Bucketlist för våren 2017: todo’s, todream’s och tomust’s

Det är något visst med de där extra grå vinterdagarna. De är som en motor som får mig att längta till kvittrande försommarmornar (helst på väg hem från en fest), drömma om utflykter och göra storslagna prunk-planer.
För att inte huvudet ska koka över av dagdrömmar så har jag satt ihop en lista över todo’s, todream’s och tomust’s för våren. En bucketlist för våren 2017 helt enkelt.

Detta är vad som ska bockas av våren 2017.

visby gotland ringmuren

Åka till Gotland med ett gäng kompisar
Var och varannan helg ska spenderas på Gotland i vår tänker jag. Det ska eldas majbrasa, drickas rödpang i sammetssoffan, odlas i trädgårdslandet och byggas staket. Första våren på torpet!

bergianska växthus

Dra till tropikerna
Det ska spenderas minst en dag i tropikerna i Bergianska. Släng på en lunch i Gamla orangeriet också. Innan februari är slut ska detta ha gjorts.

Ta ångbåten ut till Drottningholm
Det var år sedan jag tuffade ångbåt, så i vår ska det ske. Jag tänker en liten utflykt till Drottningholm och Kina slott! Kanske får jag med kompisen på bilden som, förutom sin briljans i vänsammanhang, passar så bra med ångbåten i bakgrunden.

Bjuda vänner på brunch
Sådan enkel grej som ger full utdelning i form av energi. Ett färskt bröd, nybryggt kaffe, färsk frukt och en hög med vänner, bättre vitaminpiller får en leta efter. Ska bokas in omedelbums.

göteborg pigalle
Weekend i Göteborg 
I maj är planen att ta gänget under armen och dra till kusten, lilla London och the greatest: Göteborg. Där ska det firas John-födelsedag, gå långgator uppochner och så ska jag möta upp ett hav av värmlänningsvänner, sippa bubbel och bo på hotell. Vårens bästa grej.

Sippa cava på Blå porten
Eh. Behövs det någon närmare förklaring? Nej. Djurgårdens mest provencalska plats ska intas av undertecknad.

Drömma växthus
Skissa på växthus och göra en plan. Den här bilden tog jag för en massa år sedan när jag besökte Mandelmanns trädgård (kollar ni TV-serien? Älskar den).

barnvagn retro vintage

Ärtigaste barnvagnspromenaden
Mina föräldralediga dagar ska spenderas med lite mer finess tänker jag. Sovtofs och träningstajts ska bytas ut mot klänning och snygg-barnvagn. I alla fall någon gång i bland.

Se äppelblom på Rosendals trädgård
Jag har precis startat en utflykt-och-fika-klubb med några fellow föräldralediga och jag tänker att vi måste ta båten till Djurgården en helt vanlig måndag och sedan picknicka på en filt under äppelträden på Rosendal.

Fylla ögonen med prunk på Ulriksdal
Innan vi åker till torpet på Gotland (för sommaren) bara måste jag åka till Ulriksdal, bada i klorofyll och köpa med mig några spännande grödor som passar det gotländska klimatet. * börjar spara pengar redan nu *

Värmland i tidig juni
Bästa tiden att åka till Värmland måste ju ändå vara i tidig juni. Jag vill åka dit precis när vår övergår till sommar, min pappa fyller 70 år och fira världens bästa pappa med jordgubbstårta. Det vore något det!

Vardagshäng i Vinterviken
Stockholm i all ära, men det är få saker som jag mår så bra av som en bit natur. De där lungorna som gör att jag kan andas. Därför ska jag ta mig i kragen och spendera nästan hutlöst mycket tid i Vinterviken. Skippa alla måsten och borden och bara lägga mig på en filt med Bodil typ här.

Har du tips på saker jag måste göra i vår? Hojta i kommentarsfältet!

Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Tips!

  Åk till Zetas nära Kungens kurva istället! Dom har ett fint sortiment av ätbart (bärbuskar, tomater, squash, gurka, kryddor mm) under vår och sommar och det mesta är dessutom ekologiskt!

  1. Åh, ja, det måste jag ju göra! Tusen tack för tips!
   Kram emma

 2. Åk till Hermans vego restaurang på söder. Toppen för barn med hängmattor och grejor. Bästa utsikten!

  1. Åh, gud så länge sedan jag var där! TACK för påminnelsen, klart jag måste dit.
   Kram emma

 3. Välkommen ner till oss i Vamlingbo nån dag under påskhelgen när vi kommer att ha utförsäljning av antikt, vintage, kuriosa och loppis – tutti frutti gott & blandat… 😉 Hojtar till när det närmar sig. Till dess, ha en skön vinter och vår i Stockholm och i Dalhem!

 4. Åhå får man hänga på i den föräldralediga utflyktsklubben? + är så pepp på att träffa fler stora och små vänner!
  Tyresö slott och Ulriksdals slott (eller snarare slottsträdgårdar) är ju också kanon för trädgårdsinspirationen

  1. Men åh, vi måste ju bara ses i vår!

 5. Jag är lite nyfiken på hur ni tänkte vad gäller resorna till och från Gotland innan ni köpte torpet? Vi är på jakt efter sommarhus och har kikat på Gotland men funderar mycket på om överfarterna kommer göra att vi inte tar oss dit så ofta som vi skulle vilja…Det blir ju en ganska hög kostnad.. Att ha sommarhus på fastlandet blir ju enklare men också lite tråkigare känner jag som älskar Öijn :-).

 6. Jo! Blogga om allt det där och lägg in mycket bilder – så kan jag leka att jag var med och stilla mitt Stockholms-längt en aning 🙂 Lär inte komma mig dit i vår heller, tyvärr…. Men OM det skulle hända så ses vi definitivt i Vinterviken, för en promenad dit från Gröndal, där vi i så fall bor, är ett måste!

  1. Hoppas vi ses!

 7. Tips när du ska till Gotland i vår! Besök retrobutiken Pattern & Grading store vid östercentrum! De har kläder i precis din stil! Har sett att du har emmys koftor t.ex, de finns där bland annat. Så mysig och rolig butik! @patterngradingstore på insta!

Kommentera

Stäng meny