En tisdagslista.

Som ni vet så älskar jag att lista mitt liv, så här kommer en lista hänsynslöst knyckt från briljanta Sandra Beijer. innergård midsommarkransen Stockholm syréner

Tre saker du älskar:
1. Wienerbröd
2. Ljudet av sommarnattsfåglar.
3. Doften av liljekonvalj och syrén.

När grät du senast?
I fredags, när jag insåg vad som hänt, hur många som sett saker som aldrig kommer suddas ut och att jag förmodligen hade behövt välja vem jag skulle ha räddat (mig själv eller Bodil) om jag hade varit inne i city med barnvagn just den dagen.

Vad skrattade du åt senast?
Innan middagen, när Majken stod i evigheter framför spegeln för att lära sig grimaschera (just like her mom). Stolt kommer hon in i köket för att visa sin nya skill: sätta två pekfingrar i ögonen.

Har du en bra hårdag?
Eh. Nej. Har fortfarande sovtofs. Har fixat, borrat och burit grejer hela dagen inför ett stort stylingjobb jag håller på med.

Säg något fint du funderar på?
Prince Edwards Island, där “Anne på Grönkulla” utspelar sig. Det kommer ju en ny version nu Netflix, “Anne” och jag är ömsom lyrisk, ömsom rädd för att det kommer vara en total besvikelse (eftersom jag fullständigt avgudar 80-talsvarianten med Megan Follows och Jonathan Crombie (aka min första kärlek). Jag är ju ett Anne-fan, till den milda grad att jag och John åkte dit 2009 (han bjöd mig dit i present, förstå vad fint). Vill ni se bilder därifrån månne? Måste ju ha dem i mina gömma någonstans …

Ditt livsmål?
Försöka vara den bästa versionen av mig själv, göra val som gör det första enklare och ha jävligt kul. Svära mindre.

inredning kök kitchen interior flowers vintage porcelain decor

Beskriv rummet du är i?
Just nu sitter jag i mitt kök som jag ägnat dagen åt att vända upp-och-ner. Har satt upp en tapet för ett stylingjobb, testat nya beslag till luckorna och dragit fram alla verktyg som ligger huller om buller. Smöret sedan frukosten står fortfarande framme. Fail.

Var vill du vara om sex år?
Jag vill bo på en plats som jag älskar, nära mina viktigaste personer och så ska jag kunna bygga (kanske borde gå en kurs!?). Jag ska ha katt och skrivit minst en barnbok. Kanske har jag ett kidd till (vilket går helt emot vad John svarade här, jaja).

En sak du önskar dig?
Bättre hy. Vet inte vad som tagit åt den.

Det senaste du åt?
En smörgås med smör. John bakade i morse och sedan dess har mofflat i mig typ allt #wifeoftheyear.

 

Hur blir din sommar i år?
Gotland hela långa sommaren (med massor av härliga kompisar på besök). En liten pip till Värmland så klart. Och så Göteborg i maj (det är ju typ sommar då, så det räknas).

Vad gjorde du för exakt fem månader sedan?
11 november: Byggde snögubbar och tog den här bilden:

kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
Ja, det kan jag! Eftersom många har önskat ett inlägg om att handla på nätet och göra veckomenyer så kommer ett inlägg om det imorgonbitti.

Vad är viktigt i ett förhållande?
Att en förstår varandra, eller i alla fall vill förstå. Och att en kan prata, försöka förstå varandras känslor. Jag skulle gå sönder (eller i alla fall gråta extremt mycket) om jag inte fick servera en bricka full av tankar och känslor (ibland är det snarare en oljeplattform), få hjälp att sortera, kunna späcka hål på orosballonger, bli förstådd och höra vad min parter säger om saken. Och sedan göra exakt samma för John. Jag är en väldigt verbal människa, så jag frågar nog John hur han mår och vad han tänker på 10 gånger per dag. Stämmer av. Vill liksom leva i symbios på något vis. Inte att det ska smyga sig in skit eller stör i hörnen. Dryfta. Låter himla krävande när jag ser det i text så här (hjälp-emoji var är du?), men eftersom han gör samma mot mig så är det nog någon strategi som vi omedvetet har lagt oss till med.
Till sist: Massor av ömhetsbevis och en jädra massa kul.

