Äppelkaka, Visby i höstkostym och en hink med gott

img_3160

För två helger sedan åkte vi till torpet på Gotland tillsammans med våra kompisar Lisa, Per, Erik och hunden Melvin. Vi spenderade några dagar under äppelträden, drack rödvin, länsade trädgården på kryddor och tomater, lagade god mat och stängde till torpet för säsongen.

img_3166

Vårt stora äppelträd var knökfullt av äpplen och vår gamla trästege räckte bara upp till en tiondel av alla äpplen. Note to myself: Införskaffa en ny stege till nästa höst.

img_2957

Ett stycke skörd. img_3210

Vi plockade undan alla trädgårdsmöbler, körde en sista vända med skrindan, sa säsongsadjö till gulliga grannkatten och min kompis Erik krattade upp alla äpplen som sett bättre dagar.

img_3111

Lisa rände runt i trädgården i en kvart, försvann sedan in i köket. Vips så hade hon svängt ihop äppelmos och äppelkaka! Hur flott?img_3118

Och Majken fick testa sin allra första äppelkaka.

img_3035

När det blev lördag drog vi in till Visby och släntrade runt på kullerstensgatorna. img_3053

Fångade en bit gotländska höst på bild. img_3056

Och jag då så klart.

img_3018

Kikade i vanlig ordning in på Akantus och pillade lite på fina saker. img_3023

Brickor, skåp och lampor. img_3029

Här finns så mycket fint, men jag hinner aldrig mer än pilla innan kidsen kallar. Nästa sommar kanske. Då!

img_3017

Den här trötta hade haft hög feber några dagar tidigare och tog sina första någorlundafriska steg. Sedan somnade hon i vagnen skumpandes över kullerstenen. img_3068

På kvällen landade vi hemma hos våra Visby-kompisar. Det bjöds på middag, ostar och vin.

img_3066

Bodil knoppade på sin favoritkudde, Erik. img_2958Efter några dagar Gotland återvände vi hem till Stockholm. Torpet hade vi bommat igen och med oss hade vi ett par hinkar av det här!
Lyx!

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Det verkar vara så himla, himla fint vid ert torp! Jag har en liten fråga: Vet att du tidigare berättat lite om detta med er lägenhet i stan och köpet av ert torp, och jag har för mig att du då berättade att ni tog valet att bo litet i stan för att kunna ha en fristad på Gotland. Hur tänker ni inför framtiden? Med familjen och sådär, är er nuvarande lägenhet så pass stor att ni kommer kunna fortsätta bo där längre fram också?

  Anledningen till att jag frågar är för att ett torp eller liten stuga på Öland verkligen är min dröm, om jag nu inte bosätter mig där permanent längre fram. Men jag tycker det känns lite svårt med bostaden som en ska ha “på riktigt”, eftersom den exempelvis behöver vara tillräckligt stor för att vardagen ska flyta på när en är hemma. Just nu är det bara jag och min sambo, men längre fram vill jag hemskt gärna också ha barn, gärna fler. Och då är det ju genast fler som ska rymmas än bara oss två.

  1. Hej Ellen! Klart att du ska förverkliga din dröm!
   Vi bor ju trångt i en 2:a och det är faktiskt bara mysigt. Än så länge. Det kan hända att vi vill flytta om ett par år, men just nu känns det som att vi kan bo här ett tag. Jag gillar tanken på att bo trångt (miljösmart och snabbstädat så det förslår) och det finns ju något visst med kunna kombinera litet i stan med landet.
   OM vi skulle vilja flytta så är drömmen att köpa ett stort hus tillsammans med kompisar och dela av i lägenheter. Det är den stora drömmen just nu. Stor kram emma

 2. Snälla recept på äppelkakan! Ser ljuvlig ut.

  1. Visst gör den! Dessvärre slängde människan bara ihop denna PÅ FRI HAND. Inget jag skulle våga mig på om en säger så, men Lisa hon kan det dära …

 3. Jag är kär. I katten arne finaste misse jag sett. Ska nog köpa en sådan ras. Så himla fin jag börja lipa nu på kvällen. Ha det fint.

  1. Ja, visst är den gullig? Och så himla kelig! Sådant gillar en ju.
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny