Utflykt under äppelträden

Innan vi pep till Gotland hann vi med lite Stockholms-utflykt, nämligen till ett av mina absoluta favoritställen utanför tull, Slottsträdgården Ulriksdal.
Som en oas för stadsungar att springa fritt mellan äppelträden och gräva ner sina små fingrar i jord.

Eller som den här tokfranerskan – klättra i träd.

Själv ställde jag upp mig i givakt i full juniuniform, som sig bör. Herregud vad glad jag är att slippa alla tusen lager vinterkläder och lufta ben och stjärt i det fria. Eller ja, alltså kanske inte stjärt, jag bär ju trot allt underkläder. Eller?

Mellan vallning av barn hann jag kika in bland alla blommor, inne i ett av de gigantiska växthusen. Här blommar det så att det värker i ögonen. Vackert så det förslår.
Men egentligen tycker jag mest om avdelningen för perenner. Det är latmasken i mig som talar. Saker som liksom kikar upp per automatik i jorden, hur finemang är inte det?

Plus att denna limpa låg på perennavdeningen och vaktade pioner med sina nio liv.
Alltså katt … jag måste ha en, eller hur?  

Bodil shake:ade ju en del också. Det är ju trots allt en slottsträdgård. Bara det bästa shake:et är fint nog. 

Lekta ofrivillig kurrangömma med Majken som smet i väg och ville känna in varenda jordmån. Älskade unge!

Fick jag med mig något hem då? Jajemänsan! Rosa astillbe och rosa jättevallmo! Min perennrabatt kommer bli så fin. Och rosa.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. Vilka härliga färger! Och vilken lycka att planera rabatter och odlingar, på Gotland dessutom! Är lite avundsjuk ska jag erkänna! Men som underbara Clara sa, avundsjukan är min drivkraft! Måste nog börja övertala sambon om att planera ännu en rabatt på vår lilla tomt! Lycka till med planterandet och med jorden under naglarna! Kram

  2. En juniform helt enkelt, du som gillar att leka med ord

  3. Allså älskar din självdistans i kommentarer och berättelser om livet. Du har verkligen något unikt i det!!

    1. <3

  4. Majkens yviga frisyr på sista bilden, så himla mycket sommar över den bilden och frisyren! Mitt hår såg ut så där under hela min barndom, solblekt och yvigt i vinden. Fint!

  5. Bästa stället!! Här var min farfar trädgårdsmästarbarn när han var runt 7-års åldern så när jag och mina barn åker dit försöker jag se honom framför mig när han rasade på gräsmattan och bland träden (lite längre in i parken för han var nog inte tillåten att leka nära slottet). Jag ser också framför mig Gustav III:s änka Sofia Magdalena som flyttade hit efter mordet och hur hon promenerat runt i trädgården med längtan efter sin minsta son som dog som spädis och kanske med en undran hur livet hade blivit om hon inte varit en dansk prinsessa…

    Kan verkligen tipsa om cafeet vid orangeriet som har gudomliga citron och marängtårtbitar!! Stora som hus!! Mums!!!

Kommentera

Stäng meny