Vad är viktiga egenskaper hos en partner?
Förstående. Och att de kan balansera ananas på huvudet.

Vem kysste du senast?
John. Hade ändå varit intressant om jag skrev någon annan och out:ade av bara farten här.

Har du något onödigt du gör?
Samlar på vadderade kuvert. När jag får ett på posten spar jag det alltid. Tror att det ska komma till användning. Det gör det aldrig.

Vad är det sämsta med denna vecka?
Hmm, att det ska bli typ snö på lördag. Hela familjen ska åka till Värmland, hem till mina föräldrar på landet och jag hade liksom sett framför mig att vi skulle dricka kaffe ute i trädgården och rumla runt i vårsolen. WTF!

vad ska du göra i höst?
Smida kontorsplaner med en favorit, börja jobba 100% och sluta tidigt minst varje fredag för att ta med kidsen ut på äventyr. Kanske åka på tågluff.

vad har du i ditt kylskåp?
Potatis. Typ det enda som finns i kylen just nu. Försöker rensa kylen inför Värmlandstrippen.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Men alltså, vadderade kuvert är ju en liten guldgruva. Erkänner att de samlas liiite på hög men guld just till att spontanskicka ett urväxt barnplagg till behövande vän/syrra och ett litet kort, eller nån annan liten present på infall till random vän. Är även frimärks-fan så går liksom hand i hand. Tack som vanligt för hjärtegla blogg. <3

  1. Hahaha! Jag är med dig på detta sparande. Någon gång KANSKE jag får användning av allt bös!

 2. Åh, jag älskar också “Anne på Grönkulla”! Vet inte hur många gånger jag sett den. Vissa repliker kan jag utantill, märker jag :). Nu blir jag både exalterad och nervös över en ny upplaga… Den gamla är ju så fantastisk!
  Jag har också funderat på att besöka Prince Edward Island :). Vore jätteroligt att se bilder därifrån!
  Kram /Anneli

 3. Helt orelaterat till detta inlägg men såg för några månader sen i kommentarsfältet/frågor att det var ngn som ville köpa boken vintagefrisyrer, såg att det nu fanns ett ex på Tradera! Tips tips

 4. Åh jag vill jättegärna se bilder från Prince Edward’s Island, är också excited/nervös över nya Anne-serien. Samt sparar också på vadderade kuvert, känns helt sjukt att bara slänga? Men skickar liksom inte så många paket.

 5. Ååååååh jag vill se bilder från Prins Edwards Ö snälla! Jag avskyr att resa hemifrån men jag hade ändå velat resa dit en dag. Älskar också Anne på Grönkulla, åh så bra! Och Gilbert, alltså han är ju drömmannen i mitt liv alla dagar i veckan! <3<3<3<3

 6. Håller ändå med om det du skriver om förhållanden! Det känns som att min nuvarande kille och jag redan har pratat mer än vad jag gjorde med mitt ex på vissa sätt, och det känns så bra. Och haha, det där med att spara vadderade kuvert, det gör jag också!

 7. Åh vilken fin lista! Och jag älskar dina grimaser 😀 Jag minns när jag läste Anne-böckerna och var helt uppslukad av dem. Ska bli spännande att se vad som skapas i det nya. Och så fint att läsa om förhållandet. Känner igen även om jag än så länge inte kan säga mig ha haft ett fungerande förhållande. När jag nu har jobbat en del med mig själv så borde det ju bli bättre ändå. 😉 Blir upplyft av att läsa hur folk som är i fungerande förhållanden beskriver det så tack för det 🙂

Kommentera

Stäng meny