Blommig lördag, Old touch, ett kalas och Midsommarkransen

IMG_0005

En högst oplanerad morgonlördag tog jag på mig Göteborg-fyndet, kammade barret, smetade på eyeliner på ögonlocket och gav mig ut på stan. IMG_9538

De här två snofsisarna var så klart också med. Majken och John, mina partners in crime.

IMG_9546

Trots att Stockholm ligger uppdukat som ett smörgåsbord vareviga dag, så småsmaskar jag mest på ett litet hörn. Brukar ofta bli Södersmulor. Men i dag reste vi ända till Odenplan minsann. IMG_9564

Slank in på Old touch, fingrade på alla spetsar, föll pladask för en smaragdgrön kappa och mötte denna ladys blick. IMG_9552

Kikade även på det här örngottet som Jessica Silversaga tipsade mig om. Hur fint?IMG_9558

Jag vet inte hur det gick till,  men vi kom varken därifrån med örngott eller drömkappa. Eller jo, kappa blev det, men till Majken. En 40-talskappa som var så gullig att både jag och John nickade instämmande. Den fick det bli (bild kommer inom kort).

IMG_9566

När vi undersökt Old touch varje skrymsle, hälsat på en urgullig bloggläsare och insett att en smaragdgrön 50-talskappa i siden kanske inte är optimal för lekparken lämnade vi Odenplan. Tog tunnelbanan till Söder, tog en fika med vår kompis Erik och traskade därefter …IMG_9583

… Lummig gator fram. IMG_9612

IMG_9570

Majken satt i vagnen och inspekterade förbipasserande iklädd Emmaus-kofta, Tradera-body och bollmössa från Lillelovaknits. Bästa hobbyn efter att titta på sina egna fötter. IMG_9655

Från vagn till Linda och Chaplins knä. Vi ramlade nämligen in på vår minikompis Junis 2-årskalas, gav paket och firade. IMG_9663

Lyckades inte fånga Juni på bild, något jag är så himla ledsen för. Bara suddiga springa-runt-bilder. Men jag smattrade en bild på hennes kompis Chaplin i alla fall.

IMG_9669

Fulla på tårta och kaffe vandrade vi hemåt Midsommarkransen.  Majken ville inte sitta i vagnen, så hon fick hänga häroppe. IMG_9678

Solen dränkte husen i ljus på bästa septembervis och lördagen började gå mot lörkväll. Vi slank in genom genom ytterdörren och lämnade kameran därhän.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Emma, behöver din hjälp! Åker på snabbvisit till Göteborg snart och vill gärna besöka nån vintage/second hand butik för KLÄDFYND. Eftersom jag har ont om tid och ej tillgång till bil, har du några tips om butiker där jag kan hitta fina kläder till barn och/eller vuxna? Ju mer centralt desto bättre. Jag har försökt googla men det är en sån himla djungel så jag tänkte fråga dig 🙂 Kram!

  2. Old Touch’s knarrande trägolv och med doften av nymanglade lakan…och så allt vackert!

    1. Amen på den!

Kommentera

Stäng meny