Dagens höjdpunkt + veckans klimatmission!

Som det har snöat i dag!  Kutade ut i bara klännings-mässingen för att trampa i den nya snön.

Och någon sekund senare fick jag sällskap.

Alltså detta gull!

Efter jobbet drog jag på mig sjuttio lager kläder från 1990-talet (nästan alla våra ytterkläder är kvar i Stockholm), åkte pulka med kidsen, drog dem på åkmadrass och introducerade dem för spark. Dagens bästa, näst efter att katten och att vi klarat första dagen på ny förskola.

För övrigt är jag så taggad på #365dagarforklimatet och denna vecka tänkte jag ta tag i detta bland annat:

– Tömma gammal frysbox som står i mina föräldrars garage. Den är full av bär som jag tänkte koka sylt på. Har ni läst denna artikel från Dagens nyheter – om vad alla dåliga vitvaror kostar både klimat och plånbok? 

– Starta dela, tipsa, låna-grupp i bygden. Fastande vid loggan (datorn gav opp), men snart så!

– Laga min laptop-sladd. Jag ska in till stan imorgon för att göra ett sådant där cellprov som en blir kallad till, och i samma veva ska jag pipa förbi Apples butik och fråga var jag kan laga min sladd. Borde ju rimligtvis finnas en tjänst dit en kan skicka sin sladd och få den reparerad? Om en nu inte är så händig själv. Vill de inte ta emot den får jag väl laga den själv. Löda har jag inte gjort på herrans många år, men tänker att det kanske är något jag måste lära mig … igen.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Så bra idé med facebookgruppen. Har du möjligtvis nåt exempel på sån grupp eller typ ett starter-kit för att starta en egen grupp där man bor? Jag hade gärna startat en men är inte så bra på att skriva ihop nåt klatschigt som gör att folk hänger på/förstår gruppens syfte. Vore toppen med nåt man kan utgå ifrån, så kunde jag och flera skapa grupper där vi bor.

  Allt gott,
  Ella

 2. tips, på facebook finns en grupp som heter typ Hur fixar jag det här, för kvinnor och icke-binära om jag minns rätt, för allt möjligt tekniskt. Kunskapsbanken är enorm. =) Själv är jag ofta för feg och förlitar mig på min pappa men måste kanske börja våga.

 3. Vilka vackra bilder och bra klimatpepp!
  Åter kom gärna angående sladden från Apple! Tänker också att det är bra att vara extra försiktig med elektronik man lagar själv, eftersom laddare generellt sett kan utgöra en brandfara. Bara en uppmaning att vara försiktig! 🙂
  Tack för en fin blogg!
  /Marie

  1. Absolut – ALLTID! Kram emma

 4. Alltså löda laddsladd? Jag supportar absolut att laga i stället för att slänga men elsäkerhet är svårt och bränder startar ofta i elprylar. Kanske bättre att köpa nytt och lämna in sladden till återvinning?

  1. Jag är ändå ganska vass på lödandet måste jag säga =)

 5. Du och jag får börja löda igen. Vi var ju grymma där ett tag! Tingvallas finest lödare.

  1. ELLER HUR! Kul var det också!

Kommentera

Stäng meny