En genuin skitvecka + den bästa medicinen

Hej mina härlo-bertar!
Jag hoppas ni har en fin mitt-veckan-onsdag. Själv har jag vaknat upp på hotell i morse, så mig går det ingen nöd på om en säger så (kommer blogga mer om hotellyxen senare veckan).
Trots flott hotellvistelse så är den här novembergrå onsdagen nog kulmen på en fullkomlig skitvecka.
Vad än Instagram och bloggen sjunger ut för skön jazz så pågår ju livet här också. Mellan raderna och med alldeles för många punkter just nu. Tunn hud som bräckligaste bladguld, plåster på fingrarna efter fyrtiotvå klant (förvisso Skalman-plåster vilket livar upp), tvek, tvivel och en känsla av att allt som kan gå fel också går fel. Som att vinylspelaren har hakat upp sig i moll, och inte kommer vidare.
Skärande kommentarer, jobb som blir fel, kraschade förhoppningar, tråkiga besked, krånglande instanser, paket som försvinner på posten, långa telefonsamtal, ilska som så lätt förvandlas till mascara-rinns-gråt. Motvind tror jag att det stavas.

Snart ska jag gå och hämta barnen på förskolan, de är min bästa medicin de där tunn-huds-dagarna.
Jag kan vara hur stressad och full av ångest som helst. Men när jag går in på förskolan, de springer mot mig och ropar “mammmmmaaaaa” så minns jag inte ens vad som var så viktigt. Vad som skavde. Vad som gjorde så ont.
Då betyder ingenting någonting och någonting betyder absolut ingenting.
Då läker huden, det sipprar nytt blod i venerna och tillsammans skiter vi i allt.
Nu ska jag lyssna på Carolas “Säg mig var du står”, fylla koppen med kaffe och titta på den här bilden.
Som en trailer till barnhämtningen:

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 20 kommentarer

 1. Kära Emma, livet går upp och ner. Du kanske måste skaffa dig lite tjockare hud. Det kommer med tiden, tro mig. Alla sårande kommentarer och tråkiga besked får man lära sig hantera, inte så lätt, men det blir alltid bättre! Du blir alltid belönad i slutänden, kom ihåg det….! Livet är ett givande och ett tagande. Skitveckor ingår i livspaketet. Soon there will be sunshine again….. många kramar till dig!

 2. Ojdå! Kämpa på! Är själv småbarnsmamma och vet allt om stress balans krav osv! Läser din blogg alltjämt och tycker du är så inspirerande! Melinda

 3. Stor kram till dig!

 4. Å nej! Skit när det är skit, tur du har bra medicin. Hoppas den verkar snabbt å bra! Kram!

 5. Hej och kram! Ville bara säga att även om jag inte nödvändigtvis blir glad att det är tufft så blir jag glad att du vågar visa den sidan. För det är ganska modigt. Så modigt att det blir ovanligt. Kram från från en annan småbarnsmamma med ett par skitveckor i ryggen

 6. Kära Emma!
  Vet hur det känns. Vissa dagar så vill man bara fly från allt ansvar m.m. Det kommer bli bättre! Ang kommenterarerna som sårar – skit i de! Ej värda så mycket som en uns av energi.
  Hoppas innerligt att imorgon blir en bättre dag <3 kram!

 7. Känner igen det där! Arbetar inom vården och har bl a arbetat som chef. Mycket skit fick man, både uppifrån och nerifrån. Men en klok kvinna sa till mig :Du är som en vippdocka, du reser dig alltid, du går inte att få ikull.
  Det är ord jag många gånger tänkt på när det är jobbigt och det hjälper. Det ger styrka

 8. Heja dig! Hoppas det vänder snart. En bra person sa till mig att “antingen så går det, eller så går det över”. Är sämst på att komma ihåg sånt när tillvaron är jobbig själv, men hoppas det kan hjälpa dig 🙂

 9. Fy, sånt är fasen inte kul… det är ju dock, som du säger, barnen är medicin. <3 Men oavsett gulliga barn så hoppas jag att vinden vänder snart! Håller tummar och hejar, du är fantastisk! Stor kram

 10. Pepp och kram, det ordnar sig <3

 11. Usch ja, så tråkigt när allt smackar ihop sig på samma gång. Men är det inte alltid så? Fin bild är det i alla fall! Hoppas det blir bättre snart☺️

 12. Bu för skitveckor! Hoppas du har många som håller dig hårt och kramas <3 Som motvikt till skiten vill jag då passa på att berätta för dig att din blogg inspirerar mig så mycket! Jag lär mig om eko, inredning, mode, matplanering, frilansande och småbarnsrodd av dig. Jag skrattar åt dina roliga formuleringar och blir berörd av dina ryt-ifrån och ditt samhällsengagemang. Jag förundras över dina vackra bilder. Du har gjort många av mina skitdagar lite gladare med din blogg så KÄRLEK genom internetz skickar jag dig och hoppas den eländiga vinden vänder nu. Puss

 13. vill mest bara skicka en kram och skriva heja dig!! vissa dagar är ju skit och det är okej, de bra kommer efteråt sen. kram!

 14. En väldigt smart människa sa till mig en gång att livet går upp och ner som det där gröna strecket när en mäter hjärtat (EKG?). Det går upp och ner – annars är en död.

  Jag försöker vara min egen bästa kompis när allt skiter sig. Vad hade jag velat att en vän skulle göra för mig? Så gör jag det åt mig själv! Vad hade jag velat höra från en vän? Så säger jag det till mig själv!

  Frivillig kram till dig!

 15. ❤️

 16. Usch, är så jobbigt när allt känns fel, tungt och motigt. Hoppas att du får stångat dig igenom detta och att allt känns bättre igen snart, du verkar vara en stark person så det klarar du!
  Du är en otrolig inspiration för oss läsare och piggar upp våra grå dagar, så då är det kanske vår tur att göra detsamma för dig!
  Är så härligt att kika in här och få se alla vackra bilder, piffiga outfits och intressanta tips.
  Mitt bästa när jag är nedstämd är att mysa med mina katter, vet att ni inte kan ha det i nuläget men du får gärna låna lite bilder på mina tok-fisar till katter så länge. Är ju vetenskapligt bevisat att kattklipp på nätet motverkar stress. 😉
  De finns på insta: Essie.and.Sinatra
  Kram!

  1. Men åh, måste spana in! Ja, katter är banne mig den bästa medicinen. vet inte hur jag hade pallat högstadiet om jag inte visste att jag fick borra ner mitt ansikte i kattpäls när jag kom hem. Som en stor lurvig famn av kärlek.
   Och tack för dina fina ord.
   Kram

 17. Nämen åh! När man är i moll så vet man inte hur man kommer ur det men det kommer snart! Stor kram till dig! ❤️

  1. Tusen tack! <3

Kommentera

Stäng meny