7. Mitt stökiga hem.

img_2180

Det sjunde uppdraget i decemberutmaningen innehåller mitt stök. Och är det något jag kan är det … stök. Min vardag är som ett skumparty på Kos. Jag liksom vadar genom bös och förstår (F Ö R S T Å R) inte hur människor kan ha så städade hem.
Så här såg det ut på köksgolvet i går. Pennor och kritor ÖVERALLT, böcker, en liten toffla, kuddar, filtar, Majkens rygga som glömdes hemma, bilar och djur.
Att hålla ordning i ett hem med en Emma Sundh och pseudotvillingar är som ett besök i rymden. Oändligt. Tur att John har den ordningsamma genen på sin sida.

img_6115

Inne i barnrummet ser det ut så här. Pusselbitar. Pusselbitar. Pusselbitar. De är överallt!
Hittade en pusselbit i Majkens potta häromdagen. Som tur är så är den inte invigd ännu.
Jag antar att lösningen är att inte ha några saker. Alls.
Eller?

img_2180w

Och ja, så här kan en ju ha det. Men …

img_6017-1

Oftast ser det ut så här. Gamla vinglas, tallrikar på hög, termos, disk, gummisnoddar som Majken dragit ut, välling och juicepaket som påbörjat vandringen från sköljning till återvinning. Och en inknödd blomma som knappt syns eftersom den står bakom en kö av bös.

Vill du hänga på min decemberutmaning via din blogg eller instagram? Gört! Följ hela utmaningen eller plocka ut godbitarna, du väljer!
Hashtagga med #decut2016 så kan vi följa varandra.

Imorgon: 8. Ta ett cheasy familjeportätt. Samla din familj, ta en unge i famnen eller ta en bild tillsammans med en vän.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Så otroligt lättnande att se detta. Sitter just i detta nu och har dåligt samvete över hur stökigt det ser ut, och hur det eskalerade när pianot fick flytta in och det blev mindre plats. Skönt att veta att andra har det likadant!

 2. Så skönt på något vis att se allt kaos, känna att det inte bara jag som bor i kaos (har på riktigt fyra muggar och ett glas bredvid datorn, det där med att ta med till köket och inte bara från köket går ju sådär). Så befriande på något sätt 🙂

  1. Som jag önskade att jag var en sådan där person som lade tillbaka saker där jag hämtade dem …

 3. Det är väl endå lite charmigt med stök? 🙂 Att leva som inne i en katalog tror jag blir rätt trist. Men om du mår dåligt av de, tycker de är jobbigt så kan du be Johan att inspirera Majken att när hon är klar så kan lägga de hon använt i en korg innan nästa dras fram? Eller att ni sätter på peppmusik å alla gör ett ryck innan middagen å röjer, plockar något var? Men som sagt att de är lite stökigt är ju inte hela världen.

  1. Jag försöker införa olika städ-lekar hemma. Majken tycker det är roligt, men mest spännande är det ändå att riva ut allt när en är klar …

 4. Underbart att se andras stök även om en är less på sitt eget. Jag är på jakt efter exakt en sådan rund rosa kudde som syns på första bilden. Snälla berätta var den kommer ifrån, tack.

 5. Har samma problem här hemma med grejjer högt å lågt och ständigt letande efter bortlagda saker.
  Men min briljanta plan är att när min lilla nyblivna ettåring ska börja leka med pussel och lego i framtiden så ska jag sy en stor rund filt med dragsko och snöre i ytterkanten. Så när det är färdiglekt kan man bara dra ihop filten som en stor säck och lägga undan allt på en gång.
  Inte säkert att det kommer funka, men man är ju optimist så jag provar iallafall 🙂

  1. Åh, låter briljant!

Kommentera

Stäng meny