6 månader sedan: Picknick i gröngräset

Nu rasar snön ner från vinterhimlen. Den faller tyst bakom min rygg där jag sitter vid köksbordet. Själv sitter jag och nostalgerar framför sommarbilder från mitt bloggarkiv. Drömmer om nattfågelsång, lukten av sommarlemonad, rullande cykeldäck och fräknar mitt på näsan.
Jag är hopplös.
Jag kan aldrig leva i nuet mer än flyktigt, ta 5 minuter att uppskatta min verklighet, utan ska bara se vad som väntar efter nästa krön. Baratittalite.
Dagdrömmaren i mig är oförmögen att leva mitt liv just nu. I stället traskar jag runt i vinterkängor och imaginärt luktar på försommarens riddarsporrar, tar nattabad och känner armarna klibba i koftan. När sommarsandaletterna åker på och av i gröngräsets majpicknicks, ja, då pressar jag hjärnan att tänka på frusna småtår, nyfallen snö och vad jag önskar mig i julklapp. Vi kan kalla det mitt tidningsarv. Det här med att ha jobbat på magasin i sju år har satt sina spår. Då lever man alltid ungefär fyra månader fram i tiden. Firar jul i september, planerar sommar i februari och spanar in höstens mode i maj.

Just nu är det bara picknickfiltar i huvudet, och jag försöker förbrilt fånga någon form av julkänsla. Tror jag måste vara hard core i år. Köra Skansen-julmarknad, lacka paket och hela fadderittan. Tänkte att jag skulle ta er hjälp för att få lite julstäming. Kan ni inte berätta vad det bästa med julen är – för er?

För just nu är min sinnesvärld ungefär här: Dessa bilder är tagna för exakt 6 månader sedan.
picknick emmas vintage

picknick emmas vintage solglasögon

picknick emmas vintage vichyvatten

picknick emmas vintage john

john midsommarkransen

picknick emmas vintage mariekex

lemonad emmas vintage

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Mitt bästa med julen är utan tvekan alla dofter. Vill nosa på julens lukter hela tiden. Ett tips jag fick var att koka upp en kastrull med vatten, skivad apelsin, nejlikor, och några kanelstänger. Låt stormkoka ett bra tag utan lock och fläkt och DEN lukten alltså. Bästa lägenhetsdoften man kan föreställa sig <3

 2. Det bästa med julen är gemenskapen med nära och kära. Att få samlas och äta gott, prata, vara ute i snön och ge kärlek till varandra i form av julklappar och tid. Det är jul för mig. Tycker även om alla förberedelser. Att baka pepparkakor och lussekatter och göra knäck och kola. Slå in paket och skriva julkort (har redan skrivit alla julkort)! Pricken över i:et är ändå snön. En jul utan snö är ingen riktig jul för mig så just nu hoppas jag att snön ligger kvar ända till jul om inte ännu längre!

  Tack för en fin blogg.
  Kram

 3. Det bästa med julen i år är att min älskade kusin äntligen kommer hem ifrån Afghanistan så att vi kan spela Kotten med våra småkusiner (som nu är 15 och 17 år…………) på julaftons morgon. Och att åka sparkstötting, över den frusna Dalälven, på julaftons kväll, till midnattsmässan i kyrkan där man får värma sig med musik och vänner från byn.

 4. Min bästa julpepp är att kika på alla fönster som nu börjar lysa i natten, full med adventsstjärnor och annat fint. Jag gillar att dra mig in i hemmet och bara dricka te, se på film och baka och umgås med hela familjen. Sedan är det ju även att få fylla hemmet med alla julgrejer, hyacinter som doftar gott, en gran som lyser fint och kanske lite pepparkakor i en burk.

 5. Hyacint, pepparkakshus av egen ritning (ska vara mer avancerat och svårare varje år), apelsiner med nejlikor, egna brända mandlar och julklappsinslagning med julmusik i bakgrunden och en aldrig sinande karaff med glögg!

 6. Oh det bästa med Julen är så mycket, det allra bästa för i år är att det blir min sons första jul. Att få pynta och slå in julklappar till honom, det är magiskt. Sen så brukar jag älska att göra snölyktor som man kan se från fönstret. Ger en riktig julkänsla det! Sen alla lukter, lussekatter och att göra egen adventskalender. Och så att vara med nära och kära. Helt underbart. 🙂

 7. Det bästa med julen för mig är nog ledighet. Framför allt denna jul, längtar så sjukt mycket efter att få vara ledig!

 8. Det bästa med julen är den mysiga känslan av lugn. Att bara kunna vara inne, pynta, fixa och trixa i all oändlighet. Ge bort fina klappar till personer som behöver få ett extra litet leende på läpparna. Att få vara med familj och vänner som annars inte är i stan. Men också det mysiga vädret, den tunna snön och den bitande kylan.

Kommentera

Stäng meny