En bild från i morse

kopp sovrum emmas vintage

Jag och John bor högst uppe bland takåsarna i Midsommarkransen, i ett gammalt hus med kakelugnar, trägolv och spröjsade fönster. Det är hemskt vackert … och kallt. Vinterkylan tränger in genom springor och vindar.  Tofflor är min nya favorit-accessoar och jag går påbylsad med minst två tjocktröjor på mig.
På kvällarna tänder vi kakelugnen, värmer oss och myser ihop. På morgonen vaknar man av att en tå sticker ut utanför duntäcket och man packar in sig som en korv för att hålla värmen. Jag är en frusen skit, som samtidigt inte kan tänka mig något annat sätt att vakna upp än just det här. Det är så jag är uppväxt ( i gammalt hus på den värmländska landsbygden). Det är så här det ska vara. Jag trivs.
Men vissa mornar, som denna kyliga måndag, stannar jag i min duntäckskorv, dricker kaffe och jobbar från sängen. Tittar på takåsarna, frusen om nästippen och skriver det här.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. Vår förra lägenhet var också sån. stor, högt i tak, ljus och….så fruktansvärt kall. Samtidigt som vintern rev utanför gick vår varmvattenberedare sönder hela tiden, så att värma upp sig med en dusch var det inte riktigt tal om. Men ack, så fin den var….

  2. Hej! jag vet att du redan har mycket att skriva om, och allt du skriver är så bra, men rosettfrisyren du hade på instagram, Hur gör man den? den är så sjukt söt! 😀

  3. Låter underbart! Vägrar ge upp mitt hus på landet med högt i tak, kakelugn och sprickor till alla mössen. Alla årstider här är så vackra, det är bara kläderna man får moderera med så fixar sig allt därefter.

Kommentera

Stäng meny