Torp-jakt och vedbodsfynd

IMG_5544

Det har varit lite tyst här på bloggen sedan i söndags. Det beror på att jag, John och lilla Majken kastade oss i väg på ett högst oplanerat äventyr – till Gotland!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har vi bestämt oss för att bo kvar i vår lilla 2-rummare i Midsommarkransen och istället försöka hitta ett torp där vi kan svälla ut lite mer.
Jag har reloadat Hemnet fem gånger i timmen de senaste månaderna. För några veckor sedan förälskade vi oss i ett torp med glasveranda på Gotland. Vi gjorde renoveringskalkyler (fanns en hel del fix så klart), satte upp budgetar, bokade tid för visning och var sömnlösa med planerande huvuden. Men vips så var det sålt. Innan visning.

Så dök ett annat torp upp. Ett drömtorp som förvisso kräver en HEL del kärlek, men är det något vi vill ge det där torpet så är det just det. Denna gången kastade vi oss på färjan till Gotland. Ingen tid att vänta.
Torpet har stått orört ett tag så när vi gick runt i uthus och vedbod så hittade vi små spännande saker bland allt bråte. Som den här gamla flaskan.
Det känns som vi ska ha omåttligt mycket tur om torpet ska bli vårt (det är ju så hetsigt på den dära bostadsmarknaden och rätt som det är så kan torpet vara sålt, stängt och låst), men tills vi vet så kan en ju i alla fall få drömma lite.
Och hålla tummarna.
Ligger sömnlös varje natt och tänker på tapeter, odlingar och lycklig Majken med skit under naglarna.
Det är drömmen just nu. Att få ta med er via bloggen. Att ha ett eget vattenhål av prunk, gamla grejer och odlingar.

Kanske att vi skulle kunna hyra ut det någon vecka till någon av er läsare, så ni får ta del av samma dröm.

Vore det inte fint så säg.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Vad spännande – och roligt! Jag hållet tummarna för er 🙂

  2. Håller tummarna för att det går vägen för er!

  3. Så spennende,- håper det blir deres. Jeg har aldri vært på Økland, men har hørt det er flott

  4. Men åh! Hoppad verkligen ni ska hitta ert drömtorp! Lycka till!

  5. Oj vad roligt. Men är det inte väldigt långt mellan Gotland och Stockholm? Eller är det bara en missuppfattning från en västkustbo? Spännande hursomhelst. Hoppas ni hittar er dröm

    1. Njaaa, själva resvägen tar ju ett par timmar, men det är en ganska behaglig resa. Man slipper ju vara fastnaglad i en bil. 40 min till färjan och sedan sitter man på färjan ett par timmar, men då kan man äta, se på film, leka och prata, så det känns som att det ligger nästgårds tycker jag. Tycker det är mer av en pärs att åka bil med alla fartgalningar på vägarna.
      Kram emma

Kommentera

Stäng meny