DIY: Sänghimmel till barnrummet

Hello!
Gotlands-längta-tillbaka i all sin ära, men att komma hem till lägenheten, barnrummet och nya (!) sovrummet (ni ska få se inom kort) är himla flott.

Och apropå barnrum så tänkte jag visa två himla fina grejer (stolt som en tupp!) just nu. Dels skolbänken till höger som jag fyndade på en loppis på Gotland för hela 80 spänn (!?), men också den vinröda sänghimmeln i sammet som jag (fanfar) har gjort själv.
När jag började knåpa ihop den hade jag ingen aning om hur jag skulle göra eller hur det skulle bli, men jag blev (och är) så sinnesjukt nöjd över resultatet.
Bästa sortens pyssel om du frågar mig – när en blir paff-överraskad över hur bra det faktiskt blev. Och vidare svårt var det inte heller.
Hur gör en då? Jo, en använder ett flott sammetstyg ( det här är från Jotex och heter ljus vinröd), en gammal lampskärm, limpistol och nål och tråd.
Exakt hur du går till väga kan du läsa i senaste numret av Amelia höst.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Så bra idé ju, blev superfint!

  1. Det är så kul när något som låter bra i huvudet faktiskt blir ganska bra i verkligheten också =)

 2. Verkligen jättefint! Ja mängden gånger man startat något och insett mitt i att “ne, gör om gör rätt”.

  1. Hahaha, ja, den känslan har en ju känt ett PAR gånger om en säger så …

 3. Nu antar jag att det kan bli svårt att få tag i det där Amelia-numret om hur du gick till väga, du kan inte publicera det nu i bloggen eller kanske maila ett par bilder? :)) Underbart vacker hur som!

 4. Tänker precis samma sak som Elin som skrev kommentaren ovan! Var på biblioteket idag och letade igenom typ 40 nr av Amelia utan resultat, och det är ju lite svårt att hitta nu när det inte längre står vilket datum tidningen kommer ut. Den här är såå fin och skulle så gärna vilja veta hur man gör! 🙂

  1. Halloj! Jag har slängt i väg frågan till Amelia, inväntar svar! Kram Emma

   1. Åh tack! ❤️

 5. Skulle också vilja veta hur jag kan fixa sänghimmeln! Så himla fin 🙂

  1. absolut fixa ett stycke DIY inom kort =)

   1. Här är ännu en som längtar efter denna DIY!

 6. Jag vill också veta, så här i efterhand, hur det egentligen gick till att göra den där sänghimmeln!

 7. Så himla fin!! Hur hittar man instruktioner? Ska börja knåpa ihop ett mysigt barnrum till min lilla tjej. 🙂

 8. Finns detta diy att hitta någonstans?? Såhär 2 år senare
  Denna är finare än alla sänghimlar som finns att köpa!!

Kommentera

Stäng meny