6 bilder från en viktig lördag

samtycke by emmas vintage

I lördags gick jag och John upp i ottan, klädde på oss varma tröjor och gjorde oss redo för en viktig lördag. Det första viktiga vi gjorde denna dag var att åka pulka ner för junikullen i Midsommarkransen, tillsammans med ett stycke familj: Fatima, Tommie, Isolde och Livia. Tyvärr fick kameran ligga hemma på laddning just under pulkaåkningen, men jag har lovat Isolde att vi ska åka pulka snart igen och då ska härjet minsann plåtas.

När vi pulkat ner för backen, tjutit av magpirr och druckit varm choklad begav vi oss in till Södermalm – för dagens andra viktiga. Manifestation mot sexuellt våld – för samtycke, på Medborgarplatsen.

samtycke by emmas vintage

Fatima och Isolde.

samtycke by emmas vintage

Det var isande kallt ute. Men det kändes enormt viktigt att vara där. Jag är inte mycket för att bara trycka slentrian-“gilla” på random grejer för att visa var jag står. För mig är det viktigt att gå ut, ställa mig på ett torg, visa mitt stöd och säga att nä, vet ni vad, vi är många här som tycker att det här är viktigt, så lyssna på oss.

samtycke by emmas vintage

Och säga att alla ska ha samma chanser i livet, oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller klädsel. Så det så.

södermalm by emmas vintage

Efter manifestationen drack vi varmt kaffe och åt godsaker på Vurma vid Nytorget. Värmde frusna tår innanför igenimmade fönster.

södermalm by emmas vintage

Vid skymningen sa jag “well, well” (Isolde repeterade efter mig), vi tog på oss alla lager sticktröjor igen och sedan vinkade vi hejdå till familjen. Snön dinglade ner över Södermalm, alla näsor var röda och trottoarens medpassagerare halkade ömsom vänster, ömsom höger. Det var isande kallt, men ändå kändes det lite varmt på något vis. Så där varmt som det bara kan kännas när 3 000 människor samlas på en plats för att försöka göra världen lite bättre.

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. gjorde precis samma turné den lördagen, manifestation och vurma. tog till och med bordet efter dig:) börjar få tillbaka känseln i tårna.

  2. Jag var där och det känns bra att veta att du också var det. En vuxen att se upp till och någon som inte bara skriver om klänningar och annat glammigt utan som också tar upp sånt i livet som gör skillnad och på riktigt spelar roll. Som samtycke och andra mänskliga rättigheter. Inte för att inte klänningar är viktigt, för det är det ju också så klart. <3

  3. Önskar att jag också hade haft möjlighet att åka dit! Det är en sådan fruktansvärt viktig sak verkligen.

Kommentera

Stäng meny