2018 genom 29 glömda bilder (del 2)

Hej på er!
I går rabblade jag ju upp en parallell verklighet av gamla, bortglömda bilder från 2018. Jag hann från till juli innan natten kom och nu – dagen innan nyårsafton – så kommer resten av raddan.

Och nästa etapp började här. Vid havet på Gotland. För det badades orimligt mycket på grund av hettan.

Vi hade besök på torpet och bjöd på vatten-fika på trappan (innan det var dags att bege sig bort därifrån för att hitta svalka och skugga).

Hettan, svetten och sökandet efter skugga. Och hav utan alger. Pöh.

Det var juli, men såg ut som höst.

Sommarens mest misslyckade dag vände här. Vi skulle egentligen åkt till Visby för att göra några ärenden, men det var elavbrott och alla butiker var stänga. Så vi åkte mot självplock på Stora Tollby, men när vi skulle svänga av öste regnet ner och barnen skrek. Så vi åkte till Slite för att äta mat. Där var det solklart. Satte oss på uteserveringen och började äta. Då kom regnet. Så vi sökte skydd i en gammal parkscen. Åt mat och hade det hur mysigt som helst.

Vi gick sena eftermiddagspromenader i julisolen och barnen frågade om det var vinter nu eftersom träden inte hade några löv.

Köpte barnens sängar i en antikbutik i Slite och hade dem stående i trädgården i brist på plats inomhus. Här satt jag och jobbade så fort det blev kväll och flugorna behagade ge mig en paus. Det var himla härligt.

Åkte förbi Stånga och köpte en ros som hette Lill Lindfors och solhatt. Helt idiotiskt at plantera när det är så torrt ju, men ibland är en bara inte så himla smart (men blommorna tog sig TROTS detta).

Detta kanske var sommarens härligaste projekt! Det var sjukt mycket flugor på torpet i somras, alltså SJUKT mycket. Och hett så svetten lackade.
Så jag köpte virke och rotade fram det här metallnätet som jag fick på loppis för två år sedan.
Inget plastnät här inte, utan the real deal. Hade tänkt göra myggfönster av det, men fick en bättre idé: myggdörr. Eller flugdörr då.

Hade ägnat halva sommaren åt att måla dörren i den PERFEKTA nyanser av kimrök, och hade lite linolja kvar …

Så jag byggde ihop en nätdörr och målade den i samma nyans. Ah! Så skönt det var att fläkta ur torpet.

Plockade lavendel, lavendel och åter lavendel innan det var dags att lämna torpet och Gotland för sommaren.

Åkte hem till Midsommarkransen och införskaffade det här från bästa Mimmi Staaf. Borste från Iris hantverk och ekologiska handdukar från Ferm living.

Färgade tyger i lökskal och avokado! Varför färgar jag inte allt är min stora fråga?

Rände på Byggfabriken en gång i halvtimmen kändes det som för att hitta färg till lägenheten. Sprang förbi de här färgburkarna och ville färgsätta ett helt hus! Så mycket vackra kulörter. Och ekologiska!

Målade vardagsrummet i grått och drack öl.

Majken fick borelia, var förlamad i halva ansiktet och vi hängde på SÖS varje dag i 10 dagar för att få antibiotika. Stackars lilla älsklingen <3 Så otroligt tapper!

Pep i väg på äventyr till det här vackra och fick med mig detta hem.

Det blev höst och blev avis på Majkens stil.

Köpte mig en rumslönn hos min fina vän AfarinTellus blommor.

De här kom och hälsade på i Midsommarkransen! Årets bästa (matchade) fynd!
Amanda och jag hade hörts mejlledes sedan förra sommaren på grund av det det här ödehuset. DHennes pappa bor precis i närheten och spenderade sommaren åt att gräva i ödehusets historia, fika med grannar och försöka veta mer. Så i somras sprang vi på varandra på loppisen i Slite. Amanda med öppen famn,  ett “HEEEEEEJ, DET ÄR JAG ÖDEHUS-AMANDA” och kommuns gladaste fejs.
Nu känns det som vi känt varandra ett halvt liv. Det är många en träffar som en BORDE klicka med på direkten, rent teoretiskt. Men att sitta i Amanda, Martin och lilla Dianas kök och käka pasta och köttbullar en söndag har aldrig känts mer naturligt. Och de passar jävligt bra i gult också.

Åkte till torpet och stor i fårhagen ba.

Och tog en lunch med de här två. Johanna Nilsson som har bara träffat två gånger tidigare och så Maria Soxbo som jag hade skrivit en debattartikel om klimatet tillsammans med. Vi tog en lunch på Urban deli och spånade om vi skulle göra något mer. Kanske starta en Klimatklubb, hahaha.
Klipp till tre månader senare: Över 26 000 medlemmar i Klimatklubben och ett bokkontrakt!

Gick klädd i vinrött, rosa och gult mest hela tiden. 

Och blev bjuden på kalas hela två gånger hemma hos Volang-Linda. Fönstret i hennes kök är magiskt.   

Någons soppåse och min unge.

Mötte upp de här viktiga, bra:iga på AB café också. Karoline (och hunden Kosmo) och Matilda som jag anordnar Kransenloppis med. Är så glad för dem!

Hade en grön soffa då, men den byttes snart ut mot en rosa dröm och så helt plötsligt var jag i kapp med allt bloggande. Det var 2018 det! Har ju glömt 9000 bilder (förmodligen), men jaja. Någonstans måste en ju dra en gräns.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. https://www.youtube.com/watch?v=VZ7mrp8BMpA

    Hon är på andra sidan dig,. Vad har du att säga om denna delen av våran världsbefolkning. Detta är även en del av den “svenska” delen av oss. Den som går till öob och rusta för att köpra skit till lågpris. För många här gör även så att de tror de är maerikaner och shoppar sonika, Jag gillar dig och det du står för men samtidigt är det som vanligt befriat från de “normala” de “som inte finns”.

Kommentera

Stäng meny