Drömmorgon och ungefär världens coolaste människa.

Gårdagsmorgonen spenderades mellan ekologiskt mjöl och müsli på Saltå kvarn-butiken på Södermalm. Alltså jag älskar den butiken! Jag och John har nämligen gått över till att äta strikt ekologiskt (hej då kemikal-jävlar), så därför är detta lite av himmelriket.

Nåväl. Det var inte för att köpa mjöl som jag åkte dit klockan 07:55 en onsdag. Anledningen var Underbara Clara och hennes fantastiska drömfrukostar. Med jämna mellanrum bjuder hon in till samtal med grymma människor för att diskutera viktiga saker så som miljö, kemikalier i hemmet, jämställdhet och kvinnligt entreprenörskap.

Denna snöiga onsdag var övergrymma Ida Östensson gäst. Och alltså jag smällte till en pöl. Ville ta med henne hem. Något jag sa till henne också. Det kan vara den mest inspirerande människa jag hört snacka. Det är väl hon och Gudrun Skyman som fått ögonen att ploppa ut. Sådant jävlaranamma, intiativrikedom och en sådan där helbra person. Som pratar som en människa, inte som en politiker, men likväl lika viktiga saker. 

Ida startar upp organisationer till höger och vänster, pratar med politiker om jämställdhet,  står bakom Crossing Boarders och genom kampanjen Fatta har hon (tillsammans med andra) fått alla partier att överväga en samtyckeslagstiftning.
Heja!

Träffade dessa braiga också. Un velo-Emelie och Retrolover-Johanna.

Johanna, Clara och Carrå.

Bra person.

Fullproppad med Ida-pepp och med ögonen blixtrande av förpacknings-kärlek (hej nörd!) vinkade jag hej då till Clara, Ida och tog med mig en påse ekologiska produkter hem.
Slut vardagstjut.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. hej!

    jag skulle gärna höra din åsikt om biodynamisk/antroposofisk framställning av livsmedel, eftersom de rykten (t.ex. om skador på foster? till följd av utebliven vaccinering i järna-trakten) som förekommer om saltå kvarn är relativt nya för mej.

    har inte hittat nåt sånt på de bloggar jag läser utan bara ett allmänt hyllande av resultatet av deras framställningar

    mvh från vegetarian som hoppas gödsel inte behöver bestå av nedmalda djur

  2. Heja dig och John som börjat äta ekologiskt! Vi är inne på samma bana här hemma, men än så länge är bara ca 40-60 ekologiskt. Hoppas på mer i framtiden!

  3. Heja heja! Ni är starka kvinnor och bra förebilder.

Kommentera

Stäng meny