En tröttdag på torpet

Den här dagen har varit så slö. Efter en stökig natt (minns inte längre vilken i ordningen, pös) gick vi upp i ottan, åt frukost och sedan åt vi frukost en gång till när nattens gäster vaknade. Våra vänner Jens, Mallan, Ebbot, Moses och Juno kom nämligen över på middag och sleepover i går kväll.
Efter den andra frukosten lekte vi dunkkurragömma i den tryckande värmen och när gästerna begav sig i väg mot nya äventyr så la vi oss i sängen. Tittade på film och halvslumrade. Eftermiddagen gick. Vi hade fortfarande nattlinne på oss när klockan var tre.
Vi hade klämt Ronja Rövardotter och Sing och kramat ur varandra som en kaviartub på upphällningen.

Det har inte kommit annat än små fjös-regnskurar här på Gotland, utan det har varit toppklassväder – VARJE DAG – sedan vi packade upp väskorna i mitten av juni. Istället för det vanliga varannan-strand-och-regn-lunket så har vi kuskat runt efter svalka. Inte varit slölediga och sovit mitt på dagen en enda eftermiddag på hela sommaren. Nu åker vi om exakt två dagar så det var så dags nu. Bara vara. Äta bullar, stöka till med smet och bara ligga och kramas i sängen. Parera trötthet och försöka göra det bästa av de där sista dagarna.

Och säga god natt till katten Torres innan det var dags att gå in för att lägga sig.
Nu ska jag sjunka ner i soffan, lämna ett jobb och sedan börjar operation städa torpet. Imorgon vill jag göra exakt samma sak som i dag. På sin höjd ta en cykeltur in i Dalhem city. Det blir fränt.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny