DIY:ade vattenflaskor till kidsen

När vårvärmen tog fart efterfrågades vattenflaskor till kidsen på förskolan, så jag snabbtillverkade de här två på samma tid som ett brödbak.
Ja, alltså jag var tvungen att baka fyra limpor filmjölsbröd för att göra slut på den sista skvätten sirap i de här flaskorna. När jag bakat klart sköljde jag ur flaskorna, lät barnen välja en varsin tapetstuv. Limmade på tapetstuven och skrev deras namn på baksidan av flaskan. Och vilken succé!
De äääääälskar sina vattenflaskor (de var lite skeptiska under processen).
Tips inför varmare väder, om en inte vill köpa nya flaskor.

Receptet på filmjölksbröd hittar du här.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Fint! Men tänk på att plastflaskor tyvärr avger gifter. Bättre köpa glasflarror täckta av silikon som tål lite bumpar.

  1. Vad jag läst på så innehåller just sirapsflaskor plast med låg hälsoeffekt. Samma som yoghurtförpackningar och ketchup.

 2. Coolt tips men vvad händer om de blir blöta på utsidan?

 3. Coolt tips men vad händer om de blir blöta på utsidan?

  1. Det är tjock tapet, så inget händer.

 4. Så himla smart! Funderade just på detta med vattenflaskor när jag såg att flera barn tagit med sig egna till förskolan idag. Jag vill ju egentligen inte köpa en billig plastflaska som blir sunkig efter ett tag vilket känns som slöseri på naturresurser och samtidigt inte lämna någon alltför lyxig variant ifall den försvinner. Detta var ju så smart! Ska jag fixa i helgen. Råkar lyckligtvis ha sirapflaskor som är påväg att ta slut! 🙂

  1. Och så får en ju baka också! Bara en sån sak! Plus mer space i skafferiet!

 5. Jag har alltid haft sirapsflaskor som tillfälliga termosar. Stoppa in dem i en vante eller raggsocka så håller de värmen ett tag. Så kallad Mulle-termos.
  Men snyggt med lite pimpning!

  1. Men LÄGG AV vad smart!

Kommentera

Stäng meny