3. 10 egenskaper som jag gillar hos mig själv (+ 10 som jag inte är superförtjust i)

basker_emma_2

God kväll alla lördagsfirare! Medan jag tittar på “Crown” med ena ögat tänkte jag snegla på skärmen med det andra och skaka ner uppdrag nummer 3 i decemberutmaningen.
Och vad finner jag där? Jo, en lista! Detgillarjagva!
Listan innehåller:
10 egenskaper som jag gillar hos mig själv (och 10 som jag inte är superförtjust i).

1. Uppfinningsrik. Bubblar av idéer. Min hjärna är som en popcornmaskin och jag har hundra projekt på gång. Min partner John säger ofta att jag skulle behöva minst en assistent för att kunna förverkliga allt jag kommer på.
2. Estetisk. Jag har ett öga för att få fram finheter i ful-vardagen.  
3. Driftig. Det är få saker som slipper genom mina fingrar. Vill jag något så ser jag till att få det gjort, om det så är att starta företag (eller två), släppa böcker, dra i gång loppisar, bloppisar, bloggnätverk eller baxa tunga fåtöljer tre trappor utan hiss. Allt är möjligt tills motsatsen bevisas!
4. Händig. Jag gillar skit under naglarna. Att gräva, baxa, tapetsera, meka, måla, ta i med hela kroppen och ratta en slagborr. Nu kan jag även ratta en cirkelsåg.
5. Noll tolerans. Jag vägrar skitsnack.
6. Optimistisk. Det är få saker som får mig att sloka. Jag är en seg jävel.
7. Gränslös. Jag är ingen nätt liten chiffonjé, nej, nej, jag är en stor hörnsoffa som kräver sin plats.
8. Empatisk. Jag är en känslomänniska som känner av stämningar och läser av människor varje sekund. Om någon mår dåligt kan jag inte släppa det, jag måste försöka hjälpa.
9. Skev i huvudet. Det är något som inte står rätt till däroppe. Och det gillar jag.
10. Engagerad. Vill förändra världen. Jag väntar inte på att någon annan gör det åt mig.

And not so much …
1. Nybörjar-feg.
 Jag hatar att vara nybörjare. Jag är så otålig och vill vara expert på studs. Men jag jobbar på min feghet genom att kasta mig in i saker jag inte kan något om.
2. Andra för mig själv. Jag lägger mig platt för att andra ska må bättre och jag hatar det.
3. Tyck om mig! Jag vill att alla ska tycka om mig och det är en jäkligt dålig egenskap. För det är nämligen en omöjlighet. Men jag jobbar på att fullständigt skita i om andra inte förstår min briljans. Their loss.
4. Jag kan inte låta saker vara. Om något skaver måste jag gå till botten med det. På en gång. Om en nära sms:ar att det är något vi måste prata om, men att vi kan ta “det sen” måste jag ringa upp. Klarar inte av tystnaden. Pallar inte analys, måste lösa.
5. Dålig på att lyssna. Ibland är jag dålig på att lyssna, vill lösa, försöka hitta vägar, hjälpa. Men ibland behöver en ju bara lyssna, finnas där. Jag jobbar på att bli bättre på det.
6. Grino. Jag börjar grina när jag blir arg istället för att använda ilskan konstruktivt.
7. Destruktiv. Det finns destruktivitet i mig och jag önskar att inte var så.
8. Hård mot mig själv. Jag felsöker hos mig själv innan jag felsöker min omgivning, istället för tvärtom. Jobbar på det också.
9. Höga krav. Jag är en prestationsmänniska och har enormt höga krav på mig själv. Även om jag får mycket gjort och ofta beskrivs efter mina prestationer så finns det inget vackrare (enligt mig) än människor som är varma. Spela roll vad en gör liksom, huvudsaken är ju att en är härlig tänker jag.
10. Osäker. Jag kan bli så in i bomben osäker. Är jag älskad? Uppskattad?
Jag behöver mycket bekräftelse, men önskar ju så klart att den bekräftelsen kunde komma från mig själv istället, men nej.  Är det något jag VERKLIGEN inte vill föra vidare till mina kids så är det den känslan. De ska banne mig känna sig fullkomligt självklara.

Vill du hänga på min decemberutmaning via din blogg eller instagram? Gört! Följ hela utmaningen eller plocka ut godbitarna, du väljer!
Hashtagga med #decut2016 så kan vi följa varandra.

Imorgon: 4. Mitt största guilty pleasure. Vad gör du när ingen annan ser? Berätta/visa/youtuba om ditt ”guilty pleasure”.

Foto: Isabelle Pedersen.

Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Det där med att börja grina när en blir arg alltså. Precis sådan är jag med och det är verkligen lite opraktiskt när argheten faktiskt är förtjänt att komma ut på något annat sätt…

  1. Verkligen!

 2. Helt otroligt, äntligen en lista som jag kan känna igen mig själv i punkt för punkt. Iaf not so much-delen. Men jag jobbar också på och hoppas att vid samma tid nästa år kunna stryka de flesta av de där punkterna.

  1. Åh, älskar tanken på att ge sig själv ett år!

 3. Åh vilken härlig lista! Känner igen mig en del, men har också förändrats mycket de senaste åren och lärt mig att hantera ilskan bättre, sätta gränser för mig själv. Så skönt. Jag tycker ofta att mina bästa egenskaper också blir mina sämsta, när de går till överdrift. Som att jag är väldigt ambitiös, men därför också sätter höga krav på mig själv och andra.

  1. Jag håller helt och hållet med dig! Mina bästa egenskaper är också mina sämsta, på alla sätt och vis.
   KRAM

 4. Jösses! Kunde pricka in 7 punkter på inte-gilla listan som även stämmer på mig… Varför är det så här ?? Det är ju fasiken beklämmande!! Å andra sidan så är man medveten om något man inte är nöjd med så kan man ändra på det. Jag tänker dock vägra att skämmas över att jag grinar när jag blir arg…deal with it säger jag till den som har synpunkter på det. Det här är jag! Säger som Mia Skäringer: Det är kanske alla andra som är under-känsliga!!

  1. AAAAMEN! Heja dig!

 5. gudars, 9 av 10 på not-so-much listan. känns på ett sätt bra att jag inte är ensam i det, men det är ju inte så bra att vara så hård mot sig själv. jag ska (liksom kommentatorn hannah) jobba på att stryka ett par punkter till nästa år.

Kommentera

Stäng meny