Dröm-växt, Old touch och en ny klänning

En kall februaridag för ett tag sedan pep jag in till Vasastan för några timmars exil mitt under brinnande vabb. Jag skulle på ett par möten på förmiddagen och på vägen till första mötet gick jag förbi ett rosa hus med en prunkande växt som jag inte kunde slita blicken från.
Vad är det? Någon som vet? Insåg nämligen samma dag att mitt stora fikonträd dött under vinterförvaringen (blev nog lite väl mycket vinterförvaring så att säga). Vill så gärna ha en bit prunk i mitt köksfönster.

Kvistade förbi praktfulla hus med balkoger fulla av krusiduller, och sedan tog jag sikte på EK PR som är en pr-byrå som representerar en massa märken.

Lämnade februari utanför dörren och klev in i det här. Fick kaffe, bulle och en liten rundvisning av vårens kollektioner. Först ut var House of Rym.

Gölliga!

Jag kan inte få nog av sådana här små vaser. Den här kommer från Lindform

Hylla från gotländska G. A. D. Älskar att det kommit upp så många spännande märken som jobbar hållbart med hög kvalité. Heja!

Det doftade sommarkväll, jasmin och barndom på hyllorna hos Saponi. Förpackningsnörden i mig gjorde ett par kullerbyttor också.

Efter avklarade möten pep jag förbi Old touch när jag ändå var i Vasastan. Det var evigheter sedan jag var där. Nu under aningen tidspress eftersom jag var tvungen att avlösa John från halvdags-vabbandet.

Smet in, kikade på allt fint och föll pladask för en klänning som jag med kisande ögonmått uppskattade skulle passa. Hann inte prova så jag köpte den på vinst och förlust.

När jag kom hem sov barnen så jag la mig här en stund.

Så matchad med inredningen.
Grå tröja från Myrorna, vintagebrosch, rosa kjol från Asos, rosa strumpbyxor från Lindex, soffa från Blocket och kudde från H&M Home och Ellos.se. 

Värmländskt bröl inkapslat i puderrosa.  

Och här är klänningen jag köpte. Den passade PERFEKT! Vill ni se den på?

Posten kom och den här fenomenala låg i högen av post. Bästa Linda Hörnfeldts “Yrke: Influencer”. Heja! Linda sitter inne på så mycket värdefull kunskap om det däringa internet så det är så himla bra att hon skrivit den här boken.

Innan ljuset försvann hann jag plåta av dagens andra paket. Bloggvärldens trevligaste, Fru vintage, skickade ekologiskt och fairtrade-odlat 11-kaffe!

Precis när jag knäppt den här bilden vaknade ongarna, kaoset utbrast och kameran lades på hög höjd, långt från nyfikna så fingrar.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Tror det kan vara en rumslind!

 2. alltså ursäkta, men den där puderrosa kjolen var ju bara helt smashing!

  1. <3

 3. helt galet vad du är fin alltså!

 4. är ju inte direkt något proffs men tycker plantan ser ut som en rumslind eller som en vindruvsplanta

 5. JA vilken fin klänning! Vill jättegärna se på. Plus i kanten för ordet ‘prunka’ pga inget ord är vårigare än det!

 6. Det ser ut som en Rumslind

 7. Ååh vill så gärna se klänningen på!

 8. Hej Emma,
  växten ser ut som “Zimmerlinde” på tyska, latinska är Sparmannia africana. Tyvärr jag känner inte namnet på svenska.

 9. Växten är också lik en övervintrad physalis som blir fint slingrig, har skott om du vill ha. Tack för fin blogg och lycka med flytten!

 10. Kasta inte fikonträdet ändå. det kan se dött och fryst ut men oftast kommer det igång igen, får nya blad och gren. Ge den lite kärlek om du hinner.
  Anita

  1. Är du säker? Grenarna går liksom att bryta av. Inget segt kvar. Finns det hopp? Kram Emma

   1. Ja,det brukar få nya grenar underifrån. Värt att prova, tycker jag.
    Anita

 11. Ser ut som en Physalis – har flera sådana övervintrandes i fönstret – klipps ner lite till våren och ger sedan mängder med bär till sensommaren.

 12. Ser ut som en Physalis – har flera sådana övervintrandes i fönstret – klipps ner lite till våren och ger sedan mängder med bär till sensommaren. Kan sås från frön nu på vårkanten.

  1. Åh, vad spännande. Måste kolla in!

  2. Åh, vad spännande. Måste kolla in!

 13. Jag tycker det ser ut som en cissus, eftersom den verkar ha ett klättrande /klängande växtsätt.

Kommentera

Stäng meny