Byt sommardröm med varandra: Tapetdröm i Saltsjöbaden, torp i Gnesta och boende i Halmstad

För några veckor sedan fick jag en sådan rysligt bra idé av en läsare: en anslagstavla för sommardrömmar!För suktande, längtande sommarhjärtan som vill närsemestra. Klimatsmart till tusen! Och finns det något härligare än svensk sommar?

Jag uppmanade er att skicka in bilder och beskrivning av sommarhus, torp, stugor, kojor eller slott att hyra ut eller byta mot ett annat. Tanken är att jag lyfter några av dem här på bloggen. Och här kommer de första annonserna! En tapetdröm, ett torp i Gnesta och lägenhet i Halmstad.

TAPETDRÖM I SALSJÖBADEN – BYTES  –>

FINNES: Jag har inte ett sommarhus, men väl ett hus i sommaridylliga Saltsjöbaden till förfogande i sommar. Kanske finns det någon familj som vill komma till Stockholm, men ändå bo på krypavstånd från badplatser, tennisbanor och skogspromenader?
Vi är en familj på tre personer (två vuxna och en 3.5-åring)  som vill byta hus med någon på Gotland i juli. Helst i början av juli eftersom jag kommer att vara höggravid med vårt andra barn och helst håller mig i hemma de sista veckorna.

Om vårt hus: 
Vårt hus är 153 kvm gammalt trähus fördelat på två våningar, med två sovrum på ovanvåningen och ett på nedervåningen. Till huset hör en stor trädgård i sydläge med äpple-, körsbär-och päronträd.Och hängmatta, naturligtvis. Vi har också en terass med kvällssol. Huset kommer med eller utan Saltsjöbadens charmigaste katter Kjell och Ing-Britt, helst med (de har inget emot kattvakter men ogillar att flytta).
Huset är alldeles optimalt för barnfamiljen med små barn, här finns ett rum fyllt med leksaker och massor av gömställen.
Om området:
Saltsjöbaden knappt 30 minuter från Slussen. Enklast tar du dig hit med ersättningsbuss från Slussen och sedan byte till tåg från Henriksdal. Vi bor ca fem minuters promenad (tre om du har medvind och riktigt bråttom) från tågstationen. Vi bor i ett otroligt charmigt kvarter, fullt av historia och gamla hus.
På promenadavstånd härifrån finns till exempel Saltisbadet (ett anrikt gammalt kallbadhus med badstrand som är perfekt för småbarn) och flera andra badplatser. Vaxholmsbåten går 500 meter från huset och med den tar du dig enkelt vidare ut i skärgården.

SÖKES: Vi letar efter ett hus på Gotland under en eller två veckor i början på juli. Det ska funka för mindre barn (alltså inga uppenbara dödsfällor), ha trädgård som man kan sitta i och helst inte alldeles för långt från badstränder. Vi har tillgång till bil, så det behöver absolut inte ligga megacentralt.
Bilder från vårt hus kan du bland annat hitta på min blogg: http://www.recoveringshopaholics.com/. Kolla kategorierna huset eller renovering.
Nyfiken?
KONTAKT: Mejla mig på sophia.schyman(a)gmail.com

TORP GNESTA SÖRMLAND – UTHYRES  –>

 

FINNES: Brukar själv tänka att vårt torp är precis som det i slutscenen av Rasmus på luffen, plötsligt leder vägen dit och det är allt en drömt om! Ett litet paradis helt ostört med skogen i ryggen och åkrarna som ett böljande hav framför. Med en äkta bullerby som granne med djurhagar en kort promenad bort.

Plommonsnår och äppelträd med hängmatta, massor av blommor och gott att äta från bärbuskar och odlingar. Utedass och utedusch! Springa i vattenspridaren, spela krocket. Cyklar att låna och kanot att hyra. Goda kommunikationer en timme från Stockholm. Massa mysiga utflyktsmål runtom i Sörmland. Finns plats för minst 6 personer (3-4 sängar i storstugan samt ytterligare 4 sängplatser fördelat på två gäststugor)
Ledigt v 23,24,25 samt 30,31,32, 33,34,35
KONTAKTdaniellaliljestrom(a)gmail.com för prisförfrågan

Samt @vildmorot på Instagram för fler bilder.

LÄGENHET I HALMSTAD – UTHYRES  –>

 

FINNES: Här kommer bilder på vår trea med 2 sängplatser + 1 extra madrass (samt plats för fler bäddar om man tar med sig själv förstås). Ligger i centrala Halmstad med närhet till det mesta, endast ett stenkast från tågstationen för klimatsmarta resenärer också!
Vi hyr ut den 28/6-6/7 (ev flexibla med datum däremellan) för 6000:- medan vi är på Öland (så tyvärr kan vi inte byta boende med nån pga det).

KONTAKT: lizette.svensson(a)hotmail.com

Vill du också tipsa om ditt torp, slott eller koja? Och inspirera fler att närsemestra?
Läs mer här: Ska vi byta sommarhus med varandra?
Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny