Det prunkar i köket!

IMG_5224

Det bästa med våren måste ju ändå vara att sätta fingrarna i jorden, botanisera bland fröer och se små, små växtkrakar nypa luft. Ju äldre jag blir desto större blir lantisen i mig.
Allt det där som jag en gång ville bort från (som tonåring) – odlingar, trädgård, landet, gamla hus (jäsp) – längtar jag efter. Det började för sisådär 8 år sedan när jag och John flyttade in i en 1:a på 34 kvadrat i Hornstull. Med balkong!
Jag gick loss. Odlade sockerärtor, potatis i hink, rädisor, spenat, ruccola, färska kryddor …
Nu kanske ni tror att det var en smärre takterass? Nejnej, en fjuttig liten balkong som fick utmana sin volym.

Numera bor vi i Midsommarkransen med en stor innergård. Och den ska fyllas!
Så just nu pågår operation odling hemma i köket.
IMG_5214

Här är en stickling från en chiliplanta som jag fick av min Ida-Maria (från vår fantastiska föräldragrupp från Södra BB) förra våren. IMG_5211

Och så var det ju det här med att få tummen ur. Stunder som de här är jag lite extra tacksam för mitt frilansjobb där jag kan kombinera ett längt med ett jobb.

IMG_5252

Och det var precis vad jag och Emily Dahl gjorde. Jag pysslade och satte fingrarna i jorden, hon plåtade. Hon plåtade även en massa behind the scenes som du kan spana in.
Ballongerna hänger kvar sedan Majkens 1-årskalas. Hon tycker de är så roliga att vi inte har hjärta att te ner dem …

IMG_5148

Det odlades högt och lågt … IMG_5253

… I krukor och gamla flaskor. Man tager vad man haver tänker jag!
En förhoppning är att dessa odlingar ska få flytta ut på ett litet torp i sommar. Om vi hittar något.

Just ja. Har fått en massa frågor om hur det gick med Gotlands-torpet som vi budade på i förra veckan. Och nja, som ni kanske förstår gick det inte vägen. Men det känns ändå bra. Jag pratade med den himla trevliga mäklaren i går och jag tror det där torpet har kommit i helt rätta händer.
Vi letar vidare. Så nu är vi en värmlänning, en norrlänning, en Majken, en ofödd och ett ton odlingar som söker torp. Något på lut?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Kungs norrby 285 i motala eller herrestad hilltorp 136 i Vadstena?

  2. Trist med torpet, men ni hittar nog något som är ämnat för er snart!

    En liten tanke: om man har tänkt att använda sitt torp/sommarställe mycket (inte bara på längre semestrar utan även på helger under året) så är det skönt att ha det nära – chansen är större att man får tid att åka dit och utnyttja det oftare då. Är själv uppvuxen med sommarhus en timmes resväg från det ordinarie hemmet, och det har inneburit att det varit smidigt att åka dit när man vill, om så bara över dagen. Tittar jag på mina grannar runt vårt sommarställe är det de som har sin ordinariebostad i närheten som har varit där mest, medan de som har haft många timmar att åka mest har dykt upp under industrisemestern. Ni vet ju så klart vad som passar er bäst, men min erfarenhet är att det är större chans att sommarhuset utnyttjas till fullo om inte resvägen tar alltför många timmar. Kram och tack för en fin blogg!

  3. Torp verkar härligt! Kolla noga hur det är med tillgången på dricksvatten, en stor bristvara på Gotland. Svårt att veta hur man löser det i framtiden. Behöver man planera lång i förväg får att få båt-biljetter? Hur många resor dit räknar ni med varje år, eller vilken kostnad?

  4. Vårt lilla gotlandshus kommer ut till försäljning på fredag, rött med vita knutar från slutet av 1800-talet. Hör av dig om du vill ha lite bilder på förhand 🙂

Kommentera

Stäng meny