Drömmen om en glasveranda

Medan snön ligger tjock utanför så dagdrömmer jag om sommar och torpet på Gotland. Det finns så mycket som jag vill göra! Fixa i ordning övervåningen, bygga växthus, bygga uthus och renovera det slitna badrummet.
Prio ett är att kunna utnyttja torpet länge in på säsongen, men för det behöver vi fixa innerfönster till övervåningen, isolera källarlucka och ta tag i operation ytterdörrar.

Torpets fina ytterdörr har glipor stora som Öresund och vi har funderat över om vi ska lämna in den till en snickare för renovering. Samtidigt så är ju en ny dörr (i gammal stil) mer energieffektiv och miljövänlig, så vi väger för- och nackdelar.

När jag ändå googlade sönder internet på dörrar så passade jag på att photoshoppa på en glasveranda med vackra, gröna dubbeldörrar med speglar på torpet. Och nu kan jag inte sluta tänka på en alldeles egen punschveranda.
Vad tycks?

glasveranda torp

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Verkligen vackert.

 2. Åh va fint! Kör på! Kanske liiiiite större så hela familjen får plats att sitta och dricka jordgubbssaft regniga eftermiddagar. Om den blir för liten blir det lätt bara ett ställe där stövlar och strandväskor och picknickfiltar lämpas av. Inte för att jag vet om din improviserade Photoshopbild var skalenlig, haha 🙂

 3. Glasveranda är min dröm också, en dag… Din photoshopveranda är ju superfin! Och ser ut som att den alltid suttit där. Roligt att följa ditt torps utveckling. 🙂

 4. Wow! SÅ fint! Men jag är team gamla dörrar!:) finns ulltråd att häfta upp i springor och ulldraperier att hänga för och lägga sandkorvar mot tröskeln för att motverka drag 🙂

 5. Åh ja! Älskar älskar älskar punchverandor. Någon gång i mitt liv ska jag ha en punchveranda. ❤️

 6. Jag tycker faktiskt bättre om det utan verandan! Trodde inte att jag skulle det men jag tycker att huset tappar lite av sin lantischarm med verandan, det blir liksom för elegant och ståtligt. Men ja, du hör ju, det blir såklart superfint med verandan också, men jag föredrog enkelheten utan 🙂

 7. Gå med pun punschveranda. De där fina vita dörrarna borde bevaras även om de är omiljövänliga, de är så vackra.

 8. Jag är också team gamla dörrar, men så jobbar jag också som bebyggelseantikvarie 🙂 Idag går det att bygga om gamla dörrar så att de blir lika energieffektiva som nya. Byta ut glaset mot isolerglas, täta ordentligt och beroende på hur de ser ut på insidan går det även att “tjocka på dem” lite med hjälp av en bra snickare. Och återbruk är ju alltid klimatsmart 🙂

  1. Tusen tack för tips!

 9. Så fint! Vart kommer dörren ifrån??:)

 10. Så väackra dörrar o säkert superbra kvalitet i träet. Bra tips i kommentaren tidigare om ullisolering o draperi. Kanske en ny dörr innanför? Svensk Byggnadsvprd kan säkert hjälpa er med råd angående ev bygge!
  Lycka till med fina huset!

  1. Tusen tack för tipset!

Kommentera

Stäng meny