En sövande godnatt-saga

emmasundh.com i samarbete med BookBeat

Det här med nattning av barn är en ständigt återkommande delikatess på leva-med-barn-menyn. Under de två åren som vi föräldrat har vi testat allt från havsbrus, lugnande yogamusik, sega gamla barn-serier på TV och släpiga sagor lästa som Skalman i Bamse. Allt för att komma ner i varv med kvällspexare av rang (arv från mig i rakt nedstigande led).
Resultatet har väl varit lätt splittrat kan vi konstatera.
Det har blivit ömsom tålamodstest med sprattelbarn ömsom total avslappning (inte bara för barnet ska tilläggas (läs: undertecknad somnar vid varje läggning)).

Nytt på nattningsmenyn står uppföljaren till braksuccén och den internationella bästsäljaren “Kaninen som så gärna ville somna” (som sägs fälla härjbarn som käglor i sänghalmen) nämligen “Elefanten som så gärna ville somna”, av Carl-Johan Forssén Ehrlin som vi lyssnar på tillsammans via min ljusboksapp BookBeat.

Det finns en anledning till att de varnar för att inte köra bil samtidigt som en lyssnar på boken, för den är uppläst på den allra sömnläskande språk. Hittills har jag somnat vid varenda läggning, nu gäller det bara att kungshärjet vänjer sig och förstår finessen.
Har du lyssnat?
Funkar boken på ditt barn?
Och hur går era nattningar till? Berätta och dela med dig!

Vill du testa detta bejublade nattningsrecept på ditt kid – gratis?
Från och med i dag kan du som emmasvintage-läsare signa upp dig på BookBeat (Bonniers nya ljudbokstjänst) och lyssna fritt i en hel månad.

Följ länken nedan, ange koden emmasvintage och så kirrar internetz automatisch så att du kan lyssna en månad gratis (det står att du kan lyssna 14 dagar gratis, men detta ändras alltså när du använder koden). Du kan lyssna exakt HUR mycket du vill, välja mellan tusentals böcker från nya som gamla författare och ja, vill du inte lyssna så finns böckerna som e-böcker.
Ingen bindningstid och du kan när som helst avsluta prenumerationen.


LYSSNA FRITT PÅ BOOKBEAT EN MÅNAD

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Vi provade den första men var inte övertygade. Hjärtegrynet är van att få tre-fyra böcker varje kväll och tyckte kaninen var urbota tråkig. Tror även han kände sig lite lurad eftersom han somnade första gången (!!!) Nu nattar vi med böcker och sen släcker allt utom nattlampan. Säger godnatt och går ut ur rummet. Hur lyxig nattning?!
    Lilla hjärtat däremot bär vi omkring halva natten än så länge….

  2. Våra stora tjejer (idag 8 och 10 år ) har vi legat bredvid och läst saga (de har delat rum) fram till de var 4 och 6. Då ville de lyssna på ljudbok/sånger. Nu läser de själva en liten stund eller släcker direkt. Inser att vi har haft en väldans tur med läggningarna även om vi också haft läggningar då och då som dragit ut på tiden i timmar…Äldsta dottern hade lite längre nattingar som kunde ta en timme i värsta fall och vi provade 5 min metoden, sova utan gråt etc men det var inget för oss..Hon behövde trygghet och närhet så vi gick tillbaka till att hålla handen och sova bredvid. Med sonen (som idag är 3,5 år ) så har det varit så enkelt ända från början…Somnat på typ 10 min max. Har det tagit en timme så har vi dragit ner på dag-vilan och så har kvällen gått lysande igen. Det är magiskt. Vi läser en bok, säger god natt Jag älskar dig och släcker. Sedan sover han efter typ 10-15 min… 8-åringen kan fortfarande komma upp 4-5 gånger innan hon somnar: hon ska säga god natt igen, dricka vatten, gå på toa…hela Alfons-köret 😀

    Kanske Majken inte behöver sova så länge på dagarna längre?

  3. Hej från en till med ett kvällshärjande barn! Ruth har dock ärvt från sin fader i rakt nedåtstigande led. Vi har provat allt från vagga, gå runt i lägenheten och vagga, lägga i sängen och buffa i rumpan, läsa sagor, sjunga sånger. Nu är vår Ruth 3 år snart så vad vi provat har ju definitivt varierat med åldern. Vår unge är en nappoman av rang dessutom så det har vi också fått förhålla oss till. Jag provade att läsa “Kaninen som så gärna ville somna”. Ungen bara tittade på mig: “det HÄJ, det ÄJ INGEN SAGA!”. Och så var det färdigläst i den boken för all framtid. Nåväl. Det som fungerar nu är att läsa en bok i sängen och därefter får hon nappen (värsta tänkbara straffet för henne). Men när hon väl får nappen då är hon så fruktansvärt trött att hon typ somnar på stört. Efter att hon fått nappen så går den nattande föräldern och sätter oss i soffan utanför. Tittar till med jämna mellanrum. Men oftast somnar hon fort. För oss var det språket som gjorde det lättare. Ruth tycker att det är väldigt tråkigt att vara i sin säng, så att hon somnar.

Kommentera

Stäng meny