Augusti, målarprojekt och ny grusgång in the making

Medan restauranger stängs och sommaröppna loppisar tar ner sina skyltar efter en hektisk säsong så insuper vi det sista av vårt lilla torp här på Gotland.
Hänger upp små mässingskrokar i köket och tassar omkring på trägolvet medan barnen sover lunch.

Vid ett-snåret vaknar de. Bodil vaknar alltid först och sätter sig och klappar på Majken. 

Majken går i stort sett inte att väcka så här dags, inte ens med pansar-Bodils hjälp, så det blir till att locka med allsköns ting. Det mest lockande nu är att gå till postlådan för att se om det finns någon post …

Just nu håller vi på med det här lilla projektet. Grusgången in till torpet!
Någon tidigare ägare har förmodligen haft lite bråttom i grusgångs-fixandet (och lagt arrangemanget direkt på gräsmatta) så grusgången är mer som en gräsodling än en grusgång. Det växer upp en smärre äng här varje sommar. Så nu har John skyfflat upp allt grus och vi har börjat gräva ur för att få plats med linoljemålat plank på sidorna, markväv och stenmjöl. Sedan ska det gamla gruset på igen.
Staketet som du ser på bilden ska också få lite kärlek – så småningom.

Bodil hjälper till. Alltså det här med att göra projekt med två pseudotvillingar i släptåg, herregud. Just nu jobbar vi med fem-minutersintervaller. Om ens det.

 Eftersom jag inte kan gräva så bra med min trasiga arm så målar jag knutbrädor med linoljefärg och beställer hem virke till trädgården.
Jag har insett att jag är ganska bra på det där senaste. Kanske att det bor en liten, liten snickare i mig trots allt.

Målningen av knutbrädorna blir i lite spridda skurar eftersom jag målar där barnen är så jag kan ha koll på dem. 

Det ska ju klättras och härjas precis överallt. Och jag bara undrar varför lekar balanserandes på stentrappor är så mycket roligare än i det mjuka gräset? Va?

Här ser ni bandet som ni alla kommer att köa till inom kort, The Bodilz.

Och så här ser torpet och grusgången (eller ska jag säga icke-grusgången) ut just nu. Perennrabatten ser inte mycket ut för världen efter denna torra sommar, men jag tänker att jag ska ge den nytt liv nästa år. Då tänker jag att jag ska bredda rabatten och sätta fler plantor, så perennerna växer omlott. Då ska jag gräva så maskarna flyger vill jag lova.
Det blir grejer det.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Alltså, er sommar! Så fint alltihopa! Nästa sommar hoppas jag det blir premiär för Doris på Gotland, då kommer vi förbi på en kaffe! 🙂

  1. Kom bara kom! Ni kan få bo i vår husvagn om ni vill =)
   KRAM

 2. Vad ni är ihärdiga! Fint blir det!

  1. <3

 3. Ni har det så fantastiskt fint! Har du tips på någon bra gotlandsloppis som fortfarande är öppen trots sent på säsongen?

  1. Hej! Ja, kika in 9 kattliv inne i Visby och – min favorit – PMU!

 4. Om det är till någon tröst så är mina små barn inte psedotvillingar och jag får ändå nästintill noll gjort. Jag valt att acceptera att det helt enkelt är så här under småbarnsåren. För alla. Och det blir ju lättare med tiden. Nu är vår lilla 1,5 och stora 3,5 och även om det fortfarande är tufft så känner jag hur det börjar lätta.

  1. Ja, så är det nog! Herregud alltså, en blir ju knäpp. Men skönt att en inte är ensam =)

 5. Vilken vacker bild på dig!
  Tjejernas miner är rakt negerstigande led dina spexgener

  1. Usch nej kommentaren är fel!!!!!!!
   Min nya telefon är inte med mig, det ska stå “rakt nederstigande led dina spexgener” !!!
   Hoppas verkligen du redigerar kommentaren!!
   Du tar så otroligt fina bilder på er Gotlands sommar. ✨

 6. om två veckor blir jag med trädgård för första gången. Jag älskar detta inlägg så mycket!

Kommentera

Stäng meny