Ett litet våruppror från moi

IMG_2364

Jomen visst!
Klart att jag ska vårupprora mig också (på söndag avgörs vårupproret (läs mer om vårupproret och de fina Maguba-skorna du kan vinna om du deltar i vårupproret här)).
Detta, mina damer, herrar och hennar, är några av få kläder jag kan bära för tillfället. Och konstigt vore det ju annars, så här tre veckor efter förlossningen.

IMG_2365

Festar till med en rosa, secondhand-fyndad topp, rutig kjol som jag köpte på Beyond retro i höstas (men aldrig hann inviga på grund av växande gravidmage), blå strumpbyxor och ballerinaskor.
Jag ska väl erkänna det här med att bära kläder över huvudtaget är lite av en fest. Jag rullar mest av allt runt här hemma i behå, trosor och valfritt tygstycke. Eller who am I fooling? Inget tygstycke, öppen amningsbehå (peekabooo!) och gigantiska preggotrosor.
Med denna ömma bild på näthinnan tycker jag att ni ska ta en extra titt på bilderna ovan. Och njuta.
Det gör nämligen jag.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Det låter UNDERBART!

 2. Jag gillar din blogg, Emma, men det är INTE okej att skriva “hennar”. Jag förstår att du vill vara inkluderade, men använd istället “icke-binär” (vad det betyder kan du själv lätt googla). Hen är ett pronomen, precis som han eller hon. Du säger ju inte “honnar” eller “hannar”, så varför säger du “hennar”? Läs på lite om trans innan du försöker vara inkluderande, för just nu låter det bara fel och människor, inklusive mig själv, blir kränkta.

  /Hanna

 3. Hurra for våruppror! Bloggen din er et lyspunkt midt i eksamensstresset:)

 4. Du är SÅ fin!! Tänker på härlig vår när jag ser dig 🙂

 5. Låter underbart!

  Stäng igen BH:n när du öppnar ytterdörren, tips från en som inte gjorde det.

 6. Haha!

 7. Emma! Vacker som en dag är du!
  Blir glad bara av att se dig. Trots att jag inte känner dig. 🙂

 8. Heja, heja! Fin outfit.

 9. Du är så söt!

 10. Det är väl precis den attityden av attack när någon försöker och vill vara öppen och inkluderande som gör att folk inte gör det, och backar för man är rädd att göra fel? Tänk om det kunde va en lite trevligare ton i kritiken? Det finns saker vi alla har en egen upplevelse av och vill förmedla kunskap kring så det inte blir missvisande eller upprörande, och det måste vara väldigt träffsäkert för dig om det tar så hårt när hon skriver hennar. Men om vi alltid attackerar när folk gör, i ens ögon, fel och anklagar istället för att förklara kommer vi inte få någon som vågar ta ett steg till av rädsla för att man gör fel. Jag tänkte kommentera på att Emma såg så fin ut och läste din kommentar och kände att du skrev i affekt och kanske inte förstod hur exkluderande kritisk kommentaren framstod(förmig, obs), jag hoppar du förstår min poäng. Tror Emma gärna hör och tar till sig kritik, särskilt om du blivit sårad. Tack för mig 🙂

  1. Absolut, jag agerade i affekt. Jag kan hålla med om att jag var lite väl hård i min kritik, men jag blev väldigt illa till mods av att läsa hennes inlägg. Mitt pronomen är själv hen och jag möter så mycket transfobi varje dag att jag oftast inte ens orkar ta striden, men ibland exploderar jag och det gjorde jag nu. Jag förstår din tanke och kan till viss del hålla med om det. Det är superbra att försöka vara inkluderande, men jag anser att en, särskilt när en har en relativt stor blogg med många läsare, kan läsa på lite innan en uttalar sig. Det finns massa bra sidor där en ex kan lära sig vad olika bekrepp betyder.
   /Hanna

 11. Åh jag känner så väl igen det där med kläderna. Jag hade ingen aning om vad jag skulle ha på mig. Gick mest omkring i en fluffig morgonrock, jättetrosor, halvöppen amningsvehå stoppad med amningsskydd av ull och sedan inget mer. Jag skulle ju liksom vara varm men ändå luftigt klädd för att undvika min femtielfte mjölkstockning. Dessutom kändes det onödigt att klä sig när mest tid ändå tillbringades i sängen 🙂

Kommentera

Stäng meny