14 månader.

barnkläder barnskor kavat uni vintage

Bebisdagar är svunna tider, långa barnvagnspromenader med sovande unge likaså.  Majken har liksom blivit ett … barn.
Innan Majken kom till världen hade jag ungefär noll erfarenhet av barn och trodde att de där små liven skulle vara bebisar i all evighet. Men så var det ju inte. Den där spädbarnsåldern var ju försvinnande kort visade det sig. I ett nafs har Majken blivit en alldeles egen individ med bestämda åsikter, begynnande ord och spring i benen. En spexig, orädd sådan som värmer mitt hjärta av sin blotta uppenbarelse.

Inspirerad av bloggen Hej Regina bara måste jag kladda ner Majken, the 14 månaders version.

– Högst på Majkens lista står pippifåglar och hundar. Katter näst på tur. Hon har lärt sig att klappa fint, men kan inte riktigt motstå svansar …
– Surnar till av att äta citron, men fortsätter sedan att sörpla i sig i all evighet.
– Bästa leken? Kurragömma bakom sammetsdraperierna i barnrummet, leka i sandlådan, åka rutschkana och klättra upp för koffertarna i vårt sovrum och sedan slänga sig på sängen.
– Skrattar hejdlöst och börjar dansa åt ett sjungande födelsedagskort som hon fick av sin farmor och farfar. Den skriker “Graaaaaaattis” och spelar sedan “La bamba“.
– Har kommit in i en härlig mysfas där hon givmilt delar ut kramar till höger och vänster. Jämnåriga Gertrude (som bor i samma trappuppgång) fick sig ett par oönskade kram-doser igår. Jag höll på att börja grina, så gulligt var det.
– Dansar till Beyonces 7/11. Ja, jag erkänner, jag har haft ett finger med i spelet genom att spela den och shake:a preggomagen kriminellt ofta. Okej, varje morgon.
– Har precis lärt sig att lukta på blommor och sörpla pärondryck ur sugrör.
– Äter helst melon och ägg. Blir HELT galen när en ens nämner ordet “ägg”.
– Sover numera hela nätter. Ja, om en räknar att hela nätter slutar klockan 05:00. Somnar helst vid 19-snåret till boken “God natt Alfons Åberg”.
– Besatt av Nicke Nyfiken, napp och att bära en turkos pappersbox på huvudet. Don’t ask me why …
IMG_8303

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. SÅ himla kul att läsa!
    Det var som om att du beskrev min unge, från början till slut! Han är dock ett par månader äldre men ganska på pricken lik ändå.

    1. Vad roligt att det stämmer in på ditt barn också. Man vet ju inte hur mycket tok de hittar på själva, vad som är fas och vad som är personlighet. Hur som – VÄLDIGT roligt!
      Kram

Kommentera

Stäng meny