En klimatsmart braksuccé!

klimatklubben

För exakt en månad sladdade jag in på en lunch med @husligheter och @johannanswe 🍴 Vi snackade klimat och kände att fasen. Vi vill göra något. Tretton dagar senare lanserade vi @klimatklubben.se

🌱

På ett dygn hade vi 1000 följare. Efter knappa veckan bubblade mejlkorgen av intervjuförfrågningar från Sveriges radio, modetidningar och ett gäng lokaltidningar.

🌱

Efter 2,5 vecka närmar vi oss 10 000 följare på Instagram och 3500 på Facebook. Det bubblar av engagemang, tips och bra idéer från Sveriges alla hörn. Klimatklubbens fantastiska medlemmar har skrivit insändare till Dagens nyheter, startat kampanjer, mejlat företag som gör klimat-tvekis-grejer och diskuterats allt från klimatsmart sparande till bil, mat, semester och hur en kan påverka sitt jobb att tänka mer på miljö.

🌱

Med en otrolig respekt för att alla inte kommit lika långt i sina klimattankar så kryssar medlemmarna fram och är så himla, himla fina mot varandra. Jag får sådant hopp om mänskligheten och medmänniskor! Varje tillstymmelse till dålig dag övergår i sådan ödmjukhet att få lyssna på alla otroliga människor där ute. Alla de som vill att nästa generation ska få se det vackra med denna värld, som vill rädda liv och ge sina barn en bra framtid.

🌱

Det bästa med den här fjuttiga månaden som passerat – förutom allt engagemang – har varit de här två. Vi springer på möten, drar i trådar, popcorn-poppar fram idéer, pratar i raketfart, intervjuar inspirerande klimattänkare, kontaktar politiker, svarar på alla fantastiska initiativ som ploppar upp och klappar varandra på axeln efter dagen spurt. Jag har nog aldrig träffat några som hyllar mina idéer så grandiost, och vars egna tankar blåser hål i huvudet på mig. Sådana visionärer och doers! Tack för att jag får göra världen lite bättre tillsammans med er och alla världsfina medlemmar i @klimatklubben

🌱

Så jädra stolt influencer, mamma och medmänniska i dag!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Det är fantastiskt det ni skapat och att det ÄR verligen så trevlig ton inne på FB-gruppen. Jag tror verligen tiden är mogen för detta och att många vill göra något konkret åt klimathotet. Dessutom rimmar det nog ganska väl för människor som (jag :)) som inte riktigt orkar med konsumtionshetsen i form av prylar och flashiga resor med mera när en har känt sig lite utbränd. Det går liksom på tomgång. Vi letar efter djupare värden. I en nyligen publicerad hållbarhetsrapport från Icagruppen spås “medveten konsumtion vara det som ger social status” i framtiden, om en nu ska bry sig om sådant som social status. Kan ju hoppas på att det inte längre kommer vara coolt att skryta om weekendshoppingresor på långväga destinationer i sociala medier. Tror att vi nu vill läsa om andra saker nu.

  1. tack för så många fina ord! Och ja, jag tror verkligen att detta kommer vara tongivande i framtiden. Och att du och jag bara är snabba på pucken =)
   Stor kram emma

 2. Är så imponerad av ert engagemang! Jag hittade hit tack vare gruppen och du har en fantastisk blogg! (Och ett härligt driv!) det är så underbart att se hur många som jobbar åt samma håll när man själv försöker kämpa på i det lilla.

  Vi har för några år sedan skaffat en gård med våra hästar, hundar, katter och höns och det är underbart, men så många nya miljöutmaningar som tillkommer. Vi har den fantastiska möjligheten att i vår köpa en begagnad elbil som underlättar och vi lämnar i dagsläget bilen vid bussen eller cyklar 10 km de dagar det är bra väder! Men för sånna som oss (jag och min sambo) är det skönt att det finns människor som ni och alla andra i gruppen som motiverar oss och andra.

  Ser gärna med tanke på ert gotlandshus (bra landsbygdskoppling!) och med tanke på den rädsla för miljöpartister (självupplevt) som finns på landet där alla är så beroende av bil att ni kanske kunde lyfta miljöfrågor för oss lantisar.

  Vi engagerar oss redan politiskt för bättre kollektivtrafik, elbilar på landsbygden men kan ibland känna att vi får jobba mycket med att värma upp våra grannar för miljöfrågor. Jag är optimist! Ett bra sätt vi har hittat är att sälja överlopps ägg till närmaste grannarna och kommer de då över och hämtar så kan vi kolla om de vill ha nått handlat när vi kommer från jobbet. De betalar för ägg och sin shopping och slipper åka 20 km tur och retur, detsamma gäller när vi behöver nått. Äggen blev en bra inkörsport till vår sammhandling! Vi har många äldre grannar som inte annars åker till stan. Och ett underbart sätt att få nya vänner över generationer. Jag är 28 och mina nya vänner ca 65-85 år och vi pratar gärna miljö över fika!

  Nu blev det långt! Men ville mest ge peppning till er som orkar!

  1. men åh, kan vi bli vänner och grannar!!!! Jag tänker så mycket på de här. Jag är ju uppvuxen på landet och där hjälps en ju åt, eller gjorde i alla fall. Numera är det som att folk är små öar, men jag hoppas innerligt att det vänder.
   Tusen och åter tusen tack för fina ord!
   Stor kram emma

Kommentera

Stäng meny