En torsdagslista

Världens segaste torsdag ska list-piffas. Här har ni mitt liv i listform. Och listan då? Jo, den jag har lånat från Elsa.

Humör idag?
– Bra, men seg i hjärnan. Sitter på AB Café vid Telefonplan och irrar mellan flikar på datorn. Planen var att kötta jobb, men är helt enkelt inte så köttig just precis i dag.

Vilken svordom använder du mest?
– Jävligt, fuck, röv och skit. Jag har en väl utarbetad vokabulär på den fronten. Tyvärr.

Äger du en Podd?
– Nope, men det hade varit festligt. Jag och några avpina bästa vänner har en gruppchat där vi avhandlar livet, relationer, tv-serier, känslor, pinsamma grejer som vi gör och en hel del ångest prick varje dag. Där finns inga filter, hemligheter och inget vägande av ord. Vi borde ha en pod för vi är så himla roliga när vi gräver ner oss i all skit. 

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
– Gustav tror jag var på tapeten.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
– Behöver inte väckarklocka. Har två barn som vaknar mellan 05.00-06.00 varje dag. Om jag segar mig kvar i sängen kommer någon av barnen och drar ut mig till frukostbordet.

Hur många resväskor äger du?
– Hmmm. Här önskar en ju att en hade en väskgarderob, med en radda flotta varianter, men jag är en light-packare av rang. Äger en weekendbag som jag använder om jag så ska vara borta en månad eller en helg. Är en mäster-packare och kan få ner en flygel om jag bara vill det tillräckligt mycket. 

Vad gör du exakt just nu?
– Jag sitter vid mitt favoritbord på AB café, med utsikt ut genom de stora fönstrena och bredvid den enorma växten. Här slinker jag ofta in efter att ha lämnat barnen på förskolan (som ligger runt hörnet). Har en vinörd basker, en ny kasmirtröja som jag hittade på Emmaus vintage i förrigår (ska plåta den senare i dag så ni får se) och en pennkjol som jag sytt själv på Tygverkets pennkjolskurs. Egentligen borde jag skriva på ett inredningsreportage som jag ska lämna denna vecka, men istället skriver jag listor. 

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
– Både och. Mitt bästa är när förskola-hämtningar övergår i gemensam middag med mina kompisar Nina och Sebastian och deras Ossian (som går på samma förskola som mina kids). Och när barnen somnat så dricker vi cava och babblar. Älskar det kontinentala och oplanerade i att tjoffa ihop en middag för en hel arsenal av fölk. 
På helgen har jag i stort sett alltid en dejt med en annan barnfamilj eftersom vi förmodligen har samma plan för dagen: hänga i lekpark. När kvällen kommer och barnen somnar piper jag i väg för häng med en vän eller två. 

När var senast någon stötte på dig?
– Minns inte. Det var förmodligen hundra år sedan, alternativt att jag är för naiv för att förstå om någon stöter på mig.

Dagens planer?
– Sitta här på Ab Café en stund till, sedan pipa in till kontoret, plåta min nya kofta, äta lunch och sedan pricka in en deadline. Kanske mäta vägg för att kunna beställa tapet.
Klockan 14 ska jag på möte tillsammans med Emily och vid 17.00 är det vernissage av “Mitt 50-tal” På Nordiska. Hoppas SÅ att jag kan gå. John ligger hemma i feber, så om han inte mirakulöst kvicknar till så måste jag hämta barnen på förskolan i dag, kirra middag och ta hand om härjet hemma. Ganska långt från vernissage-flott, men tycker verkligen att en ska få tillåta sig att vara sjuk när en är sjuk. Vi är ju trots allt två i vårt förhållande.

Helgens planer?
– På fredag ska jag ta med barnen på café efter förskolan. Mitt bästa även om det alltid urartar. Jag vill att fredagar ska kännas festliga! På kvällen ska jag eventuellt på middag hos några vänner. Lördagen ska spenderas hemma hos min syster Ellen på Kungsholmen. Ska gulla med hennes lilla soon-to-be-1-åring Zea har jag tänkt och spana in deras nyrenoverade lägenhet. På söndag ska jag och John på Centralbadet, puttra i bubbelbad och få massage. Johns föräldrar ska vara barnvakter och vi ska bara njuta (om han hinner bli frisk vill säga).
That’s the plan. 

Vad ser du mest fram emot i helgen?
– Att ha det lugnt, pyssla ihop en grej till barnens rum och kanske göra en önskelista inför jul. Plus: visa mitt rosa sovrum! Imorgon lägger jag upp den sista delen (och slutresultatet) av “Måla om sovrum från vitt till rosa (del 3)  och därefter kan jag ÄNTLIGEN blogga loss från sovrummet igen.

Vad åt du till middag senast?
Mexikansk majssoppa med quesadillas. Favorit för både stora och små hemma. Blir sjukt söligt över hela köket, men det är det värt. 

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
– Förmodligen, men hoppas inte det. Bakom-ryggen-snack är det värsta jag vet. Är mer av raka-rör-kaliber. Plus märker att folk ser sådant snack som valuta, så jädra tråkig pryl. 

Är du blyg inför det motsatta könet?
– Inte det minsta. Jag ser ingen skillnad på fölk å fölk, och inte heller kön.

Vad var det roligaste som hände i veckan?
– När jag och Majken dansade breakdance i vardagsrummet och alltid: chatten som jag har med mina kompisar. Vi avhandlar livets mörkaste men det är ändå en outtömlig brunn av svart humor.

tapet tapeter emmasvintage vintage

Veckans fundering?
– Vilken tapet jag ska välja till kontoret. 

Vad gjorde du för ett år sedan?
– Jag plogade upp Midsommarkransens snötäckta gator med min dubbelvagn och var skitsur över att Trump hade vunnit valet.  

Pratar du några andra språk?
– Jag pratar engelska. Har läst tyska i sju år men kommer inte ihåg ett dyft (till min fader – tysklärarens – förtret). Kan räkna på isländska och kan en rad oanvändbara finska fraser om någon skulle behöva min expertis på ämnet.

Diskar du din egen disk?
– Nä, det gör vår diskmaskin åt mig. Annars diskar jag helst i grupp (alltså tillsammans med någon som torkar) och sjunger samtidigt. Det är den sociala katten i min som alltid vill ha sällskap. Min högsta dröm är en dusch med två duschmunstycken så jag slipper duscha själv. Eh, ja, gympaducshen i skolan var typ veckans roligaste pga konsert med Fatima.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
– Nä, jag tycker att en ska dela jämt skägg. Inte så att jag vantrivs med att bli bjuden på saker, men tycker inte att det ska finnas några 1800-tals-förväntningar på att jag inte kan betala för mig själv. Jag är myndig och oberoende av en man, tackarsomfrågar.

Vad har du med dig in på bion?
– Popcorn, coca-cola och kexchoklad. 

När sov du senast på golvet?
– För några veckor sedan när Bodil vaknade mitt i natten och vägrade somna om. Efter att ha jonglerat varandra så somnade vi båda på mattan i barnrummet. 

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
– Sex timmar. Sover gärna mer, men har insett att jag fungerar förvånansvärt briljant utan åtta timmars sömn under västen.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
– Nja. På jobbet ja (men är också fullt medveten om att jag och alla andra är av kött och blod och kan göra fel) men annars älskar jag autokorrekt-fel i sms, blir till mig när en kan hitta på egna ord eller helt enkelt stava ord som låter. Äm aj rajt år äm aj rajt?
Men ska tilläggas: värderar rättstavning och grammatik högt är det kommer till en parter.

Vad var det senaste du åt?
– C
appuccino och AB cafés megasmarriga yoghurt med granola och äppelkompott. 

