En bit av Väse skola i ett orangeri

I fredags förmiddag pep jag och John in till Karlstad en sväng för att följa upp ett supertips som vi fått från Evelina. Hon tipsade nämligen om att det fanns en hel massa fönster till försäljning hos Sola byggåterbruk – denna GENIALA grej som drivs av kommunen i Karlstad.

Vi hängde på låset, kikade in och hittade två gigantiska flaggfönster med karm. Så enormt vackra, och skulle bli perfekta som en del av våra kommande orangeri (även om vi var tvungna att hitta ytterligare fönster). Då insåg vi att det fanns ytterligare två flaggfönster i samma mått, samt ett stort fönster och två små. Som dessutom passade perfekt i mått för att skapa tre av fyra väggar till orangeriet.

Fönstren har suttit på en gammal skola i Väse vad jag förstår. Måste grotta vidare i detta.

Fönstren behöver en dos omvårdnad, men kommer bli HUR FINA som helst! Eller alltså de är redan vackra som tusan.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Hej Emma! Jag bor i Väse och man har precis i dagarna rivit gamla pizzerian fd lanthandel för att lämna utrymme för dubbelspårig järnväg. Jag såg att Karlstad kommun var där och hämtade de gamla flaggfönstren, kanske är det dem?

  1. Hej Pia! Ja, men det måste det ju vara. Sorgligt att riva ett hus, med fönster från 1920-talet.
   Var det en gul byggnad? Försöker kolla på google Maps street view.
   Varma hälsningar
   Emma

 2. Det stämmer bra att den var gul! Skicket på huset var mindre bra och placeringen så nära järnvägen gjorde inte huset till någon bra bostad. Men roligt att se att fönster och annat användbart får ett nytt liv! Dessutom kommer tågpendlarna att erbjudas fler och bättre avgångar efter spårbreddningen och det är ju bra för miljön!

Kommentera

Stäng meny