Den perfekta klänningen

Förra söndagen, när jag kom hem från Uppsala-trippen, låg John sjuk i sängen. Han hade varit krasslig hela helgen, stackarn. Bredvid honom, på fåtöljen i sovrummet, stod ett stort paket.
Till mig.
John sa att han hade saknat mig så, och log sedan det bredaste leende som sett söndagens ljus, samtidigt som jag öppnade paketet. Omsorgsfullt inslagen i papper låg den där. Drömklänningen. Ni vet den där som jag gick och drog i på Lyckliga gatan för ett par veckor sedan. Då var jag så rysligt pank. Det fanns liksom inte en chans i världen att denna flotta klänning skulle få följa med mig hem.  Tills den där partymannen, min älskade John, hade släpat sig till Lyckliga gatan. Sjuk och dan. Halt och lytt. Nästan i alla fall. Steppat in i butiken och sagt något i stil med “min flickvän har varit här och hittat sin drömklänning”. Elin, den fantastiska ägarinnan av Lyckliga gatan, visste exakt vilken klänning det var, och hjälpte den stackars sjuklingen.
Och nu är den min! Den finaste klänningen. Från den bästa butiken. Köpt av den underbaraste av underbara.

klänning lyckliga gatan emmas vintage galge

klänning lyckliga gatan emmas vintage

klänning lyckliga gatan emmas vintage vintageklänning

klänning lyckliga gatan emmas vintage vintageklänning fåll

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 20 kommentarer

 1. Verkligen finaste blommönstret!

 2. Älskar sådant där! Nu kommer du antagligen älska klänningen ännu mer än om du köpt den direkt dessutom!

 3. så fin! fin man! men verkligen emma inte uttryckte han sig väl som” min flickvän” ni är väl fru och man?

  1. Lite oklart vad han sa. Jag kallar ju honom för “min kille”, snarare än “min man”.

 4. Åååh, for en herlig overraskelse!

 5. ÅÅÅÅHHH! Den där fantastiska. Förstår att du är nöjd. Jag såg den på vintagemässan och nöp i den ett tag men den var för liten. Var den inte det för dig också? Eller ska du sy ut den på nåt sätt? Du måste lägga ut en fin bild med dig i den! Såå fin!!

  1. Den var för liten. Fast då hade jag ätit en hel indisk restaurang. Nu däremot passar den. Däremot är dragkedjan lite trasig, så jag måste byta den. Sedan ska ni få se den på!

 6. Vilken karl du har! Blir varm i hjärtat av att läsa ditt inlägg, finns en del riktiga guldkorn (har själv lyckats fånga en!) där ut och dem ska man hålla hårt i!

 7. Svårt att avgöra här vad som imponerar mest,
  mannen eller klänningen?
  Både och 🙂

  Blev rysligt intresserad av Jumperfabrikens vårkollektion som du visade lite av,
  det verkade mycket lovande!
  Glada hälsningar
  Becky

 8. Men gud så fint gjort! Jag promenerade faktiskt till Lyckliga gatan idag, bor vid Telefonplan men visste inte om butiken så tack för tipset! Tyvärr var den stängd idag men kikade in genom fönstren och det såg riktigt lovande ut. Så det blir att ta en ny promenix dit i helgen!

 9. Åhh! Det är ju exakt den klänningen som jag också suktade efter på Vintagemässan i höstas. Tyvärr var min plånbok lite tunn just då, men åh vad jag tänkte på den där klänningen. Det gläder mig dock att det är du som blivit dess ägarinna! ^^

 10. Men åh, vad fint gjort av honom! Det är sådana gester som verkligen betyder mycket, den där extra tanken. Heja John!

  1. Han är fin den där John.

Kommentera

Stäng meny