Läs detta.

Detta är viktigt, så läs gärna hela inlägget. Your future me kommer att vara stolt. Att du gjorde något när du hade chansen.

Jag och @klimatklubben.se suttit i stormöte med en rad miljöorganisationer som mobiliserar för att påverka att Sverige undviker 1 miljon ton i ökade utsläpp. Vi tar det igen: 1 miljon ton ökade utsläpp.
Alla behövs. Du, din polare, din granne och Flen och hens moster (nytt uttryck from now on). Alla har en röst och en möjlighet att påverka. Och just den rösten behövs. Prick nu.

Just nu ligger beslutet om Preem ska få bygga ut sitt oljeraffinaderi i Lysekil på regeringens bord. En utbyggnad skulle innebära 1 miljon ton i ökade utsläpp. Per år. Och hur var det nu? Var det läge att öka utsläppen, eller skulle vi minska?

Trots att vi är mitt uppe i en pandemi så hotas vi av en större och mer permanent kris, ett hot om stigande temperaturer som riskerar flera miljoner människors liv. Och kan innebära FLER pandemier.
Sverige har som land klimatmål, men genom en utbyggnad kommer det bli svårt – om omöjligt – att nå dem.

Så nu gäller det att kavla upp ärmarna och göra skillnad. Vad kan du göra?
1. Gör som över 30 000 andra: Skriv under namninsamlingen hos Mitt skifte.
2. Mejla en politiker. Mallar finns här – lätt som en plätt 🌱.
3. Dela inlägg, berätta att du försöker påverka och putta andra till att göra samma sak. Sååå viktigt. Peppa andra att skriva på namninsamlingen !
4. Prata om Preemraff. Fler behöver få veta vad som sker, right?

Vill du läsa mer? Här hittar du 19 frågor och svar om Preemraff.

Okej? Nu gör vi detta!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Så bra! Maila också era egna kommunpolitiker! De lyssnar och skyller på att de måste ha stöd från folket förstås men det får junte bli att de inte gör nåt för de tror att vi inte bryr oss! Så maila era kommunalråd och skicka medborgarförslag om att utlysa klimatnödläge! Här finns en färdig mall: https://klimatsverige.se/klimatsverige/medborgarforlag-for-klimatnodlage/

  1. JA! Så bra! Jag skriver ett inlägg om detta, och bara detta under dagen!
   TACK Anna!
   Kram emma

 2. Hej! Jag blir lite ledsen när jag ser de här inläggen hos bloggare. Såg även att underbaraclara gjort ett inlägg om detta. Naturskyddsföreningen är inte en objektiv tillförlitlig källa. Jag jobbar med dessa frågor dagligen, 8 h om dagen och har gjort det i över tio år. Det finns, trots vad N-föreningen anger, många positiva konsekvenser för miljön med att utbyggnaden sker just här av Preem. Jag skulle önska att ”folk” inte ser så ensidig på miljöfrågan när de väl engagerar sig. Både du och Clara är bloggare jag annars läser just pga detta engagemang. N-föreningen är väldigt ensidiga i sitt sätt att argumentera och ibland okunniga. Läs MÖDs utlåtande istället.

  1. Vilka positiva efterföljder skulle komma med en utbyggnad av Preemraff anser du?

Kommentera

Stäng meny