10 saker jag drömmer om just nu

1. Drömhuset. Ett hus utanför stan, med friskt luft och med en lummig trädgård. Jag vill ju bo i Midsommarkransen, men lantisen i mig drömmer om ett gammalt hus i sekelskiftesstil, med vacker veranda, snickerier och underbara detaljer. Eller kanske ett torp.

IMG_5863

2. Att hitta ett nytt, kärleksfullt hem åt katten Sockan. Det smärtar så grövligt mycket, men han mår verkligen som en prins bland ängar och syrénbuskar. Inte i en lägenhet på 60 kvadrat.

lillelovaknits
3.  Söta barnkläder till skrutten som ligger i min mage. Helst begagnade så klart, alternativt av så bra kvalitet att de håller i tre generationer. Eller mer.
4. En mer miljösmart politik. Det är helt sinnessjukt att pengar i plånboken går före miljön, för om vi inte har någon värld att leva i så kommer ändå inte pengar betyda något.
5. Tracks i P3 (med Kaj Kindvall). Jag saknar Tracks, Kajs röst och att få en eftermiddag av uppdatering. Alltså, jag saknar!
6. Medmänskligare värld. Jag drömmer om att världen blir varmare och mer medmänskligt. Jag är så trött på människor som sätter armbågar rakt i gravidmagen bara för att kunna tränga sig fram i folkmassan på tunnelbanan. Omtanken om andra kan mätas lika lång som snoppen på amöba – om det så handlar om stressade armbågar i trängseln eller om att ge andra utsätta, krigsdrabbade människor hjälp i vårt rika, vackra och trygga land. Jag drömmer om ett Sverige där pengar och tid inte styr våra hjärnor och handlingar, utan omtanken om våra medmänniskor.
7. Det blodröda fältet. Gah! Förkyld och sängliggande som jag är har jag sträckkollat igenom alla TV-serier. Högst på min lista ligger kostymdramat “Det blodröda fältet”. Nu måste jag vänta en hel vecka på att nästa avsnitt ska läggas upp på SVTplay.se. När SVT ändå är i gång får de gärna slänga upp fler historiska dokumentärer och “Året var …”. Nu har jag nämligen sett allt om Andra världskriget, spännande tidsdokument och historiska personporträtt, och är hungrig på mer.
8. Hej livet. Mest av allt så drömmer jag om att mitt illamående ska gå över. Morgonillamående är ett skämt, jag är illamående dygnet runt, och efter de där värsta illamående-attackerna blir jag så matt att jag måste sova i tolv timmar i sträck (därav lite dålig blogguppdatering vissa dagar). En positiv sak är så klart att det är svårt att missa att jag är gravid. Inget snack om saken (särskilt inte efter att jag och John var på ultraljud i måndags och såg en sprattlande sparvel som är beräknad till – TADAAA – Internationella kvinnodagen den 8 mars (något som jag kan ha skrikit till barnmorskan i ett peppat lyckorus). Lång parentes).
Men jag kan ändå inte sluta drömma om att må lite bättre, bli sugen på mat (pizza och granny smith-äpplen är det enda jag kan tänka mig att äta) och kunna dricka kaffe igen (blir illamående av blotta doften).
IMG_0687-Recovered IMG_0741

9.  Hösten i Värmland. Snart ska potatisen opp ur trädgårdslandet hemma i Värmland och då åker jag hem, hjälper till att få upp knölarna och får riktigt mycket skit under naglarna. Det blir grejer det.

10. Pennkjolar. Jag erkänner, jag har haft samma outfit på mig sedan i fyra dagar nu, jag blir nämligen så rysligt illamående när kläderna sitter åt. Nu drömmer jag om att sy pennkjolar i alla höstens kulörter, gärna sådana som jag kan ha även efter graviditeten och (så klart) helst av begagnade tyger. Ska bara leta lite tyger, sedan börjar operation pennkjol!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Hej

  Det där med illamående dygnet runt känner jag igen. Kaffe och Choklad (som är två viktiga beståndsdelar i min vanliga kost) gick inte ner, så äckligt. Det blev lite bättre för mig efter v 20 med illamående och sporadiska kaffe-latte och glass med chokladöverdrag började jag kunna äta efter v25

  Mitt ända tips när det gäller illamående: äta det du är sugen på och på tider som passar dig, strunta i BM alla skorpor, äta på morgonen osv. Kvinnokroppen är en smart varelse som säger till om vad den behöver.

