En söndag i 9 bilder

Söndagar är mitt bästa. Som just nu, när jag ligger uppkrupen i min säng, tar det omåttligt lugnt, fullproppad med godis och gör en mental plan över alla TV-serier jag ska se efter jag lagat någon snajsig middag. Så brukar mina söndagar se ut. Det är lite som att ta ledigt från livet.  Måsten och borden.
Innan detta sänghängande brukar söndagarna se ut lite som den gjorde förra veckan …

blommor på sminkbord

nejlikor på sminkbord emmas vintage

Äter frukost i sängen och drar mig tills det börjar klia i benen. Det är kallt utanför duntäcket, och jag gör allt för att tårna inte ska sticka ut. Bli frusna. Mitt värsta är “glipor” i täcket. Jag vill helst av allt ligga som i en kokong. Där ligger jag gärna och kokar, tittar på när solen strilar in genom fönstret och drar in andetag med doft från blommorna som står på mitt sminkbord.

Till slut kliar benen så mycket att jag måste upp. Hoppar i mina bolltofflor, hasar in i badrummet och drar några drag med hårborsten genom håret. Just denna söndag blev det glasögondag av den obekväma anledningen att en del av en kontaktlins fastnat i ögat. Aj. Kontentan av detta obehag var att jag gick runt och blinkade hela dagen, något som med all säkerhet kan ha misstolkats som ett evinnerligt flirtande till höger och vänster.

emmas vintage glasögon retro

Jag och John bestämmer oss för att ta en promenad in till Södermalm.  En äkta, helylle söndagspromenad där vi pratar om allt. Saker vi tänker på, saker vi vill förändra, förbättra, drömmar vi har och planer på hur vi ska nå dem. De där promenaderna är som terapisessioner för mig. Jag är nämligen en människa som vill prata om allt. Behöver prata om allt för att komma åt skavsår och klumpar i magen. John är likadan, så där går vi och pratar om små och stora saker. Ibland går hjärnan på tomgång i någon sorts skämt- och spexvals. Ibland löser vi livsproblem, världskriser och begynnande skavsår.

loppis emmas vintage filmisar

Vissa söndagar letar vi oss fram till en loppis eller två. Just denna söndag råkar vi gå förbi en loppis i Liljeholmen. Denna snajsiga galleria har nämligen börjat med månatlig loppis i sitt parkeringshus. En himla bra idé!

loppis emmas vintage kamera

john emmas vintage

John.

emmas vintage hornsgatan

Vandrar Horngatan fram, luktar på avgaserna och minns hur det var när vi bodde just här. Jag kan sakna att ha allt liv runt knuten, att bo i Hornstull, traska denna sträcka varannan dag och oja mig över alla bilar. Jag antar att jag är som alla andra här i världen: Man är dålig att se vad man har, bara vad man inte har.

emmas vintage hornsgatan herr judit

Smet in på Herr Judit för att leta kläder till John. Jag älskar att följa med när han är i klädfyndartagen. Särskilt när han besöker Herr Judit. Förutom att det är Stockholms mysigaste butik, så är ju ägaren, Christian Quaglia, det trevligaste som gått i ett par gamla vintageskor. För jag bara antar att de är vintage.

Appråpå Herr Judit så berättade Christian att de öppnar en popup-butik på Upplandsgatan 45 under två månader. Spring dit och fynda vettja.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Vilken fantastiskt fin söndag du verkar ha haft Emma! Fint beskrivet!
  Och mycket vacker blogg överlag:)

 2. Beautiful blog, lots of inspiration! Looking forward to an English version one day… that or I will have to learn Swedish I guess. xx from the desert.

 3. Hej Emma! Efter lite googlande på glasögonbågar så kom den fina bilden på dig upp! Precis sådana bågar som jag förtvivlat letar efter! Vart har du köpt dessa??? Är de helt transparanta nertill eller går det en tunn båge längs med hela glaset? Hur som helst, sååå snyggt med bara båge på övre kanten! Åååh, skulle bli så glad om du svarade! Tack. 🙂

  1. Hej Maya! Dessa glasögonbågar kommer från Smarteyes! Köpte dem för ett par år sedan, men de kan mycket väl finnas med i sortimentet. Det går en tunn båge nedtill, så glaset hänger inte fritt på något sätt.
   Allt gott
   Kram emma

 4. Tack för ditt svar! Kollade på smateyes bågar och de har många bågar av den typen. De kan vara lite svårare att hitta på andra ställen har jag märkt. Så tack för tipset! Mitt synfel går inte att korrigera med linser, så det ställer ju högre krav på att glasögonen är snygga! (Även om jag misstänker att jag inte i första taget kommer vilja använda dem på heltid utan mest när jag läser p.g.a att glasögon inte är min grej.)

  Ett megastort grattis till den otroligt vackra kulan på magen förresten, och den säkert lika bedårande varelsen som finns däri! Det är så fantastiskt roligt att få ta del av dina insikter och tänkvärda texter här på bloggen. Tack för att du delar med dig av dig själv till oss som inte känner dig. Det är inget en kan ta för givet! Att allt du rör vid dessutom blir toksnyggt är ju helt klart en bonus!

  1. Åh, vad glad jag blir! Tack, tack och åter tack! och ja, smarteyes har de snyggaste bågarna – helt klart. Billigt är det också.
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny