Favoritsmörgås från Skogaholm – ekologisk limpa till stranden

SAMARBETE-NYIMG_3782

I väntan på bebis spenderar vi lata dagar på stranden. Majken fullkomligt älskar vattenbrynet, plask och sandgegga och jag har föga emot att svalka gravidmagen i havet när termometern visar nära 30 grader varmt.

Varje morgon packar vi parasoll, solhatt, vattenmelon, hinkvis solkräm och lika mycket vatten. Och bröd! Få saker kan glädja en ettårings hjärta så som bröd. Med smör på. helst ett halvt kilo.

Som ni säkert läste för ett par veckor sedan fick jag ett bud hem med en nyhet från Skogaholm – en ekologisk limpa (hur bra?). Bageriet Skogaholm osar ju nostalgi för mig (minns ni den där underbara 90-talsmackan med prickigkorv?), men detta är allt annat än gammalt. Ett helt nytt bröd som är lättätet, saftigt, ljuvligt att rosta – och ekologiskt: Skogaholm Ekologisk limpa helt enkelt.

Och eftersom jag älskar allt som är ekologiskt har jag fått äran att presentera mitt bästa smörgåsrecept tillsammans med Skogaholm. En eko-macka, bakad på ekologiska råvaror, perfekt att stoppa ner i strandpackningen.

Förutom att jag kan sätta i mig ungefär tjugo rostade smörgåsar med smör på, så älskar jag tanken på att gå loss totalt. Så därför kommer här två av mina favoritrecept. Ett vegetariskt, gravidanpassat och ett icke-vegetariskt och icke-gravidanpassat.

Först ut:
Mozarellasmörgås med tomat och färsk basilika
IMG_4016s

Gör så här: Rosta limpskivan, låt svalna och bred sedan på smör eller färskost. Skiva ekologisk mozarella och tomat och lägg upp på smörgåsen. Varva med färsk basilika. Krydda med salt och svartpeppar! IMG_4075

Tadaaa!

Så till den andra limpsmörgåsen:
Pepprig salami-smörgås med brie

Föga förvånade innehåller min andra favoritsmörgås precis allt som jag inte får äta när jag är gravid: ekologisk salami och brie, kryddat med ekologiskt smör, tomat, egenodlad basilika och svartpeppar.
Gör så här: Rosta brödet, bred på smör och lägg på alla ingredienser. Toppa med svartpeppar och salt. Lätt som en plätt.

Skoja min doja att kylen är proppad och laddad med allehanda smaskiga cravings-pålägg för att snabbt kunna snofsas ihop inför den stundande förlossningen och packa ner i BB-väskan.

IMG_3868

Vill du också packa för strandpicknick (eller BB-väskan) med Skogaholms ekologiska limpa
Då ska du vara med i min och Skogaholms fräsiga tävling. Hundra (100!!!) av er kommer att vinna en smaskig, ekologisk limpa från Skogaholm. Gör så här för att delta i tävlingen:
Dela med dig av ditt favoritrecept och bild på din egna ekologiska limpsmörgås från Skogaholm via Instagram. Hashtagga med #limpmacka och #skogaholm.
Hela 75 stycken av er kan vinna en värdecheck på Skogaholms ekologiska limpa och 25 stycken av er vinner värdecheck på den ekologiska limpan plus ett memoryspel (perfekt för stranden).* Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt tävlingsreglerna (läs mer om tävlingen på skogaholm.se/ekologisklimpa


Emmasvintage.se i samarbete med Skogaholm. 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny