18 bilder midsommar

I fredags morse gick dammsugaren med full gas på #siggetorpet. Det nalkades midsommargäster och då måste ju en stökfamilj av rang reda ut trasslet så gästerna hittar in.
Fokus för mig brukar emellertid ligga på ganska lite plocka undan och desto mer piff.
Jag dukade under äppelträdet, gjorde kransar och här är jag mitt uppe i det livsviktiga operation hänga upp rislyktor och honeycombs i äppelträdet. 

Vi har en hel äng (och en hästhage) som tillhör torpet, men just nu växer det mest klöver och gräs där. Så småningom vill jag ha en äkta blomsteräng där.

Midsommar firades i den här blårandiga klänningen från Beyond retro, en klänning som man kan dela till kjol och blus. Hej hajk! Förmodligen går den att förvandla till en helikopter med hjälp av en kapsyl och en trådrulle.

Snart rullade gästerna in, våra härliga vänner som bor i Visby. Jens, Mallan och deras kids Ebbot, Moses och Juno. Här kraschas familjefotot av Bodil.
Det kokades färskpotatis, yppades sillburkar och gräslöken hackades.

Tjongpang så stod hela midsommarbuffén på bordet. Undertecknad kan ej ta åt sig credden pga höll ju i vanlig ordning på med piff och jox.

Mumsade i mig det här (och lite till). Älskar senapssill. Och massor av gräddfil och lök.

Efter lunchen pep vi i väg till ett midsommarfriande i Dalhem. Här är jag och Majken. Hon var inte alls på humör för midsommarfirande utan ville bara bli buren. Ganska o-Majkigt. Men mysigt att få gå runt med den här på armen (som annars far runt som en virvelvind). 

Därefter blev det hötaxi hem. Eller ja, i alla fall för John och Majken

Medan jag och Bodil drog hem med det här gänget.

Bodil och Moses.

Efter att John och Majken fått en rundtur i hela socknen (och in i varenda skjortärm) kom de äntligen hem med hötaxin.

Med en timme traktordarr i rumpan klev de ut. Sedan dess har Majken inte pratat om något annat än den där traktorn (trots att hon tydligen grät halva vägen). 

Mellan dunkkurragömma och middag läkte vi traktorskaksrumpan här.

Sedan ville Majken upp hit. Hennes bästa plats!
Vinden. 

Vi kikade ut över trädgården från fönstret och kom på att vi nog skulle ha ett rep mellan äppelträdet och fönstret så vi kunde skicka hemliga meddelanden med en korg. 

Nere vid middagsbordet satt Bodil redo med mat. Inget trug där inte (än så länge).  

Vi åt grillat, vilket Ebbot och Moses demonstrerar så fint.
Efter middagen lades barn och sedan tände vi fotogenlampor och ljus och öppnade spelhålan. Sällskapsspel, ost och vin in på nattkröken blev det.

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Så fantastiskt otroligt fint det ser ut!! Och taxin dårå, Algot hade dött. Och sol! Så lylligt. Hos oss ösregnade det men till sist blev det ganska mysigt när vi akut-städade ladan och häckade där tillsammans med ladusvalorna 🙂

    1. Men åh, lät ju helt underbart!!!! Vill också ha en lada.

  2. Hejhej!

    Ville bara skicka en stor varm sommarkram. Jösses vad jag gillar din blogg! Dina formuleringar, dina bilder och bredden i innehållet. Blir alltid varm i hjärtat när jag kikar in här!

    Maria från Göteborg

    1. Herregud vad jag tycker om dig just nu!!!! Kram Emma

Kommentera

Stäng meny