En helt (o)vanlig onsdag.

Förra onsdagen fyllde min lilla Majken 2 år!
Min lilla plutt.
Eftersom Majken vaknar prick 5 varje morgon så kändes det inte särskilt aktuellt att gå upp i arla morgonstund för att stöka med ballonger, paket och sjungande väcka henne.
Istället hade jag och John pimpat köket kvällen innan. Vi hade lagt fram paket vid hennes plats vid köksbordet, jag hade knopat ihop kalashattar av gammal tapet och julglitter och dessutom gjort Majken-bokstäver av kartong.
Majken älskar ju hattar av alla dess slag så jag behöver kanske inte säga att kalashattarna var en hit. Till och med hatt-ovännen Bodil festade hatt dagen till ära.

Majken öppnade paket (ett sprillans nytt Alfonsspel som John fyndat på Stadsmissionen och en Bamse-tidining), vi bjöd på croissanter (hennes favorit) och så åt vi lång och släpig frukost. En helt vanlig onsdag. Sådant lyx.

Efter lite förmiddagsjobb för min del stängde jag ihop datorn och tog ledigt resten av dagen. Vi satte Bamse-tidningen i handen på Majken, placerade barnen i barnvagnen och drog till Djurgården. Där mötte vi upp Johns föräldrar!

Vi hade nämligen bestämt oss för att fira Majkens födelsedag på Skansen, titta på aporna (ser ni dem?) …

… surekaterna, skallerormarna (jag besparar er bilder på dem), anakondor, papegojor, råttor och fiskar. Majken var helt till sig och jag (som är rädd för ormar) fick KBT:a mig genom rummen.

Efter två timmar inne bland exotiska djur somnade barnen i vagnen medan vi pep in på Gubbhyllan för lunch.
Alltså jag älskar massor av människor, full fart och härj, men det är något visst att ta en hel vanlig dag på ett annars fullsmockat Skansen.

Efter lunchen gick vi upp bland de gamla husen på Skansen.

Förbi Järnhandeln …

Jag kikade in på Konsum (som tyvärr var stängt) genom att stå på en bänk.

Hoppade jag ner.

När Majken vaknat hände det här! Vi frågade om hon ville rida på hästen och och nickade med en nyvaken trött-nick. Hon höll lite krampaktigt i min rockärm de första metrarna sedan förvandlades hon till en cowboy i miniformat.

Efter vi tittat på lodjur, älgar, vildsvin, vinsents och vargar lämnade vi djuräventyret och begav oss till Rosendals trädgård. Här strilade vårsolen in genom växthusen …

… och landade på prunkande blommor.

Vi slog oss ner för lite fika …

… och Majken fick presenter från farmor och farfar!

Rosig om kinderna av vårvärmen avnjöts också en smakis och Majkens första hallongrotta. Den skulle tydligen ätas med sådan vördnad att hon var tvungen att sätta sig vid ett eget bord.

På eftermiddagen lämnade vi växthusvärmen, satte hallongrotts-piggt barn invirad i presentsnöre i vagnen och så åkte vi hem. Bästa dagen på länge (minus anakondan)!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Bilden på Majken med festisen alltså ❤️! Trött. Varm. Lycklig.

Kommentera

Stäng meny