Ekologiska drinks, anyone?

i samarbete med Ekobryggeriet

Mitt i vyssande hemmaråtta-period har jag fyllt läkarskåpet med en bit ekologiskt smarr från svenska Ekobryggeriet. 
I samma veva har jag kommit på hur jag ska råda bot på både hemmaråtteriet, energitapp och den stora högen med trasiga kläder. Allt i ett!Hur tänker du nu, tänker nog du?
Jo, lagnings-AW!
Jag tänkte bjuda hem ett gäng härliga polare på vintriga drinkar, babbel och lagning av kläder.

Jag vet nämligen inte hur många trasiga strumpbyxor, koftor med hål vid armbågarna och kappor med foder som släppt som jag äger.
Och jag FÖRMÅR mig inte laga dem.
Men om jag gör en lagnings-klubb? Bjuder på drinkar? Då borde det gå va? Kanske drar fram skokräm och allsjöns sygrejer?
 

 

Dessutom kommer jag få massor av plats i frysen efter att jag tömt förråden på frysta bär!
Jag har både lingon och blåbär i frysen (sedan urminnes tider), och nu ska de få bli drinkar.
Jag testade att göra en drink med blåbär, lingon och Ekobryggeriets fläder-tonic som blev lagomt söt och syrlig. De här drinkarna är alkoholfria, men det går naturligtvis att stänka i en bit gin om en vill det.
Lagom till lagnings-AW:n hivar jag fram glas, tonic från Ekobryggeriet (i alla möjliga smaker) och frysta bär, så testar vi loss vilken kombination som blir lagnings-AW:ns stående drink tycker jag.

Så nu undrar jag? Vem vill komma på lagnings-AW?

Ps. Ekobryggeriets tonics finns att köpa på de allra flesta ICA-butiker och fraktfritt på delitea.se/ekobryggeriet. 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 24 kommentarer

 1. Jag vill, lätt! Har en hel hög kläder här hemma som behöver lagas sen läääänge…

  1. Jaaa! Jag gör ett event pch bjuder in dig!!!

 2. Så smart idé!

 3. Bra idé! Det är mycket lättare när en har satt en dag och andra också är peppade, vi kör Mending Maniacs där vi lagar kläder och prylar, och mat!
  Allt från gamla skruvdragare till skruttiga raggsockar fixas till eller byggs om, och oftast är det någon annan med som kan fylla i ens kunskapsluckor, eller så byter en projekt med någon annan som kan just det. På lördag blir det fixarlunch med borsjtj, välkommen om du vill öva 🙂

  1. MEN LÄGG AV VAD TREVLIGT!!!

 4. Jag kommer gärna!! Lite långt att åka från Gbg dock tyvärr 🙂

  1. Alltså hur kul skulle det inte vara att samla alla som INTE är mina polare!!!

 5. Åh jag vill komma på lagnings-AW – kanske mest för drinkarna och umgänget då 😉
  Saknar min favvo-GT men det går ju faktiskt att göra smarriga alkoholfria drinkar medan magen växer. Och dessa tonics är ju goda som de är!

  1. Åååh! Ja, jag vill hänga! Släng dig hit!

 6. Haha, det känns ju helt galet att säga så som random bloggläsare/hållbarhetskramare, men om du också bjuder in oss kommer jag gärna! 🙂

  1. MÅSTE göra detta!

 7. Oootroligt bra idé!
  Teleporteras från Gbg…?

 8. Underbar idé! En katt i knät (du skrev inte det, men tänker att den finns där oavsett), en skiva som snurrar, trevligt sällskap och en god drink. Mer syjunta till folket!

  1. JA, håller med!

 9. Lagnings aw-låter supermys. Är gärna med! <3

  1. Åh, JA!!!!

  1. JA!! Jag bjöd in dig nu!

 10. Fantastiskt bra idé, till och med en norrländsk introvertis som mig kan tänka sig att dyka upp på en sådan tillställning! Och tänk vilka smarta klimatdiskussioner som garanterat skulle uppstå i ett sådant sällskap!

  1. Åh, en kanske kan göra en grej av detta. Fasen vad mysigt det skulle vara om jag skulle bjuda in ett gäng läsare till lagnings-AW? Detta måste jag smida vidare på.

 11. Jättebra idé ju! Jag som är jättedålig på att sy själv har precis skickat in kläder till Repamera, kan verkligen rekommenderas.

 12. Jag kan hälsa att gott alkoholfritt bubbel och lite musik passar utmärkt till lappa-och-laga-fredagar! Kör på din idé!

Kommentera

Stäng meny