Dagg, äpplen och växthus-planer

God morgon på er!
Jag har smitit från frukosten, frosten utanför fönstret och in i sovrummet. Krypit ner under fyra täcken för att visa vad jag gjorde igår. Det var helt galet vad det arbetades i går.
Morgonen började med att smet ut i daggen medan barnen tittade på barnkanalen. Sådan tryckande fukt. Som att rengöra hela kroppen inifrån.

Den rosa bussen som letade sig ur dimman.

Det blev förmiddag och jag målade 17 staketstolpar och bar bort hundratals staketspjälor från förrådet. Jag ville nämligen komma åt en speciell grej längst inne i förrådet.

När jag var klar så gick jag över till grannens trädgård där John, barnen och farfar Nicke plockade äpplen. Vi hade inte ett äpple kvar på våra träd, men hos grannen dignade träden av äpplen och päron. Och grannen sa att vi fick ta hur mycket vi ville.

Grannen har dessutom det finaste päronträdet, med stora, smarriga päron. Tänkte göra päronmarmelad med ingefära av de här fina!

Dagens skörd. Ja, plus en enorm trälåda.

Det blev sopplunch och efteråt Barbapapa-paus i sovrummet.

Medan barnen vilade lunch pep jag ut till förrådet för att ta ut det där som var längst in. Massor, MASSOR av gamla fönster som samlat på mig och som jag hoppas kunna bli ett orangeri.

Jag räknade och mätte allihopa på millimetern. När jag kommer hem till Stockholm ska jag göra en riktning och räkna lite mer på det. Sedan blir det bygglov och förhoppningsvis ett stort växthus. Jag ska försöka hitta någon som kan titta på mina ritningar så jag tänkt rätt bara.
Drömmen vore ju ett orangeri till sommaren!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Orkar inte så fint ni har det!
  Drar till med ett litet önskeinlägg här också. Skulle du, som är en hejare på miljötänk, kunna sätta ihop en önskelista till barn på bra och hållbara grejer, lite åldersrelaterat kanske. Jag tycker det är så svårt när släkt och vänner frågar vad min snart ettåriga son önskar sig i födelsedagspresent och julklapp. Självklart går det att säga att de inget skall köpa och självklart är det ju jag själv som bäst vet vad just vi/han behöver och jag försöker hänvisa dem till andrahandsmarknaden. Men OM de nu ändå vill ge något så hade det känts bra att kunna ge några konkreta bra och hållbara pinaler/kläder som du som mamma har erfarenhet av faktiskt är en jäkla bra grej att införskaffa sig. Jag tänker tex “miljömärkt regnställ” till förskolestart, “ulljacka”, men sen tar det stopp…
  Tack för grymmaste bloggen!

 2. Attans! Det går inte att maila dig… så publicera inte det här. Kika på din gmail eller skicka iväg ett mail till mig! Hjälper dig mer än gärna med att kika på ritningarna och sambon som är träkonstruntör kan kika på konstruktionen 🙂 Ha det fin! 🙂 Mvh Annika

 3. Hej! Måste bara berömma dig för Klimatklubben! Så himla bra och viktig, NÖDVÄNDIG, grej. Jag tycker att din blogg har blivit hundra gggr bättre sen du fick klimatglasögonen på plats. Du inspirerar!

  1. Men åh! TACK! Det betyder SÅ mycket ska du veta. Alla hejarop omvandlar jag till energi som jag lägger på klimatklubben!
   SÅ TACK! Kram emma

 4. Tror det kommer bli ett superfint växthus/orangeri. Så himla bra dessutom att kunna förlänga odlingssäsongen och även odla lite andra grödor än ute i det fria! Ska bli kul att se resultatet!

  1. Jag är såååå spänd på detta projekt!!!

Kommentera

Stäng meny