DIY: Små, värmande barntofflor

IMG_4822

Från att jag var sju äpplen hög tills för några år sedan sydde jag var och varannan dag. Sydde om, sydde in, sydde ut och pusslade ihop. Sydde linnen, väskor, klänningar och pennkjolar. Lagade och tog hand om. Men så hände något. Jag slutade.
Symaskinen dammade igen och om jag ska vara ärlig så tror jag att det var självförtroendet som fick sig en törn.
Men nu är jag tillbaka! Starkare, tuppigare och så kriminellt taggad. Dessutom har jag en alldeles egen peppande syjuntegrupp. Lyckan! Vi byter mönster, babblar och ger varandra hurrarop i syprojekten.

IMG_4818

Mitt senaste projekt är ett par värmande tofflor till Majken. IMG_4789

Tofflorna är gjorda i Liberty-tyg (inköpt på Tygverket). IMG_4775

Perfekt för små bebisar som ska lära sig krypa, stå och samtidigt vara varma om fossingarna. Mönstret (PDF-mönster, bara att köpa, ladda ner och skriva ut) till tofflorna hittade jag på Etsy tillsammans med en pedagogisk beskrivning. Det bästa? Det gick fasligt snabbt att tillverka dem.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Så söta! Själv har jag begränsats i sömmandet av att inte äga en symaskin – när jag nu väl lånade föräldrarnas i helgen sydde jag så att det bokstavligt talat rykte 😉 det var ett snabbt avslutat kapitel, med andra ord 🙂

 2. Supersöta!
  Skulle man kunna beställa sådana av dig? Tack för en väldigt inspirerande & härligt drömsk blogg

  1. Åh, fina emma. Jag önskade att jag hade tiden, då skulle jag sy så tråden brann kan jag säga.
   Kram emma

 3. Guuu så söta! Och det fina rosa täcket! Var kommer det ifrån?

 4. Helt jäkla bedårande! Urgulliga verkligen! Träffas på syjunta låter också fantastiskt givande. 🙂

 5. Omg! Så söta! 🙂

Kommentera

Stäng meny