Early adopters inom influencervärlden och hopp om framtiden

Emma sundh

Det händer grejer i dag!
Imorse pep jag till Sveriges Television för att snacka klimatkris i SVT morgonstudion med fantastiska Björn Wiman – kulturchef på Dagens Nyheter. Efteråt hojtade de: KOM TILLBAKA! Och ja, det är klart att vi ska göra det, eller hur Björn?

Förutom SVT (vi sitter med 1:18:44 om ni vill kika), så har jag snackat klimat i Stadshuset tillsammans med Maria Soxbo. Vi fick bland annat veta att Stockholm stads utsläpp ska nollas 2040 och att stockholmarnas utsläpp kommer att sänkas med ett halvt ton redan 2022 när ett kolkraftverk stängs ner (tidigare än planerat).  I samma veva damp det ner ett mejl till Klimatklubben från riksdagen. Jo, så nog händer det grejer på alla fronter!

Fler och fler ansluter till Klimatklubben (18 000 följare på Instagram och 8000 på Facebook) … och då ska tilläggas att vi bara existerat i en månad! I våra forum bubblar det av engagemang och idéer! Några medlemmar av Klimatklubben har dragit igång en kampanj för att få in klimatnytt i public service (typ som sportnytt och ekonominyheterna) och fått in över 15 000 namnunderskrifter på 10 dagar. 10 småsmå dagar.

Klimatet avhandlas i poddar (Röse & McAllister, Billgren Wood och Säker stil), fler och fler influencers förstår klimatets allvar och använder sin (otroliga) makt för att gå i bräschen!
Heja er! Tänk vilken OTROLIG skillnad vi gör bara genom att prata om klimatet, visa att vi GIVETVIS tar tåget (istället för flyget), äter vegetariskt och tänker hållbarhet i våra val!
Om jag känner hopp om mina barns framtid i dag? JA!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Åh, ville titta på dig i SVT, men hittar inte dig i programmet som du länkar till

    1. Funkar det nu?

  2. Vad glad jag blir att läsa det här! Du var grym i intervjun. Heja heja!

  3. Tycker att Trendenser Frida har också debatterat klimatet i sin blogg och förtjänas att nämnas i dessa sammanhang

    1. Verkligen!

Kommentera

Stäng meny