Dan före dopparedan-ridtur i skogen

God morgon och god jul!
Medan kidsen smälter frukosten framför “Pippis jul” tänkte jag sladda in här och visa vad jag gjorde i går! På självaste dan-före-dan!
Då klämde jag ner mig i fyra långkalsonger, ridbrallor och tjocksockar och begav mig söderut tillsammans med mitt lilla gäng.

Där mötte vi upp Amanda, Martin och Diana. Kidsen fick varsin grimma i handen, följde med Amanda och så begav vi oss in i hagen.

Några taggade.

Vi hämtade in två snöiga islandshästar, ryktade och klappade. Bodil var så uppspelt att hon skrek.

Grejen var att hon slutade inte skrika, hahaha. Så vi tog en paus, tände en eld för att värma oss en aning och grilla korv. Det var riktigt kallt!

Så jädra mysigt!
Det var trött-skrik och slut-härj från majoriteten av kidsen, så efter grill-lunchen fick två barn somna i vagnen. Aaaah.
Medan …

Jag och Amanda sadlade hästarna.

De här två hästarna, Pertla och Emmanon, äger Amanda tillsammans med sin familj. Så himla, himla fina!

Jag är ju lite lätt ringrostigt kan ju tilläggas. Gick i vanlig ridskola som liten, red med min kompis Andrea (som hade häst) och gick i islandshäst-ridskola i flera år, men en glömmer ju mycket.

Men så upp i sadeln med Majken som var vaken. Det här måste ju vara höjden av mys – att rida med sin unge så här.

Efter några timmars häst, fika, korvgrillning och frys så åkte vi hem till Midsommarkransen igen – alldeles rosiga om kinderna och med ute-elds-doft i håret. Så jädra fin dan-före-doppare-dan!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Men så mysigt! (ja förutom skrikandet då)
  Häst, snö och grill – vilken bra kombination!

  1. Ja! Så himla mysigt (i teorin en dröm!

 2. När ungarna sitter och svettas i sommar på torra Gotland ska vi allt visa dessa bilder och ba ”hu, inte så farligt med lite snö ändå va??”! Hehe! GOD KUL GULLISAR!

  1. Hahaha!

 3. Så mysigt med korvgrillning ute i naturen, finns det något mysigare?! Jag gillar ju ridning också och har själv Islandshäst, men min unghäst är inte sådär säker och trygg som de här två verkar vara. Vilken fantastisk start på julen.

  1. Lollo dig!

Kommentera

Stäng meny