Ditt bästa TV-serie-tips?

Mörka februari kräva sin TV-serie, eller hur?
The Crown, The man in the high castle, Big little lies, Handmaid’s tale, Alias Grace är redan gluttade och nu råder totalt TV-serie-mörker. Mandelmanns gård livar ju opp, och Köttets lustar har en spännande plot, men vill ha intriger, drama, nya vyer, kvinnoöden och gärna någon historisk liten flirt. Kanske någon Deckare?
Rymden och sci-fi är inte min melodi.

Tips mig (och alla andra) i kommentarsfältet vettja! Och så kommer så klart en lista med mina favoriter senare =)

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 20 kommentarer

 1. Säkert gamla tips men. Husdrömmar på SVT 1 (och play) har ju precis startat en ny säsong, man blir verkligen känslomässigt engagerad, sedan älskar jag Mord i paradiset, Death in paradise, är lättsam underhållande spännande och naturen ochv VÄDRET är magiskt, men vill ju bara flytta dit! Om det inte vore för alla mord så klart!

 2. Jag blev tipsad om Vår tid är nu, på svt. Kanske vore nått?

  1. Ja, SÅÅÅÅ BRA! Jag plöjt järnet!

 3. Jag hoppas du sett Outlander, om inte se nu!

  Andra som kanske är intressant för dig:
  Damnation (1930-tal, USA, starka kvinnor, drama)
  Peaky Blinders (inte så mycket kvinnoöden men superb serie med Cillian Murphy)
  The Paradise (lite grann som Mr Selfridge med fantastiska kvinnor i rollerna)
  Flickorna i växeln (1920-tal, Madrid, drama, kvinnoöden, fantastiska kläder osv osv, se den)
  Velvet (1950-tal, Spanien, utspelar sig på ett modehus där ägarens son och en av sömmerskorna älskar varandra men alla vill hålla dem isär, de har älskat varandra sedan de var små, dock massa andra fantastiska karaktärer och förhållanden, och superfina kläder)
  Land girls (utspelar sig på en bondgård under ww2, om kvinnorna och deras liv under kriget)
  Rebellion (handlar om påskupproret i Dublin, fokus är tre olika kvinnor)

  Och så en lättsmält bonus för de där dagarna man inte vill använda hjärnan och vill se på något där allting ordnar sig i slutet ändå:
  When calls the heart (tidig 1900-tal, om en liten kolgruvestad i USA och deras lärarinna)

  1. Glömde ju säga, alla dessa finns på Netflix!

 4. Okej! OM du inte redan har sett så är Miss Fishers Murder Mystery en dröm, perfekt lättsam drama med *självständig stark kvinna* på 20-talet.
  Nya Fab Five är visserligen mänbetonat, men så jävla rörande och finstämt. Noll drama, bara hjärta. Grät mig igenom alla avsnitt. Finns på Netflix.
  Tycker heller ingen pratar om Victoria, som alltså är som The Crown men om drottning Victoria och hennes trontillträdande och äktenskap med prins Albert. Så snyggt.
  Se till att du är i fas med Barnmorskan i east end, nya säsongen är halvvägs i GBR.
  Andra kostymdraman som kanske inte är favoriter men duger i alla sorters krig är Home Fires, Upstaires & Downstaires, The Paradies, The Durells, Land Girls och sen House of Eliott som är lite till åren men som ändå är ljuvlig med 20-tal, modehus och kvinnlig frigörelse.

 5. Jag måste tipsa om The end of the f ** king world. Jag tycker att den var så jäkla grym. Stark kvinnlig karaktär på ett nytt sätt, allt är så självklart för henne på något vis. Plus att det är korta avsnitt så det rimmar bra med vab och korta tupplurar.

 6. En serie jag tror du kommer älska om du vill ha något lättsammare är komediserien The Marvelous Mrs Maisel som vann bästa komedi på Golden Globes i år. Handlar om en hemmafru på 60-talet som hips vips blir dumpad av sin man och samtidigt upptäcker att hon är en naturbegåvning som standup komiker. Rolig, härligt med en tjejkomiker och sjukt mycket fina kläder såklart. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=fOmwkTrW4OQ Kommer en säsong 2 också! Jippie!

  Vill även räcka upp en hand och tipsa om Miss Fisher’s Murder Mysteries (Netflix), Westworld (HBO) och Godless (Netflix) om du inte redan plöjt dem. Ha det bra!

 7. Riviera som går på fyran är helt okej. Inte den bästa serien vi sett men vi vill se vad som händer så då följer man den.. Dessutom utspelar den sig på rivieran så man kan drömma sig bort till solen lite

 8. Jag säger Better things på hbo. Fantastiskt om ensamstående mamma som varit gammal barnskådis. Inga kostymer men korta avsnitt och mycket gråt, fniss och relation mellan barn och mamma.

 9. The end of the fucking world!!! Finns på Netflix!!

 10. Ett tips är Cable girls på Netflix. Serien följer ett gäng unga kvinnor som börjar jobba som växeltelefonister tidigt 1900-tal. Man får följa deras frigörelse, vänskap, kärlek och även lite crime. Fint paketerat, ibland lite förutsägbart men överlag bra!

 11. Boardwalk empire är helt fantastisk!

 12. Jag tror att du skulle gilla “las chicas del cable”! Handlar om spanska telefonister under 20-talet. Riktigt snygg serie, och nog finns både drama, brott och romans med allt! Finns på Netflix.

 13. +1 på Better things! Så fina karaktärer. Men en tv-serie som kryllar av starka kvinnor, humor och spänning är No Offence på HBO. Brittisk polisstation i Manchester. Har plöjt båda säsongerna på mindre än två veckor och nu finns tydligen säsong 3 också! Bästa på länge!

 14. Outlander! Sååå bra!

  Sen hade jag nog inga andra tips än de du redan fått här..:

 15. Röstar för Fröken frimans krig (den har du säkert sett iofs) och extremt lättsmälta SATC-liknande Younger i korta avsnitt på 4an. +1 på Westworld, Godless, Outlander och Victoria. Även Billions på HBO, grymt mycket drama bland storfräsare på Wall Street i nutid.

 16. American crime story om OJ Simpsons rättegång är intressant tycker jag. Gillar även Kampen om tungvattnet, House of cards, Bron och Confession tapes. Alla på Netflix utom Bron dådå 🙂

Kommentera

Stäng meny