums produkter lanseras i september!

Apprå på bra grejer så ställde Afroart ut på årets Formex. 

Fairtrade och glada mönster!

Mitt i spankluerandet så sprang jag in i UnderbaraClara och Anna-Karin som var på plats med Miss Clarity. Hade PRECIS läst att Clara väntar sitt tredje barn och när jag tittade upp stod hon där!

Kvistade vidare efter en kram och stannade till hos danska Bungalow och deras handtrycka produkter. Kunde inte slita blicken från den där boxen som står närmast i bild. Så vacker! Med tofs stå klart. 

Sa jag att gult var en trend?

Och vackra mönster som gick igen på textilier och …

Necessärer.      

Det handgjorda, unika och personliga tog allt mer plats på Formex. Produkter som görs med kärlek, omtanke och faktiskt är gjorda för att hålla. Länge. Long gone är (förhoppningsvis) plasten. 

I övrigt var det väldigt mycket sammet fortfarande. I rosa … 

… blått …

… och rosa. 

Korgar, korgar, korgar.

Och torkade grenar och blommor.   

Fransar, tofsar och mönster!

Och så de här! Nicola och Anna.  Yawama som jobbar för att kvinnor ska bli ekonomiskt självstädniga genom att ge dem arbete. Att deras handgjorda gosedjur är söta gör ju bara saken bättre. Om du ska köpa ett gosedjur, så stöd de här! 50 kvinnor har arbete tack vare dem!

Kolla!

Sista stoppet blev hos Iris hantverk. Ett av mina favoritmärken!

Deras handgjorda produkter görs av synskadade hantverkare och är av bästa kvalité. Och de görs i Enskede!

Nu lanserar de sminkborstar som var så mjuka att mjukt fått en ny innebörd. 

Och det här! Finast var rakborsten. Perfekt present till skäggisen!

Det bästa med Formex? Det var nog det här. Alla härliga människor och en lunch med UNDERBARA Whatdecoratesmyday-Emma!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Vad fint allt var! Älskar speciellt den blå sammetsfåtöljen – vilken är tillverkaren?

    1. Halloj! Jag tror att fåtöljen stod vid Lene Bjerre, men när jag kollar så kan märket vara Eichholtz. Men hittade även denna när jag googlade på snäckfåtölj: https://www.ekebymobler.se/monaco-fatolj

Kommentera

Stäng meny