Ett sanningens inlägg från torpet

För exakt en vecka sedan städade jag och John undan veckor av semester och stök (orka ha städat under semestern liksom). Gjorde det fint i torpet för sensommarens hyresgäster, och lämnade sedan ön. Med sand i väskorna, ett par gratissemestrande tvestjärtar (välkommen till Stockholm!) och med ett hopp om lugn, hahaha. Jag vet inte vad semester innebär för er, men det är långt ifrån lugn och ro med kids på 3 och 4 år. Sunset Beach, Dallas och Dynastin är liksom som ett engelskt trädgårdsprogram i jämförelse. I kontrast har jag jobbat med mitt italienska temperament och min sångröst. Eller ja, jag har tappat det och skrikit emellanåt. HUR GÖR FOLK?
Har också varit en skitbra morsa, gjort skattjakten och myst loss, men hade önskat att jag levererat mer av den varan. Vet dock inte om det är mänskligt möjligt?

Älskar mina barn högt och tycker att de är roligast i världen, men om någon trodde att jag hade spenderat 10 veckor i lugn harmoni kan denna spana in TV-tablån för närmsta drama och tänka sig in min familj i huvudrollerna. Pja, jag har inte haft långtråkigt i alla fall.
Och när jag kollar i kameran så ser jag ju bara lugn och ro. Därför kommer här ett inlägg om Gotland med förklarande bildtext.

Bildtext: FUCK! Lantliv ska plåta av torpet. Frost-pussel sprinklade över hela golvet, sommarens potträning in the making så att säga och mitt eget stök som toppen av allt. Och min olust att diska.  Jag drar upp ett par rödbetor, lägger på skärbrädan, drar blickarna dit så att de kanske inte ser vattenskadan på köksluckorna?

Bildtext: Fördelen med djup disko. Den kan gömma enorma mängder av bös, som då följaktligen inte syns i bild.

Bildtext: Fotografen har med sig sina goa, fina barn. “Så kan de leka med våra barn medan vi plåtar”. SÅ BRA IDÉ. Här sitter förmodligen John och tröstar ett av våra barn som förmodligen blivit arg för att hon inte fått leka med knivar, springa ut i vägen eller den oförrätt hon blivit utsatt för när hennes syrra tagit gungan innan hon ens hunnit tänka tanken.

Bildtext: Orimligt ändå. Att ha lampan här. För när en drar ner rullgardinen så försvinner ju ljuset. Och när vill en egentligen ha lampa? Jo, när rullgardinen är nere!? Men fint är det.

Bildtext: Stockrosorna i fokus, ej trädgården framför torpet. Av en anledning.

Bildtext: Trädgården död och uttorkad bakom stockrosorna. Men om jag sänker kameran genom gräset – vips så syns den inte!

Bildtext: Syns det att vårt torp ligger mitt i smeten av andra hus? Nääää. Jag kan väl fortfarande odla drömmen om ett torp på vägs ände. Avskilt? Och ingen behöver väl veta att en av våra favorit-grannar brukar roa sig med att titta ut på oss wannabe-lantisar genom köksfönstret? Att vi fungerar som TV numera?

Bildtext: Fästingfångare.

Bildtext: Tur att det är stillbild, så att en inte hör familjen gasta om pottor, tvätta händerna, sitta still vid matbordet, lyssna på varandra och inte puttas.

Bildtext: Måste. Fånga. Sommaren.

Bildtext: MÅSTE FÅNGA LUGNET!!!! SKYNDA!!!!

Bildtext: Har precis fått ett bryt pga barnet vill jonglera med min kamera värd … mycket. Barnet tar en bild på sin ömma mor.

Bra fångat, även om det inte var my most shiny moment in life så att säga

Bildtext:Vattnet är slut. Allt kommer att torka ut. Vad göra? Fotografera medan allt fortfarande lever. Göda bilden om mig själv som trädgårdssuperhero

Bildtext: Hälften ogräs, men vad tusan, huvudsaken är att det ser grönt ut.

Bildtext: Odlar kikärtor. Sjukt stolt. Men har egentligen ingen aning om hur jag ska ta vara på dem. Måste googla. Men berätta det inte för någon.

Bildtext: Ännu en dag av härj. Låt oss ta en bild på stockrosorna igen.