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
– Aldrig i livet. Är lätt flygrädd, äger ett extremt magpirr, är stundvis ganska höjdrädd och har förmodligen för mycket kontrollbehov för att slänga mig handlöst ut i tomma intet.

Tycker du om att krama folk?
— Ja, det är något av det bästa jag vet. 

Vad är du allergisk mot?
– Inget. Förutom skitsnack, machokultur, Alexander Bard och när män placerar mig i okunskaps-fack när det kommer till traditionella manssysslor. Jag är sjukt händig, är en jävel på att bygga och är stark som en oxe. 

Har du några tvångstankar?
– Går inte på A-brunnar (kan inte ens köra barnvagnen över en brunn), måste kolla att jag stängde av spisen och locktången hundrafyrtiotre gånger innan jag lämnar hemmet. Om jag ska resa bort drar jag ut alla sladdar, stänger av element och extrakollar alltid ett tjog ryck att jag har låst ytterdörren. Skönt, avslappad person, jag vet.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Emma dela med dig av dina fantastiska packa lätt-skills! 😮

  1. Jag sätter ihop outfits innan och rullar ihop kläderna. De kläder som tar mest plats bär jag på mig =)
   Kram emma

  2. Plus packar inga onödiga, skrymmande grejer som typ badlakan. I så fall åker en liten handduk med. De som gick i gymnasiet kan intyga detta. Till gympan hade jag alltid en MINIMAL handduk med mig.

 2. Haha, jag är precis lika avslappnad! Jag måste också kolla spis och allt hundra gånger, särskilt om vi ska resa bort, men kan ändra fundera på om kaffet verkligen var ur när vi varit på väg ett par timmar… Så ska vi långt tar jag kort på den utdragna plattången och den avstängda spisen och vips kan jag titta efter i mobilen bara och behöver inte fundera mer på det!

  1. Åh, vad skönt att höra att det finns fler därute. Och smart tips att ta kort. Jag är ju likadan. Kan åha och oroa i åratal över om sladden verkligen VAR urdragen.
   Detta ska kopieras! TACK!

 3. Apropå svordomarna: Plockar barnen upp dem? Bodil kanske inte är så talför ännu, men Majken? Eller är du lugn och sansad och svär aldrig över tingens inneboende osamarbetsvilja i barnens närvaro? Själv håller jag mej med en liknande vokabulär som du i ilskorna och jag börjar bli lite nervös inför ettåringens pratdebut (ok, han säger ju viktiga ord nu redan, typ lampa, men sen när den där papegojperioden börjar på allvar…..)

  1. Ja, herregud, DETTA är något jag funderar mycket över. Jag råkade säga fuck för några dagar sedan och Majken upprepade vad jag sa.
   Åmaj alltså. Jag försöker att städa orden när barnen är med, eller säga att “så får man ju så klart inte säga, men mamma blev lite upprörd”, men pjaaa, det går väl så där …

  2. Mitt tips som storsvärande mamma till mycket verbal 3,5-åring: gör ingen grej alls av det när barnet härmar. Exempel: mamman står vid diskbänken, utbrister ”ja här var det ju en jävla röra!”. Barnet: ”jävla röra!” Mamman – obekymrat, på gränsen till ointresserat/tankspritt: ”mmhmmm. En riktig jävla RÖRA, har du sett? Här måste verkligen städas!”
   Seriöst, min unge har härmat ALLA kraftuttryck man kan tänka sig (vi använder tack och lov bara just jävlar, jäklar, fan, skit, röv, fuck, helvete osv – kan ju vara en idé – av många anledningar – att undvika rasistiska, funkofoba eller homofoba uttryck…), men ingenting har fastnat. Jo, okej, ibland när han är på sitt rum och typ inte får loss en legobit som fastnat hör man honom utbrista ”fan!”. Men det råkar jag ärligt talat tycka är rätt gölligt. :p

Kommentera

Stäng meny