Drivhusskåp in the making

I väntan på The växthus så snurrade jag ihop det här drivhusskåpet i höstas. Det föll omkull under vinterstormen, vilket kostade en ruta (som jag ska fixa så småningom), men nu har jag förstärkt skåpet och även satt kilar upptill så att taket sluttar.
Färgen på fönstren flagnar likt en två veckor stekt Mallorca-kropp, och min plan är att ta bort färgen och måla med linoljefärg (samma nyans som jag målade ytterdörrarna med förra sommaren). Men hur tar jag lättast bort färgen?
Ni som är så smarta, ge mig era bästa tips?

Och vad får jag inte missa att växthusodla?

Ps. Om du vill se hur jag gjorde drivhusskåpet kan du spana in tidningen Amelia sommar som finns i butik nu.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Fint! Hur du bäst gör för att få bort färgen beror lite på hur perfekt slätt du vill ha resultatet och vilka verktyg du har att tillgå skulle jag säga, och hur ”fallfärdig” befintliga färgen är.. Kan räcka bara med en färgskrapa, har du tillgång till det kan det dock vara bra att köra med IR-lampa eller värmepistol men kanske farligt för rutorna. Har även prövat och fått tips av byggnadsantikvarie-släkting om denna färgborttagning som ska va en av väldigt få miljövänliga : https://takcare.se/ta-bort-farg-pa-fastighet/

  Typ Gysinge har ju bra guider på sin hemsida med, typ under fönsterrenovering 🙂

 2. Färgskrapa för fönster plus speedheater om färglagren är många och/eller sitter ordentligt. Skydda glasen med tex masonit om du är orolig. Vi gör det inte. Har också funkisfönster. Räcker annars med att skrapa. Linoljefärg fäster på det mesta så all färg måste inte bort. Man brukar kunna hyra speedheater. Rekommenderar inte värmepistol. Det är svårt att reglera värmen. Varken glas eller trä ska ju skadas. Hoppas du blev lite klokare. Lycka till.

  1. Tack, tack, tacK!

 3. Ta en ordentlig färgsrapa, skrapa. Den färg som sitter som berget kan gott få sitta kvar 🙂 Sen kan jag tänka att (du kanske redan har kollat) ska kolla över kittet på fönstrena när du lika så är igång med skrapande ochmålande.
  Åh, finns knappt nått bättre än fnasig färg som lossnar lite halvlätt!

  1. Oh, lalala! TACK!

 4. Hej!
  Skulle rekommendera Speedheater, varianten Kobran som är gjord för fönster och lite mer pillerjobb 🙂 används ofta inom byggnadsvård.

  Med vänlig hälsning, Ulrika

  1. Tusen tack för tips!
   Tack för din kommentar!
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny