24 timmar Värmland 4-ever

IMG_1794

I november ramlade ett handskrivet brev ner genom brevinkastet på tre trappor i Midsommarkransen. Det var en inbjudan till ett Kanu-Larssons fantastiskt dygn – med hotell, middag och fest – signerat mina kompisar Fatima och Marie.
Vi kan väl säga så här: Grin!
Ja, det blev ett litet grinkalas den där gråa tråk-novemberdagen. Inte nog med att jag får ett handskrivet brev (!) av några vänner, de bjuder in till häng och har planerat ett dygn tillsammans med några av mitt livs bästa, mitt Värmlandsgäng.

När jag började gymnasiet i Karlstad svetsades jag samman med människor som liksom fångade varje ven av mig. Vi skrattade tills vi kissade på oss, grät över kärleksspillror, dansade tills solen gick opp, fikade (och pratade) bort timmar, delade våra innersta tankar, festivalhärjade i Hultsfredsleran, badade i Klarälven i arla morgonstund, hånglade oss igenom Kos (och några andra ställen), plockade upp varandra när tårar bara rann, stod upp för varandra och tog rygg.

Någonstans där, mitt i allt, hittade jag vänskaper för livet, men också … mig själv. Genom åren har några tillkommit till detta brokiga gäng av individer, men det känns liksom som att de var med från början. Du vet, när kemin bara klaffar.
Även om vissa av oss inte hörs så ofta, så är det som de ändå finns där. Som ett fundament.
Jag flyttade från Värmland till Stockholm 2002 (en hög slog följe några år senare) , men hela tiden är det som att jag har en bas där i Hot-land. När livet stormar är det som att jag står med fötterna i betong någonstans där i Värmlands-jorden. För där kan jag liksom alltid bara vara … jag.
Och nu skulle hela det här brokiga gänget ses för 24 timmar Värmland-häng i Stockholm! Lyckan!

IMG_5832 IMG_5868

Dagen började med lunch på NK och en runda på stan. Här gör jag & other stories tillsammans med Nina och Åberg som (jag bodde i ett kollektiv med i Stockholm under ett par år och hänger med för jämnan). Efter att ha gjort Stockholm city kvistade vi till hotellet, snajdade om och mötte upp Fatima och de andra i baren.

IMG_1909

IMG_1912

 

Nina (aka min rumskamrat) var så laddad kan jag lova. Mest på att sova EN HEL NATT (ostört) i hotellsäng (något som alla småbarnsföräldrar var ganska så taggade på) och bubbel.

IMG_1958

Vid 21-snåret barrikaderade vi restaurangen, beställde mat och pimplade bubbel. Här har vi Hanna (vi hängde under gymnasiet och reste till Grekland tillsammans) och Sofia (vi gick i samma klass (och nu hon bor i Stockholm, yey!)). IMG_1940s

Här är vi! 12 glada eller ja, 11 är det ju faktiskt på bilden, jag tar ju kort)!

IMG_1966
Sara. Blir varm i hjärtat av denna människa. Vi gick i samma klass, delade den skevaste humor och skrev låtar tillsammans. Spelade in en skiva gjorde vi också (insert ap-emoji som håller för ögonen)

IMG_1975

Vi beställde in mat, snofsade i oss och babblade.

IMG_1949

Marie och Fatima (som anordnade detta) i en high five. Marie är en av de där vännerna som jag lärde känna efter att jag flyttat från Karlstad. Hon är den rivigaste jag känner! Omtänksam, inspirerande och med ett jävla anamma. När jag är förvirrad i min vardag tänker jag ofta “what would Marie do?”. Det är den typen av människa.

IMG_1930IMG_1979

Efterrätten kom in. Nomnomnom.
Därefter lämnar vi vårt lååååånga bord, jag råkar (med min stora gravidkropp) rucka till någon form av inredning i restaurangen vilket gör att jag drabbas av ett skrattanfall (på richterskalan en 9:an). Eftersom jag är gravid håller jag på att fullständigt kissa på mig, så jag liksom ålar mig ut genom den fullsatta restaurangen medan jag kniper för kung och fosterland. Denna syn.
Vi tar oss upp på rummet. På något vis.

IMG_1820

I rum 304 har det laddats med bubbel.
Längst till höger har vi Carro. Vi fann varandra i kommuns sjukaste humor i ettan på gymnasiet. Den har vi kvar.
IMG_1816

… quiz. De här två hade gjort en frågesport om alla som var med. Det var mer eller mindre pinsamma/avslöjande saker som kom upp kan jag meddela. Ändå kanske snäll fråga gällande mig, med tanke på all information som dessa människor besitter … Eh.
Och Fatima till höger kan jag beskriva som mitt livs cabaré. Det är liksom alltid en show att umgås med Fatima. En show man inte vill missa.
Vi har festvalålat, Greklands-härjat och bott tillsammans i en etta i Karlstad. Mig kommer hon aldrig bli av med.
IMG_1802

Härliga snygg-Lina (med det mest smittande skrattet) har vi här. Vi gick i samma klass under gymnasiet och nu bor vi nästgårds från varandra i Stockholm. Lyx!IMG_1829

Tummat bubbel.

IMG_1856

Och så Emma! Vi gick i samma klass i ettan på gymnasiet och hängde ungefär HELA tiden, läste varandras dagböcker och delade allt.IMG_1852

Det vinnande laget i quizet vann en … vandringspokal. Den ska tydligen med på nästa 24-timmars-häng-tripp (som redan är planerad!). IMG_1862

Det nyaste tillskottet i denna samling människor är Annika, som flyttade till Karlstad efter att jag hade flyttat därifrån. Fail. Hon kan vara något av det roligaste som gått i ett par skor.

IMG_1887

Nina. Jag har ju glömt att prata om Nina! Åh, Nina! Hänsynslöst roliga, skeva och smarta Nina.
Vi har gjort ungefär allt tillsammans. Till en början var jag fullkomligt livrädd för Nina. Hon hade skåp ovanför mig i gymnasiet och jag höll på att pinka på mig varje gång hon närmade sig. Tappade pärmar, böcker och blev högröd i ansiktet.
Sedan lärde jag känna henne. Vi har festivaldansat i leran, bott i kollektiv i Stockholm och nu bor vi några kvarter från varandra. Ses minst en gång i veckan.

IMG_1889

Och Åberg. Varma, kriminellt roliga Åberg. Med de finaste skrattgroparna.  Vi har samma förflutna som mig och Nina, minus att Åberg bor i Göteborg nu. Men vi hörs ungefär … varje dag. IMG_1884

Medan Stockholms-natten bredde ut sig utanför fönstret så dansade vi loss tills det blev dags att dela upp oss. I ett gå ut-gäng och ett sova-hela-natten-gäng.

IMG_1899

 

Men först. En gruppbild.IMG_1986I vinets ångor lästes det Selma Lagerlöf och sedan somnade vi i våra sängar till utfade:ande babbel.

 

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Låter helt underbart 🙂 Men vad avundsjuk jag blir, har inga sådana vänner…

  2. Åh vad fint, jag önskar att jag hade sådana vänner <3 Låter som ett supermysigt 24h-träff.

  3. Wow Emma ❤️ Tack!!

  4. Åh Det finns så mycket att säga att jag inte kommer på något alls. Så himla fint alltihop. Och grymt tjusiga bilder! ❤️

Kommentera

Stäng meny