 2. Inga orimliga önskningar alls. Och jag hoppas också på en hjärtligare värld. Kram!

 3. Ja til drömhuset, en mer miljösmart politik, en mer medmännskligare värd och pennkjolar! (Och høsten hemma i Norge)

 4. Åh vilken fin önskelista! Jag önskar också att fler brydde sig om miljön och röstade grönt, kan inte fatta att det antingen är SD eller MP som blir Sveriges tredje största parti *rys*. Apropå illamåendet så har du säkert testat det mesta redan, så jag ska inte komma med några råd eller säga “det kommer att gå över”, det suger helvetets röv att må gravidilla och därmed punkt. När det gick över för mig (i vecka 17) så hjulade jag hela vägen in i affären. Hoppas att det går över för dig snart, helst redan imorgon! *håller tummar och fuskar med lite hokus pokus* När jag var gravid använde jag pennkjolar i bomull som jag fyndade bl a second hand, stretchigt som tusan och hur sköna som helst – hade på mig varje dag fram till BF. Och just det – sista grejen nu – jag drack inte kaffe på hela graviditeten. Mådde illa av doften heeeela preggotiden. Men en vecka efter att Leo kom så var det som bortblåst och nu drar jag 2-4 koppar som vanligt. Ha en finfin kväll! Massa kramar och tack för en grym lista

 5. Mkt igenkänning här… Min snart femåriga tös var beräknad till samma datum (kom dagen efter). Och jag kunde också bara äta granny smith-äpplen (dock inte pizza) och ja, kaffedoften var vidrig ända fram till min flicka kom till världen.

  Håll ut, förhoppningsvis går illamåendet över snart!

 6. Jag känner verkligen igen mej! Jag har haft gravid illamående from hell! Spytt oavbrutet i 7! Månader och ändå har jag gått igenom det 3 ggr dum som jag är!!en det var värt varje sekund! Även fast det inte kändes som man skulle överleva men det gjorde jag och mitt tredje underverk (som ligger i min famn) är här nu 🙂 nåväl det jag skulle tipsa om är ingefära tabletter! Hjälpte marginellt på mej! Men det hjälpte lite! Tog bort den värsta udden av illamåendet… Så det vill jag tipsa om! Även lukta på apelsiner! Det gjorde jag alltid på t-banan 🙂 i varje fall ta hand om dej o all lycka till dej!

 7. blir ju bäbissugen bara av den här bilden på pastellkläder till en liten. herre så fina.

 8. Jag har följt din blogg länge och är så himla glad för er skull! Nu vet jag inte exakt vilken vecka du är i, men illamåendet och den där överjäkliga tröttheten försvann för min del runt vecka 16, sakta och successivt. Det var en lättnad. Och nu sitter jag här med en knappt tvåveckors-skrutt. Hoppas du mår bättre snart – det blir bättre – men håller det i sig länge tänk på att det ändå i slutänden är ett gott tecken, du är ju gravid! 🙂 🙂 kram!

 9. Hej Emma
  Sitter i precis samma båt som du- alltså gravid och illamående. Det enda som fungerat för mig är akupunktur. Kan varmt rekommendera Marietta. Hon är trygg, vänlig och kunnig och som en en bonus dessutom även barnmorska.

 10. Jag blir sprudelglad av att tänka på bebisar, känner verkligen lyckan med dig! Längtar till jag har barn, lär dock dröja ett tag på grund av att jag bara är sexton men aja… känner iallafall med dig! Och det är sjukt kul! Kamar

 11. Hjälp! Grattis till det lilla livet som är beräknat till den 8 mars! Min födelsedag faktiskt. Tro mig, man kan inte bli något annat ön feminist när man är född då. 🙂

 12. Barnmorska-tipset mot illamående: Ingefära!

Kommentera

Stäng meny