Bildtext: Ni vet vad bild på stockros betyder nu va? Härj. Men inte längre till. Stockrosorna har fått stockrosrost. Ta en bild innan de dör, sedan är det väl dags att deal:a med härjet I guess.

Bildtext: Mmmm, så härligt att baka på torpet. Alltså DET ÄR HÄRLIGT. Men det är också bästa grejen att göra för att få tillfrestdällda barn. Särskilt att baka kanelbullar.

Nä, men vi har haft en helt underbar semester. Det vore nästan kriminellt att säga något annat. Men i denna mix av liv rymmer ju så mycket mer än rosa bussar, trädgårdsland, lugn, torpardrömmar och  heltidslycklig dagar. Och jag tror att vi ofta glömmer bort att berätta om det. Om skavet, tjafsen, sorgerna, bryten, skiten och allt det där som finns lite ur bild.

<3

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 20 kommentarer

 1. Aldrig har himmel och helvete legat så nära varandra i tid och rum som i mitt liv som päron. Särskilt tydligt när det är utan avbrott för förskola och jobb… Total idyll och gos varvat med kamp och gnat. I år har ungen upptäckt det fantastiska i att kunna gadda ihop sig med en kompis (finns det något bättre i livet än det?) och med ågren blandat med ilska i bröstet har en fått jaga reda på bortsprungna, vägrande busfrön som lever livet utan koll på att de eventuellt kan stryka med på kuppen utan livräddare i hasorna. (Och så den där svåra balansen av att ha koll och ge frihet, ena dagen funkar det jättebra att släppa kollen i nån situation, andra dagen inte…) Ljuvt och samtidigt utmattande tycker jag! Tack för ett skönt verklighetsbaserat inlägg, så att säga. ☺️

  1. EXAKT SÅ! Min unge var ute och traskade på vägen “för att ingen ville leka”. Mycket drama!

 2. Haha! Superkul och välbehövligt inlägg!

 3. Åh så befriande! Tack. <3

 4. Jamen precis så är ju livet. Både och. Mest hela tiden. Oavsett om barn eller inte. Oavsett små eller stora barn. Tack för ett underbart inlägg!

 5. Tack för ärligheten! För visst undrar vi alla föräldrar hur FOLK GÖR!? Det är ku ju såklart för att information som den ovan inte berättas. Vi tror att andras barn är skötsamma, andra föräldrar har större tålamod, bättre metoder osv. Sanningen är väl att vi sitter i samma båt?

 6. Haha! Man vet ju att bakom de vackra bilderna finns en vardag med disk och härj. Men så kul att få läsa om det också!

 7. Så tacksam för detta inlägg! Är själv helt slut efter en sommar med en 3-åring och en 6-månaders.

  1. RELATERAR.

 8. Förstår precis! Tänk ändå att du fångat lugn och ljuv sommar i dina bilder. De går att ta djupa andetag till och få en att lugna nerverna en aning! Grymt ju!

 9. Jaaaaaaa! Precis så är det i min telefon också, idel idylliska bilder fast verkligheten är lite mer….livlig och bråkig och stökig och jobbig och ogräsig. Så tack.

  1. Hahah, så skönt att höra att jag inte är ensam =)

 10. Tack för detta underbara kåseri, du skriver fantastiskt! Och precis sådär är det ju! Mina kids 6 o 9 år bakar själva just nu av samma anledning du skriver: då är de nöjda o glada o jag får en lugn stund. Tack för att du delar med dej av vardsgslivet med barn. ❤

  1. <3

 11. Så herlig Emma 😉 Takk for din ærlighet <3

 12. Tack för en fantastisk blogg! Detta blogginlägg kände jag igen mig mycket i. Så fin, roligt och jobbigt på samma gång.
  Har såklart förbeställt din bok.

  1. Men vad glad jag blir! Hoppas du tycker om den <3

 13. Åh, dessa barn… Tänk att man älskar dem så fast de tar kål på en. Ganska fascinerande egentligen. Att få lite bryt ibland tror jag inte är så farligt för barnen iallafall, och jag är rätt säker på att dina barn tycker att du är världens bästa mamma. Jag hoppas iallafall det för annars ligger åtminstone jag illa till… Kramar från Andrea

Kommentera

Stäng meny