42 snabba (bortglömda) sommarbilder

Innan oktober börjar och jag ska vältra mig i höst, så tänkte jag riva av det sista sommarplåstret. Jag gick igenom alla bilder från sommaren och insåg att det fanns så många bilder som jag inte hunnit blogga. Fullt upptagen med att leva!
Så nu fyller jag igen varenda litet sommarhål och ger er …

Den 19 maj. John fyllde år och vi hade barnvakt. Här är huset jag bor i och även om det är sent på kvällen så är det fortfarande så ljust. Den lilla kvartersbiografen vars neonskyltar lyser till höger därborta och så blombutiken till vänster. Där, hos underbara Afarin, köper jag alla mina blommor och kikar in ibland för att kolla läget.
Högst upp i huset bor vi. Om du går förbi, kika opp, för jag och barnen står ofta i fönstret och väntar på att någon ska vinka …

Bodil var så liten. Kunde inte gå ännu, och jag gick mest runt i jeans och randig tröja från Paris.

Bus-Bosse och jag.

Utsikten över den prunkande innergården från mitt köksfönster. Tänk att jag ratade denna bilden när det skulle bloggas där i maj. Så blasé inför allt det där som nu känns så längtansfullt och långt borta.

I mitten av juni åkte vi till vårt torp på Gotland. Trädgården var helt igenväxt och det luktade  kaprifol överallt.

Jag råkade ta en bild på vår trappa och äppelträden i ett steg, men det blev ju ganska bra ändå, hehehe. Fångade en bit försommar och vildvuxen trädgård.
John slog av allt gräs med lie och sedan behövde vi inte klippa gräsmattan på hela sommaren eftersom det var så torrt. 

Bäddade nytt i sovrummet och vande oss sakta vid landet. Det tar alltid lite tid innan jag släpper stan-jag och going back to mitt lantis-arv där jag struntar i småkryp och liksom släpper ner axlarna några centimeter. Dock är jag fortfarande inte kompis med tvestjärtar hur mycket lantis in my heart jag än är. Nästa år kanske.

Hängde små pyjamasar på tork.

Åkte till stranden.

… Med mitt gäng.  Men det var varmare i sanden än i havet.

Det blev juli, jag bröt armen och hade på mig shorts som var extremt svåra att knäppa med en hand.

Men en bruten hand hindrar inte en loppisfyndare av rang. Var på så många loppisar! Det här – trasmattor, Kockums-skål, medicinflaska, ugnsformar, vaser, lampa, potatispress och Bamse-tidningar – gav jag inte många kronor för.

Det badades en hel del på trappan. Himla praktiskt, för plasket blir bevattning för blommorna nedanför.

Grannkatten Torres kom förbi var och varannan dag, låg på trappan, ålades sig i kattmyntan och myste med oss.

Själv så hejade jag på min molokna perennrabatt. Nästa år ska jag göra om allt. Göra den dubbelt så bred och sätta alla blommor med lite nivåskillnader, i olika rader, så den liksom väller ut … så småningom. Gah, jag är så otålig.

Satte en vacker ros intill trappan som ser ut så här. Hoppas innerligt att den kommer att trivas här.

Här syns den lite bättre.

Majken fick konstiga fläckar över hela kroppen, vi hängde på Visby lasarett en kväll och så fick hon antihistamin. Helt sjuk grej. Rödfläckig på hela kroppen och uppsvullna händer och fötter. Efter några dagar försvann det. Men shit, vad oroliga vi var.

Majkens bästa. “Gunga matta”. Helst ville hon rulla in sig som en kokong och så skulle jag öppna och stänga med ett “GOD NATT – GOD MORGON”.

Titt som tätt åkte vi till Leva kungslador och satt i deras lejongula soffa.

Och hoppade lite också. Fölåt.

Köpte en klematis och massa kaprifol som John fick äran att plantera ut #brutenarm

Älskar sådana här dagar. När vi får besök, fika övergår i spontanmiddag och stök i trädgården.

Och ja, den här tokfransen lärde sig gå också.    

Det bästa med Gotland? Förutom att det är så många härliga som kommer hit om sommaren (till exempel kom min barndoms-bästis Anna förbi vårt torp, SÅ himla roligt!)? Ja, det måste väl ändå vara att tämja in de som bor och har sommarhus här och korstvärsa fram och tillbaka på fikor. Denna dags besök bestod i Mick, Emelie och Ester (ni vet de som vi bott hos i Katthammarsvik i en massa år innan vi köpte torp). I samma veva bodde min syster Ellen över med sin familj. Fullt hus, precis som jag vill ha det!

Vi begav oss till stranden trots att det var kallt. Skam den som ger sig. Några led lite mer n andra som synes.

Och så fick John till årets bild. En hög med vänner på hemliga stranden, en hund (Sickan), jag som flashar röven medan jag tar kort på Majken med mobilen och så Bodil.
Bodil, Bodil, Bodil.

Jag och Majken.

Eftersom julivärmen och strandhänget lyste med sin frånvaro, så fick Visby sin beskärda dos av oss istället.

Och av hunden. Majken förvandlas till hund titt som tätt.

I slutet av juli bar det av på storloppis! Taggat gäng här va.

Detta fyndade jag!

Trotsade mulna dagar och badade lite i havet. Jag är trots allt dotter till en storbadare (vill ju inte att mamma ska skämmas).  

Augusti kom och Fatima med den. Vi besteg pannkaksträdet och klättrade på däck. Så himla roligt hälsar klätterfantast med bruten arm.

Ja, just hon på bilden ja (som var lätt avis på alla kiddos).

   

När sommarens alla besök var till ända kom värmen. Och strandhänget. 

Vi rav av alla stränder på några dagar och fyllde torpet med sand.
Himla fin sommar så här i backspegeln. Ja, minus vattkoppor (i början av juni), bruten arm, laptop som fick spåbubbla över sig (bye, bye tusentals bilder), John som fick ryggskott och Majkens fläckincident. Asch, kommer förmodligen ha förträngt allt detta så fort jag tar i tu med hösten. Ny årstid, nya möjligheter.

Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny