Årets hållbara (prunkande) julklapp!

– emmasundh.com i samarbete med Blocket

Den bästa julklappen prunkar!

Den här fantastiska Rumslönn-sticklingen har jag fått av en sticklingsexpert till kompis. Världens finaste present! Jag vet inte hur många gånger jag sms:at henne och sagt att jag ÄLSKAR DEN!
Det är något visst att få något prunkande att ta hand om, att påminnas om och vårda. Som en evig påminnelse om en människa som en tycker om.
Min kompis berättade att hon bytt till sig en stickling för länge sedan och nu delat med sig av den fyra gånger. Snacka om hållbart!

Rumslönn är tydligen lite divig och surar till om den inte får vatten, men jag ska vårda den ömt! Den står just nu tillsammans med familjens lilla ekodling. Några av ekplantorna ska vi nog ge bort och resten blir till en framtida eklund på torpet. För någon att njuta av i 100 år.

 

Det här är ju inte året vi ska vältra oss i nyproducerade prylar, eller hur? Vi ska givetvis vara smartare än så och handla hållbara julklappar.

I sann klimatanda har Blocket utsett årets julklapp som är av en minst sagt prunkande karaktär!
Hemmaodling!
Ge bort en stickling, en planta, några frön – en dröm om sommar helt enkelt!

 

Min rumslönn står i en gammal Spode-kopp utan öra som jag köpte begagnat. Eller ja, köpte och köpte,  jag FICK den. Den var helt gratis eftersom den var trasig. I mina ögon var den långt ifrån trasig – tvärtom – den hade konverterat till något annat. Från tekopp till skål eller kruka!

Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny